Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Suplements nutricionals.

suplements

Primer de tot, val a dir que portant una alimentació equilibrada i adequada al nostre metabolisme, quasi no caldrien els suplements alimentaris. Aquests suplements són per compensar carències o prevenir-les.

suplements-01

Ja que els aliments són terapèutics (amb els aliments es poden prevenir i curar malalties “dietoteràpia”, Hipócrates -el pare de la medicina- ja deia: <<Que els aliments siguin la teva medicina i que la teva medicina siguin els aliments>> ). Cadascú escoltant el seu cos (el cos ens diu coses, per el color de la llengua, per l’orina, per les femtes, per punts de dolor localitzats, per la localització dels mal de cap, per els polsos, etc. etc.) hauria de poder decidir quins aliments li van bé o malament per cada estat en concret. De fet, l’objectiu és sempre l´equilibri, el ben estar, la salut, la plenitud; qui assoleix trobar aquest punt intenta no deixar-lo mai perquè és una sensació que no es paga amb diners.

Els suplements dietètics,
En alguns casos són extractes d’aliments, en altres son parts, però tots tenen en comú l’alta eficàcia dels seus principis actius i estan recomanats per alguna disfunció o per algun enriquiment concret.

Principals suplements dietètics:

Lecitina de soja,
És un complexe de fosfolípids obtinguts a partir dels grans de la soja. Habitualment es comercialitza en forma de granulat, encara que també ni ha en forma de perles o comprimits.
És ideal per el tractament de les malalties cardiovasculars i nivells de colesterol o triglicèrids alts. Indirectament millora la pressió arterial i reforça la memòria i capacitat cognitiva.

Llevat de cervesa,
És un tipus de llevat que permet obtenir la cervesa a partir de la malta. Queda dipositada al fons dels tancs de maduració i magatzematge de la cervesa en fred. Després dels seu rentat i assecat ja és apta per el consum. Tot i que s’obté de la elaboració de la cervesa no té alcohol. Es comercialitza en forma de flocs i comprimits.
Las principals propietats són: és un gran depurador de la pell (vitamina E), ajuda a regular els nivells de glucosa a la sang i al control del pes (ric en crom, és indicat per les persones que no poden deixar de menjar xocolata o dolços) , enforteix el sistema nerviós, millora els estats anèmics (ric en ferro), i és un bon complement de les dietes vegetarianes (per el seu alt contingut en aminoàcids).

Germen de blat,
És la part més nutritiva del gra de blat que s’utilitza com un complement idoni per mantenir l’equilibri nutricional. Te forma de grans petits (tipus sèmola) i es pot prendre junt amb els cereals al matí, barrejat en sucs o iogurts i per sobre les amanides o plats de caldo;  també es troba en forma de perles d’oli.
Es recomana per: el cansament intel·lectual (proteïnes), preventiu de l’arteriosclerosis (vitamina E), ajuda als trastorns digestius, ideal per l’embaràs, la lactància, el creixement i post- operatoris (proteïnes), ajuda directament al cabell, pell i ungles per el seu aport de zenc i vitamines del complexe B.
Curiosament és una de las parts del gra de blat que es treu a l’hora de fer les farines blanques, o sigui que si li treuen la fibra i el germen que queda = pràcticament res.

Pol.len,
És una pols produïda per les òrgans masculins de les plantes, encarregat de fecundar els seus òrgans femenins. Les abelles el recullen de les flors amb les potes i l´humitegen amb nèctar fent-ne petites boles que serveixen d´aliment a les abelles obreres.
Les seves principals propietats són: Ajuda a recuperar-se en casos d’anèmia o debilitat, augmenta la resistència davant les malalties, és un bon regulador intestinal, molt recomanable en l’embaràs i la lactància per el seu poder mineralitzant, aconsellable  per l’apatia sexual i per problemes de pròstata degut al seu alt contingut en zenc, ajuda a recuperar la gana i augmenta la resistència en vers l’esforç per els esportistes.
A comentar que s’ha de mastegar bé o trencar els grànuls per treure’n tot el profit.

Gelea reial,
És una secreció fluida que elaboren les abelles obreres per alimentar a les larves durant els seus tres primers dies de edat i a la reina durant tota la vida.
És energètica i estimulant sense neguitejar i augmenta la resistència davant les infeccions, per això es bo de prendre-la en els canvis d’estacions forts, primavera i tardor.

Pròpolis,
És una substància antibiòtica resinosa que fabriquen las abelles i que utilitzen per que no se’ls infectin les bresques.
Té importants activitats farmacològiques: és antibacterià, antiviral, immunoestimulant, antiinflamatori, cicatritzant i lleugerament analgèsica.
Es troba en forma de extracte, comprimits per llepar, xarops, comprimits efervescents i esprais per el nas i la gola.
Bàsicament s’utilitza per els refredats, alleugerar la tos, angines, rinitis i totes les malalties derivades del fred.

Àloe vera,
És el suc (gel) de un cactus anomenat àloe, que fet servir de manera tòpica a la pell, serveix per guarir cremades, ferides, cicatrius, èczemes, granissades, etc. de manera espectacular.
Ingerit de manera continuada, reforça el sistema immunitari, fa una neteja exhaustiva de tot l’aparell digestiu des de l’esòfag fins al colon i renova la mucosa intestinal sent de gran utilitat per problemes de restrenyiment i de diarrees. Te efectes positius en casos d’anèmia, en les al·lèrgies, regula la tassa de glucosa a la sang i reforça la funció de la vesícula i la renal.
Col·loquialment es diu que és una farmàcia ambulant.

L’oli d’onagre,

D’aquesta planta s’extreu un oli que es pren normalment en forma de perles que a més de cuidar i nodrir la pell, alleugera els símptomes engorronidors i molestos dels cicle menstrual com l’inflor i dolor dels pits, l’acne, la depressió, la inestabilitat emocional i la irritabilitat. També regula la cadència de les regles.

suplements-02

Altres suplements són:

.- Concentrats de plantes i fruites,com a suplements vitamínics orgànics.
.- Arrel de flor de loto, per disminuir i fer desaparèixer el excés de mucositats.
.- Kuzu, per actuar en les al·lèrgies i els processos diarreics.
.- Suc d’aranyons (arándanos), per intervenir en problemes d’infecció d’orina.
.- Prunes Humeboshi, per desacidificar el cos.
.- Gingebre, fent-ne infusions per mitigar els efectes dels constipats, dona escalfor.
.- Isoflavones de soja, per mitigar els efectes de la menopausa, sobre tot els “fogots”.
.- Preparats de flora intestinal, per després de diarrees, gastroenteritis, tomes d’antibiòtics o restrenyiment.
.- Càpsules d’all, per netejar la sang, amb fulles d’olivera i “espino blanco” per la pressió arterial.
.- Comprimits d’espirulina, font de vitamina B12 i d’energia.
.- Ginseng, com a fon extra d’energia, cal anar en compte doncs depèn de qui el posa molt nerviós.
.- Fibra “segó de civada”, per facilitar el trànsit intestinal.
.- Equinàcea, per enfortir el sistema immunològic (amb excés fa el efecte contrari).
.- Ginkgo Bilova, per ajudar en processos d’estudi intensius i millorar la memòria doncs actua millorant la circulació perifèrica..
.- Passiflora, per alleugerir els estats de nervis i d’ansietat.
.- Cartílag de tauró, per alleugerir els mals derivats d’artrosis i artritis.
.- Carbó activat, per disminuir les flatulències i gasos intestinals.

I així un llarg etc.
Tots aquests elements són trets de la natura i es basen en la saviesa i tradició popular de tota la vida, tenen un efecte lent però efectiu i amb la gran avantatge de l’absència d’efectes secundaris.

NO OBSTANT I AIXÒ, TORNO A DIR QUE AMB UNA BONA ALIMENTACIÓ EQUILIBRADA, ECOLÒGICA I INTEGRAL, TOTS AQUESTS SUPLEMENTS NO FAN CAP FALTA.

picture20

veritables-suplements

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web