– Escalopes de mill.
Aquestes escalopes vegetarianes són molt senzilles de fer i molt bones …
Ingredients:
.- Mill.
.- Aigua.
.- Ou batut.
.- Julivert.
.- Una mica de farina.
.- Sal, oli.
Preparació:
.- Coure el mill: 1 volum de mill per a 2 d’aigua, durant una mitja hora. Afegir-hi un pessic de sal. Esperar que es refredi i, amb les mans ben enfarinades, fer boletes (han de quedar ben compactes) i aixafar-les per donar-li forma d’escalopes.
.- Picar julivert i posar-lo en l’ou batut. Arrebossar les escalopes de mill en l’ou amb el julivert i fregir. No fa falta molt oli, però sí que estigui ben calent.
Es poden servir cobertes d’una beixamel o de salsa de tomàquet. En aquesta ocasió, per ser un plat més fresc, les vaig servir acompanyades d’amanida i amb una salsa de iogurt i menta:
.- Iogurt cremós.
.- Un bon grapat de menta fresca picadeta.
.- Oli i sal.