Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Regions del cos, espais de l’ànima:

Si portem aquesta perspectiva a la sexualitat s’adverteix que la geografia del cos enuncia i denuncia la presència d’una altra geografia immaterial que participa activament de la comunicació eròtica. Allí és on resideix la causa real dels símptomes sexuals i allí és on està instal·lada la font de la qual raja el teixit de senyals acústics, visuals, odorífics, gustatius, i tàctils que encarnen a l’erotisme.

Si aquest cos energètic es sent estripat en ser puntejat per les mans de “un altre” en la trobada amorosa, en lloc d’una harmoniosa música al que donarà lloc és al soroll que allunya i distància. I com el nostre cos no es troba aïllat sinó formant part d’un camp major, la Terra, la humanitat, l’univers, aquest so aliè d’equilibri, erràtic i fragmentat, copejarà en el seu entorn que li retornarà fractures i llunyanies.

De manera que, quan la trama invisible corporal està escindida, el jo i l’altre sofreixen a l’una, tant com la humanitat i l’univers, ja que res m’és aliè i, com assenyalés Einstein, “Tot i que sigui un ratolí qui mira l’univers, ja res segueix igual”.

Aquesta topologia analògica entre cos, teixit energètic invisible, humanitat i univers no és arbitrària ni tampoc un simple exercici d’enginyeria mental. Representa un dibuix del flux de la vida, de les coordenades de l’existència i del seu esdevenir que permet entendre, com afirmen els xinesos, que el volar d’una papallona a Orient pot ser una tempesta a Occident. De manera que la sexualitat (ho reiterem una vegada més) pot ser una experiència totalitzadora on l’univers i la humanitat es resumeixen en l’ànima i en el cos, frontissa que sosté l’experiència puntual d’una trobada eròtica.

Així com tot l’univers està compromès en el sexe, així tot el cos està compromès en el sexe. Però el cos és només una component de la totalitat d’aquesta experiència. Ànima i cos busquen trobar-se en la vida sexual, i ho aconsegueixen en l’orgasme.

Les regions corporals compromeses en una relació sexual, com la pell, els llavis i la boca, els sentits, els pits, les mans, la pelvis i, per descomptat, els genitals juguen en la trobada eròtica el paper d’articuladors per on l’ànima s’expressa i per on el cos intenta abraçar a l’ànima. Però al mateix temps porten remembrances de restes arquetípiques gravades en l’esperit de l’home de la seva correspondència amb l’univers. L’arbre de la vida i els pulmons, les galàxies digitals, el cor i les Plèiades… De manera que, en fer explotar de passió el cor, les mans o els pulmons, són l’univers i la naturalesa també els que canten. Amb això en ment hem d’anar a recórrer el cos de l’amor.

1 comentari per a

Regions del cos, espais de l’ànima:

  • » Sexe sagrat 01 |

    […] Regions del cos, espais de l’ànima: […]

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web