Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Dra. Catherine Kousmine 03

dra-kousmine2

SALVA EL TEU COS

Cura de 21 dies dividida en 3 etapes:

fruita-i-sucs

PRIMERA SETMANA

Alimentar-se únicament de fruita fresca en petites quantitats i sucs de fruites i hortalisses acabats d’exprimir. Cada bocí serà mastegat amb molta cura. A la nit s’aplicarà un rentat intestinal seguit de una instil·lació rectal de oli de gira-sol o oli de lli,

SEGONA SETMANA

Es faran 3 àpats al dia compostos d’aliments crus. Fruita fresca, sucs, fruits secs, grans oleaginosos, cereals germinats o molts crus, mel, pol·len, rovell d’ou ecològic cru, formatge blanc, iogurt natural, oli de primera pressió en fred i verdura crua o amanida.

Exemple:

.- Esmorzar: fruita fresca + crema Budwig.

.- Dinar: amanida amb oli verge + una cullerada de cereals molts o germinats, formatge blanc o rovell d’ou.

.- Sopar: fruita, iogurt i una cullaradeta d’oli verge o be fruita i fruits secs oleaginosos.

TERCERA SETMANA

S’afegirà algun cereal bullit i verdura al vapor. En els dos mesos següents s’aconsella evitar les altres proteïnes animals.

tires-phorina

Alcalinització del PH urinari.

La dieta occidental és acidificant. La Dra. Kousmine considera que el pH de l’orina (es a dir, el grau d’acidesa), hauria de tenir un valor de 7. Per fer baixar l’acidesa aconsella la toma de unes sals bàsiques, Com per prendre aquestes sals es necessari el control d’un terapeuta, si ho vol fer-ho un mateix aconsellem començar per la toma regular de suc de llimona, controlant diàriament durant 15 dies o un mes el pH de l’orina mitjançant unes tires reactives que es venen per aquest fi.

Tècnica:

Es controlarà el pH urinari a mig matí i a mitja tarda miccionant en una tira reactiva i comparant-ne el color que adquireix amb l’escala de colors que ve a la caixa del reactiu. Anotar el resultat. Si el pH es manté en 7 és correcte. Si està en menys de 6,5 s’ha de començar a prendre suc de llimona de la següent manera:

Fer bullir ceba i api durant 20 minuts, es cola i guarda el brou a la nevera per varies vegades. Mitja hora abans de dinar i de sopar se’n prendrà una tassa calentona amb el suc de la llimona. Aquesta pràctica és molt desintoxicant i redueix el nivell d’acidosis del organisme.

peraenema-kit1enema-exemple

La lavativa (ènema) o rentat intestinal:

Aquesta és una pràctica fonamental del mètode Kousmin. Segons aquesta doctora, la majoria de pacients que consulten per malalties degeneratives presenten trastorns intestinals  crònics, com restrenyiment, diarrees, colon irritable, flatulència, males digestions, alè amb mala olor, etc.

La lavativa no és una pràctica ben acceptada per la majoria de pacients, doncs no encerten a entendre quina relació hi ha entre la seva malaltia i el seu budell.

“Jo venia per una sinusitis crònica, …… ” Es cert que a priori costa més entendre una teràpia causal que un tractament que es limita a tapar el símptoma. D’aquesta manera, prendre una pastilla per calmar el dolor resulta més comprensible que fer una dieta per curar una infecció.

A més els efecte són més lents. Però aquí hi juga un paper important el convenciment del naturòpata i la seva capacitat de fer-ho entendre al malat.

Per suposat, si la nostra alimentació fos correcte, la pràctica de lavatives seria innecessària, però aquest no és el cas de l’alimentació occidental.

En cas de malalties amb febre o infeccioses, la pràctica del ènema pot millorar en poques hores la situació, sobretot si es combina amb una dieta líquida i amb aplicacions d’hidroteràpia. D’aquesta manera es poden evitar els fàrmacs supressors i deixar que la crisi tingui el seu curs normal. És ideal per fer baixar la febre als nens.

En malalties cròniques s’hauran de realitzar ènemes regularment (cada 7 ó 10 dies) i durant les fases d’agravació es realitzaran inclús diàriament. Abstenir-se en cas de dolor abdominal agut, sagnat digestiu o qualsevol problema greu, sense abans consultar amb el naturòpata.

Tècnica:

Omplir el dipòsit amb 2 litres d’aigua a la que s’hi afegira una infusió de camamilla o cafè (el cafè via rectal produeix una descàrrega de bilis que ajuda a desintoxicar el fetge). Penjar el dipòsit a 1 metre per sobre del nivell del nostre tronc. Fer sortir una mica d’aigua per la cànula amb la finalitat de eliminar l’aire.

Tancar l’aixeta i aplicar a la cànula una mica d’oli per facilitar-ne la penetració. Tombar-se al terra o en el llit sobre el costat esquerre i introduir la cànula per el esfínter anal amb molta cura i fins ben endins. També podem col·locar-nos de “quatre potes”.

Una vegada introduïda la cànula obrir l’aixeta i deixar que es buidi el dipòsit. Si es nota dolor o desitj d’evacuar, interrompre el rentat, doncs no te sentit aguantar. Després d’evacuar, omplir de nou el dipòsit i tornar a començar fins aconseguir introduir la totalitat del dipòsit.

Una vegada s’ha evacuat, omplir una pera de 60 c/c amb oli de gira-sol o de lli premsat en fred (no refinat) i buidar-la en el recte. Aquest oli, ric en vitamina F, farà una acció regeneradora sobre la mucosa intestinal.

En els nens la quantitat d’aigua ha de ser molt petita, entre 200 c/c a 500 c/c segons l’edat, procurant que l’aigua no estigui ni freda ni calenta.

suplements

Suplements amb vitamines i minerals.

Aquest és el quart pilar en el que es base el mètode Kousmine, ja que existeixen múltiples carències degudes a la alimentació amb productes refinats. També hi ha la possibilitat d’optimitzar la alimentació i llavors no ens caldran suplements.

Aquest apartat ha de ser personalitzat per un naturòpata segons les necessitats de cada persona. Quedo a la vostra disposició per a qualsevol dubte o consulta al respecte.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web