Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Dones afectades per “Agreal” indemnitzades.

agreal

Uns laboratoris farmacèutics hauran d’indemnitzar 15 dones per els efectes d’un fàrmac per la menopausa.

L’Audiència de Barcelona ha condemnat el laboratori Sanofis Aventis a pagar una indemnització de 55.600 euros a quinze dones pels efectes adversos que els va provocar el fàrmac per a la menopausa, Agreal. El tribunal considera que el prospecte no informava de totes les contraindicacions que podia tenir el medicament. L’Audiència també ha estimat parcialment el recurs contra una sentència del jutjat número 13 de Barcelona que rebutjava la demanda d’un centenar de dones que havien ingerit el medicament.

El laboratori Sanofis Aventis haurà d’indemnitzar amb un total de 55.600 euros quinze de les demandants, 10.000 euros menys dels diners que reclamaven. Les dones afectades asseguren que la ingesta del medicament per a la menopausa els va provocar “depressió, crisis d’ansietat, pèrdua de memòria, tremolor, dolor muscular i paràlisi facial, entre altres”.

Segons la sentència de l’Audiència de Barcelona, el prospecte que acompanyava l’Agreal “no informava de la totalitat dels efectes secundaris” que considera “d’importància indiscutible perquè hi ha unanimitat entre els pèrits sobre el caràcter potencialment perillós de tots els medicaments”. Per aquest motiu considera que la farmacèutica ha incomplert la seva obligació d’informació.

Els efectes del medicament han provocat la demanda a la farmacèutica per part d’un miler de dones. La resposta de la justícia ha estat dispar: en alguns casos han aconseguit indemnitzacions i en d’altres s’ha eximit la farmacèutica de qualsevol responsabilitat.

Font: 3cat24.cat

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web