Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Alimentació naturista, un model amb molt rendiment.

naturisme

L’alimentació naturista és part d’una filosofia de vida que busca l’equilibri de l’home amb la Natura. Potència el sistema immunològic i no ens deixa emmalaltir.

naturisme 01

Es basa en la ingesta total o parcial d’aliments procedents del regne vegetal, quedant exclosos tots els productes d’origen animal. Els naturistes busquen una correcta combinació dels aliments, utilitzant només cereals integrals, llavors, llegums, fruites fresques i seques, verdures d’estació i algues. No utilitzen sucre ni farines refinades, ni greixos animals, ni additius, ni conservants, ni colorants; tampoc consumeixen fregits o aliments amb olis hidrogenats. Fan servir al màxim els potencials de cada aliment evitant la cocció d’aquests mateixos. Cuinen només al forn o al vapor. Aquí també qui admeten la ingesta de mató, iogurt, mel i ous cuits.

Història

En l’Antiga Grècia, ja Hipòcrates havia dit la coneguda frase “Que el teu aliment sigui la teva medicina, i que la teva medecina sigui el teu aliment”, establint en les seves obres mèdiques que per a un bon funcionament del cos era vital la qualitat i tipus d’aliments que s’ingereixen en la dieta. Aquest tipus d’alimentació sempre va ser utilitzada pels metges naturistes i curanderos al llarg de la història. Ja en el segle XIX i principis del XX, personatges com Sebastian Kneipp, Priessnitz, Kuhn, Rikli, Just i Tadeo Wiesent, desenvoluparien la classificació d’aliments adequats per a l’home d’acord als seus estudis i observacions mèdiques. Però en la segona meitat del segle, per l’avanç de la ciència, s’aconseguiria una millor comprensió dels nutrients dels diferents aliments. En diferents tribus indígenes del món es practicava aquest tipus d’alimentació amb els productes que els donava la natura; també hi ha diverses religions orientals que al llarg dels anys han adoptat com a estil de vida algun tipus de dieta naturista. En l’actualitat els naturòpates utilitzen aquesta dieta per sans i malalts, i en aquests darrers donen excel·lents resultats segons els estudis, com ara la recuperació d’un malalt de càncer que s’ha sotmès a una teràpia química invasiva.

naturisme 02

Fonaments

Els especialistes dels sistemes mèdics naturals, es basen en aquest tipus d’alimentació ja que el regne mineral sustenta al regne vegetal i aquest a l’animal, regla que ha estat imposada pel Creador de la Natura i aquestes lleis no poden infringir-se, d’allò contrari el cos comença un procés d’intoxicació al llarg de la vida, el que acaba en malaltia.

Aquesta alimentació seria un mitjà segur de prevenció de malalties perquè totes les funcions orgàniques depenen de la qualitat de la sang, la qual és producte de la nutrició general i especialment la digestió. Una sang nodrida per aliments orgànics de la natura com fruites i verdures, formés una sang vitalitzada i alcalina sense matèries àcides, mentre que una dieta anormal amb carn o aliments envasats creen excés d’àcids en l’estómac, originant fermentacions i putrefaccions en el seu interior.

També busca una bona digestió i aprofitament dels nutrients, per això es dóna importància a una bona mastegació dels aliments per obtenir una adequada insalivació d’aquests, ja que en cas contrari, una precipitada mastegació i incompleta salivació, són causes de trastorns digestius, doncs se li imposa un doble treball a l’estómac. La mateixa importància se li atorga a l’expulsió diària dels residus de la digestió en forma convenient i oportuna per almenys dues a tres vegades al dia.

Molta importància se li dóna també al pla de la trofología, que busca una correcta combinació dels aliments, ja que segons aquest tractat, les errònies combinacions d’aliments, poden generar subproductes tòxics, fins i tot amb les fruites.

Característiques de l’alimentació

Els aliments permesos que no alteren el treball i la temperatura intestinal, han de ser crus en el seu estat natural, com fruites, lleguminoses, llavors d’arbres, tiges, fulles verdes, arrels i algues. No es consumeixen els aliments cuits (en els que se’n eliminen els enzims presents) ja que exigeix un prolongat esforç digestiu, congestionant les mucoses estomacals i desequilibrant la temperatura.

La temperatura de l’aliment ha de ser normal perquè el tant lo fred com lo calent congestiona les mucoses estomacals.

naturisme 03

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web