– Guacamole.
Ingredients:
.- 2 Alvocats madurs.
.- 2 Tomàquets carnosos madurs.
.- 3 ó 4 cullerades d’oli d’oliva verge.
.- 1 xili fresc picat (opcional).
.- 1 dent d’all picada.
.- 1 ceba tendra grosseta ratllada.
.- Suc d’una llimona, un polsim de sucre, sal i pebre.
.- Coriandre o julivert picat abundant.
Preparació:
L’alvocat conté molts minerals i vitamines A, B6, i E i un alt contingut en proteïnes i greixos bons. Té la particularitat de baixar el colesterol dolent i mantenir al mateix temps la proporció de colesterol bo.
La preparació del guacamole en realitat porta coriandre però es pot substituir en cas de no tenir-ne per julivert.
.- Rentar els alvocats, tallar-los per la meitat i retirar-ne el pinyol. Treure’n la polpa amb una cullera i xafar-los bé juntament amb el suc de llimona.
.- Ratllar els tomàquets madurs afegir-hi un polsim de sucre per l’acidesa i incorporar-ho ala alvocats xafats.
.- Condimentar amb sal i pebre acabat de mòlta.
.- Afegir-hi, l’oli, el xili picat, l’all picat, la ceba ratllada, i el coriandre o julivert picat a gust.
.- Mesclar-ho tot i col·locar el guacamole en pots. Deixar-los a la nevera fins el moment de servir.
.- Normalment es menja amb “nachos” de blat de moro, fent-los servir de cullera.