Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Lliure albir:

Lliure albir 01

Encara que tots nosaltres naixem en aquest món amb un propòsit únic individual, els cabalistes ensenyen que també hi ha un propòsit general que tots compartim (la correcció espiritual, o Tikún). Som aquí per transformar i netejar el nostre “equipatge” de vides passades per així poder aconseguir la nostra correcció i finalment, la nostra perfecció. Tots estem destinats a fer aquesta correcció. Ens agradi o no, tots canviarem. No depèn de nosaltres. El que sí depèn de nosaltres és com canviarem. Al analitzar-ho, veiem que realment se’ns ha donat una sola opció a la vida, canviar. Però si que podem escollir canviar de manera proactiva, o podem ser forçats a canviar de manera reactiva.

LLiure albir 02

El camí pro-actiu de canvi comença quan ens veiem a nosaltres mateixos i diem: “Aquesta no és la persona que vull ser”. El simple fet de prendre la decisió de canviar és fer un gran pas cap endavant, ja que està en la nostra naturalesa el ser dominats pel Desig de rebre només per a nosaltres mateixos, la part de la nostra naturalesa que és egoista, molesta, limitada, que vol romandre en la comoditat, la part que ens controla, la part de nosaltres que és la víctima. Sortir d’aquesta mentalitat i comprometre’ns amb l’espiritualitat és de fet bastant sorprenent i no tothom decideix fer-ho.

El camí reactiu de canvi és imposat en nosaltres a través d’esdeveniments externs i dels seus efectes. Pot manifestar-se com la pèrdua de la nostra ocupació, els nostres amics, o pitjor: perdre la salut o la parella. Si no busquem veure voluntàriament una necessitat per canviar, el caos activat a partir del nostre propi comportament reactiu finalment ens despertarà per transformar-nos.

En un sentit espiritual, aquests dos camins no són del mateix valor. Una persona que ha escollit conscientment fer el treball espiritual de transformació revela més Llum en comparació amb qui simplement està reaccionant a les forces externes. I ja que estem tots connectats, el que manifestem, és també revelat al món.

D’una manera o altra, arribarem de manera individual i col·lectiva a la realització i la perfecció que estan destinades per a nosaltres. Si no és en aquesta vida, llavors serà en un temps de vida futur.

El nostre lliure albir rau en quin camí escollim: El camí de la responsabilitat i la transformació personal, o el camí del sofriment. De totes maneres cal saber que les nostres accions poden ajudar el món i també a nosaltres mateixos, o ferir-nos i ferir el món també. Depèn de nosaltres.

Lliure albir 03

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web