gener
31
Tema: Alimentació
Primer de tot, comentar que amb aquest espai reduït, solament es pot donar unes breus pinzellades sobre el tema i que abans d´entrar en matèria cal refrescar o aclarir conceptes. Tot lo que aquí diguem, és sobre aliments biològics i naturals. Si tractem amb aliments industrialitzats (amb pesticides, adobs químics, additius, irradiats, manipulats genèticament, etc.), […]
gener
30
Tema: Espiritualitat
Quan revisem la nostra vida, normalment l’avaluem en setmanes, mesos i anys, no obstant això, de veritat, hauríem d’enfocar-nos en els dies. Els Kabbalistes ens ensenyen que a una persona se li donen una quantitat exacta de dies per a viure. Dintre de cada dia hi ha una espurna de Llum que hem de perfeccionar. […]
gener
29
Tema: Alimentació
La producció mitja d’una gallina de bateria és d’uns 300 ous/any, és a dir, 29 hores de martiri donen la producció d’un sol ou. La dieta d’aquestes aus, es basa en una alimentació massiva antinatural rica en proteïnes, amb tints per a acolorir els rovells dels ous, i hormones sintètiques. La utilització de medicaments veterinaris […]
gener
28
Tema: Alimentació
Dèficits de nutrients, Al igual que les vitamines, els minerals i oligoelements que aporten els aliments convencionals (no biològics) són tan escassos, que es pot dir que si t´alimentes d´ells, mai arribes a la dosis mínima recomanada i per tant entres en dèficits segur. El que vol dir que, o emmalalteixes i has de gastar […]
gener
27
Tema: Salut
Què s´entén per restrenyiment? Es tracta d´un quadro caracteritzat per una reducció del nombre i pes normal de les deposicions, i que amb freqüència s´associa al enduriment de la textura de les femtes.
gener
26
Tema: Salut
El menjar és el teu refugi? El desig per a menjar quan no es té gana és un bon indicador de que es desitja alguna cosa una mica menys perceptible que el menjar, però moltes vegades no se sap que és. En aquestes ocasions el menjar es converteix en el nostre refugi i de vegades […]
gener
26
Tema: Salut
Perquè els aliments ens aportin energia i millorin la salut, és necessari deslligar l’acte de menjar de qualsevol carència afectiva o inquietud emocional. Concentrar-se en l´acte de menjar en sí, a vegades no resulta fàcil, perquè des de nens ens han habituat a associar els aliments amb emocions, que tenen ben poc a veure amb […]
gener
23
Tema: Salut
L’anèmia per falta de ferro és la forma més comuna d’anèmia. Aproximadament el 20% de les dones, el 50% de les dones embarassades i el 3% dels homes presenten deficiència de ferro, un component essencial de la hemoglobina, el pigment que transporta l’oxigen en la sang. El ferro s’obté normalment a través dels aliments de […]
gener
22
Tema: General
¡¡FELICITATS COMPANYS!! OOOEEE / OE, OE OEE / OOE / OOE Amb relativament pocs dies, em aconseguit les 1.000 entrades al bloc. Això vol dir que ho estem fent bé. Vosaltres per mirar coses més interessants que la programació de la tele, i jo per passar-m’ho pipa fent una cosa que m’agrada molt i a […]
gener
22
Tema: Alimentació
L´aigua, és la substància simple més important de tota la matèria viva i del seu entorn. La mateixa vida es va originar a l´aigua. Nosaltres mateixos, de nens som aigua en un 83% del nostre pes i d´adults en un 60%. Els processos metabòlics (respiració, alimentació i excreció) que tenen lloc en les cel.lules del […]
gener
22
Tema: General
En el món hi ha milers d’agrupacions socials que treballen encomiablemente. Amb elles i des de la utopia per un món millor, la solidaritat es transforma en la tendresa dels pobles. És obscè que una empresa poc solidària utilitzi la solidaritat. Les ONG’s no haurien de callar-se. De la mateixa manera, seria interessant que les […]
gener
21
Tema: Alimentació
L´alimentació és una activitat que és present constantment en la nostra vida. Tothom sap que alimentar-se és una cosa necessària i que si no ho fem de manera adequada pot ser causa de malalties. Això és degut al fet de que el nostre cos necessita determinades substàncies contingudes pels aliments, denominades “nutrients”, que serveixen per […]
gener
20
Tema: General
Seguint amb la filosofia ecològica de BIOSFERA i aprofitant que aquestes festes, més que mai, han induït i indueixen a un consumisme desorbitat, donarem uns quants consell per cuidar-nos nosaltres i al planeta, que en definitiva som el mateix. (si tinguessin més consciència de que l´home i la terra no són dos, pot ser actuaríem […]
gener
20
Tema: Alimentació
En la alimentació convencional, a part dels adobs químics (amb quantitats insospitades de nitrats), els herbicides, els plaguicides i els pesticides que depenent de les quantitats i sinergies entre ells, tenen capacitat per desenvolupar càncer, neurotoxicitat, Alzheimer, Parkinson ……. (La Organització Mundial de la Salut reconeix com a sospitoses de produir càncer 92 substancies permeses); […]
gener
19
Tema: Salut
El Colon Irritable és una patologia funcional de l’aparell digestiu sense causa orgànica -és a dir no hi ha un òrgan lesionat-, relacionada amb l’estrès i amb intoleràncies alimentàries. És considerada una malaltia psicosomàtica i en un alt grau està associada amb l’aflorament de sentiments d’injustícia.
gener
17
Tema: General
¡¡DESAFORTUNAT EL QUI CREU QUE HO SAP TOT!!
gener
16
Tema: Alimentació
El consum de llet i derivats làctics s’ha convertit en un mite en els països desenvolupats. La preocupació pel calci dels ossos en persones d’edat avançada i el creixement en els més joves fan que la llet i els seus derivats siguin actualment l’aliment més consumit a la vida moderna. Però està justificat aquest consum? […]
gener
15
Tema: Alimentació, Salut
Aliments crus vs. aliments cuits: Hem de deixar ben assentat que, coent els aliments o sigui per efecte de la temperatura, hi ha una pèrdua sensible de nutrients i amb segons quins sistemes de cocció molt important. És evident que hi han aliments que necessàriament han de ser cuinats perquè són molt difícils de menjar […]
gener
14
Tema: Alimentació
“La taula -deia De Maistre- ha matat més gent que les guerres”. Els consumidors estem seriosament exposats a ser víctimes dels fraus i adulteracions que, amb massa freqüència, es porten a terme en el procés de producció i comercialització dels aliments. La causa de moltes malalties resideix en la cobdícia de la indústria alimentària i […]