Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Incineradores = dioxines = problemes de salut.

incineradora

Els experts alerten que les incineradores poden alterar l’equilibri del nostre organisme. L’àrea de Barcelona produeix massa residus i els destrueix a un ritme massa lent.

esquema-incineradora

Per això, l’Entitat Metropolitana del Medi Ambient ha començat a plantejar la necessitat d’augmentar la capacitat d’incineració de residus. Un grup d’investigadors mèdics ha fet públic un manifest en què assegura que no s’està tenint en compte l’impacte dels productes de la incineració en la salut. Diverses entitats ecologistes i ambientals, constituïdes en una plataforma contra la incineració, denuncien que la construcció de més incineradores demostra el fracàs de les polítiques de reciclatge.

L’Entitat Metropolitana del Medi Ambient es debat entre dues opcions: ampliar la incineradora que ja hi ha a Sant Adrià de Besòs o construir-ne una de nova en un altre lloc. Els diferents ajuntaments candidats, com el de Sitges, no en volen ni sentir a parlar. Els consistoris reivindiquen la supremacia municipal a l’hora de decidir què es fa al seu territori.

Els experts asseguren que les incineradores generen molts problemes ambientals i per a la salut, entre els quals hi ha la producció inevitable de dioxines. Segons explica el toxicòleg del CSIC Eduard Rodríguez Farré aquestes dioxines “actuen com si fossin hormones ambientals i les hormones regulen el funcionament correcte del nostre organisme. Aquest tipus d’acció fa que l’equilibri normal del funcionament del nostre organisme quedi alterat.”

Entitats ecologistes i ambientals, agrupades en una plataforma contra la incineració, denuncien que la construcció de més instal·lacions d’aquest tipus demostra el fracàs de les polítiques de reciclatge de residus. Es queixen que la inversió que es dedica al reciclatge és molt poca davant dels diners que calen per construir i fer funcionar les incineradores.

<<L’Entitat Metropolitana creu que calen més incineradores.>>

incineradores-no

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web