26
La llum del Sol: aliment i medicament.
Tema: Naturopatia, SalutLa Llum solar és un dels medicaments més potents que l’ésser humà pot utilitzar de forma gratuïta, però aquesta possibilitat es desconeix o no es coneix ni s’utilitza a gran escala.
A vegades em pregunto si la raó d’aquesta escassa informació es troba en els interessos econòmics de les multinacionals i en el fet que la llum del sol no es pot patentar.
Els remeis naturals més simples en general es desconeixen o no es fan servir perquè es consideren millors altres mètodes més ràpids i eficaços: medicaments sintètics i remeis artificials.
La llum és un veritable aliment per al nostre cos i el nostre ser, tant és així que una mala il·luminació causa els mateixos efectes que una mala alimentació: l’home es posa pàl·lid, apàtic, tendeix a la depressió i redueix la seva energia vital, l’eficiència del sistema immunitari disminueix i es verifica la tendència a engreixar-se.
Una escassa exposició a la llum solar crea una sèrie infinita de problemàtiques que es poden manifestar en el pla físic, emocional, en la qualitat dels pensaments i, en general, en l’estil de vida.
Rigorosos estudis científics demostren l’enorme potencial terapèutic de la llum i evidencien com la quantitat de llum a la qual l’home s’exposa diàriament influència enormement en la seva vitalitat i el seu estat de salut. Naturalment és molt important exposar-se a la llum en temps i modalitats correctes.
Heus aquí un breu llistat dels efectes positius d’una regular i correcta exposició:
* Millora la resistència física.
* Millora la capacitat d’atenció i aprenentatge.
* Millora el sistema immunitari.
* Millora la qualitat de les emocions.
* Millora la tolerància a la fatiga i l’estrès.
* Redueix les actituds agressives i millora el caràcter.
* Regularitza els impulsos fam / set / son (redueix la fam i la gana compulsiva).
* Millora els temps de recuperació de situacions de fatiga i malalties.
* És eficaç en la cura de la psoriasi (per mitjà dels raigs ultraviolats).
* Té una acció preventiva en el risc de tumors.
* Millora el creixement i el desenvolupament.
* Millora la capacitat d’aprenentatge, memòria i intel·ligència.
* Redueix el colesterol en la sang.
* Incrementa la testosterona en els homes i la progesterona en les dones.
* Produeix vitamina D (absorció de calci i minerals).
* Té una acció germicida en el cas de malalties infeccioses.
* Regularitza els cicles de son i el rellotge biològic.
* Millora la circulació epidèrmica (acció reafirmant).
* Augmenta la libido i les capacitats reproductives.
* Millora la circulació (capacitat de transportar l’oxigen de la sang).
* Té efectes terapèutics en artritis, reumatismes, artrosi.
* Millora la visió.
* Redueix la necessitat de consumir drogues i alcohol.
Per intuir encara més l’enorme potencial harmonitzador de la llum n’hi ha prou amb considerar que ja només visualitzar-los es produeixen efectes benèfics en el cos, en les emocions i pensaments.
L’ésser humà neix per viure en un ambient il·luminat pel sol, i per tant aconsegueix aprofitar de la millor manera possible el seu potencial quan condueix un “estil de vida solar”, és a dir amb una presència diària suficient de llum solar.
Experiments controlats efectuats en nens de l’escola primària han demostrat que la llum solar produeix un increment del creixement, la reducció de les càries, l’augment de la memòria, de la concentració i la intel·ligència. Els nens exposats a una millor il·luminació desenvolupaven capacitats físiques i psíquiques superiors.
El secret de la llum del Sol:
Les característiques de la llum del sol són diferents de les d’una il·luminació artificial comunament usada ea les cases i les oficines.
La Llum del sol es constitueix d’un espectre de radiació lluminosa, és a dir de diferents freqüències. L’espectre solar varia dels raigs ultraviolats (fins 400nm), a l’espectre visible als nostres ulls (de 400 fins 700nm), i de l’infraroig (superior a 700nm).
Aquesta àmplia variabilitat de l’espectre solar determina les seves característiques curatives i energètiques. La llum artificial, per contra, no té l’ultraviolat i a més té moltes freqüències distorsionades, per tant exposar-se a aquesta llum per llargs períodes, substituint a la del sol, pot provocar molts efectes negatius en diversos nivells.
Aquestes patologies semblen derivar d’un estil de vida “poc lluminós”, però la medicina oficial tracta resoldre aquests desequilibris amb fàrmacs i tractaments químics, en lloc de dur a terme una acció preventiva o curativa per mitjà d’una correcta exposició a la llum solar per restablir un organisme amb una funció regular i ben “alimentat”.
En definitiva l’atenció no hauria de concentrar-se en els efectes terapèutics de la llum del sol, sinó en els desequilibris determinats per la seva absència.
Només fins a un segle enrere l’ésser humà estava molt més lligat als cicles de la Natura i vivia més temps a l’aire lliure. Algunes estadístiques evidencien que la freqüència de les malalties més comunes (febre i refredat) i de la depressió ha augmentat progressivament amb l’augment de l’exposició a la llum artificial, típica de les oficines i dels llocs on cada vegada més gent passa amplis períodes de l’any.
Existeix per tant un cercle viciós en el qual es troben moltes persones: la llum solar és un aliment gratuït i fonamental per a una qualitat de vida saludable i equilibrada -l’estil de vida que proposa la nostra societat la majoria de les vegades no permet una correcta i adequada exposició a la llum, això determina un notable augment del percentatge de malalties i malalties físiques i mentals- aquests desequilibris es tracten amb medicaments químics i artificials, molts dels quals produeixen efectes col·laterals que provoquen al seu torn ulteriors desequilibris.
Heus aquí algunes reflexions:
* No obstant que es descobreixen nous medicaments, cada vegada més potents i específics, la gent avui emmalalteix amb més freqüència que avans quan hi havia un contacte més gran amb la natura.
* No obstant això els enormes progressos assolits per la ciència en l’àmbit mèdic, el nombre dels malalts en escala global no ha baixat.
* Han reduït els descobriments mèdics el sofriment a escala global? La resposta és no. És cert que han reduït i vençut molts mals, però: Quantes més malalties han sorgit? Quantes més malalties es presenten arran dels efectes col·laterals dels fàrmacs utilitzats per curar-se?
* Si deixem de raonar egoistament i pensem en el gènere humà a escala planetària, la medicina oficial ha reduït veritablement la incidència de les malalties? La resposta és no.
* La veritable ciència és la que té cura dels interessos de les multinacionals o la dels investigadors que treballen realment per al bé de la comunitat, i no només de la seva cartera?
Un estil de vida “solar” basat en l’ús conscient de la llum podria millorar no només les condicions de salut en general, sinó reduir i prevenir molts desequilibris.
El que passa normalment és que l’ésser humà porta un estil de vida no saludable, pretenent que el fàrmac resolgui els problemes que el cos assenyala, per tal de poder seguir portant aquest mateix estil de vida. La química té un poder immens, però no s’ha d’utilitzar de manera desequilibrada, per exemple per a no sentir les necessitats del nostre cos i continuar vivint en condicions alterades i innatural.
El gènere humà té la tendència a no escoltar les alarmes del seu cos i les malalties de les seves emocions.
Si estiguessis de viatge amb el teu cotxe i de sobte s’encengués la llum vermella dels frens, què faries? ¿Trauries la bombeta vermella per no veure la senyal o canviaries els frens per no xocar?
Les malalties del cos humà són senyals que ens conviden a canviar, mirar-nos, conèixer-nos. Ignorar-les o sedar-les amb fàrmacs no resol el problema, el seu origen, que d’una manera o altra tornarà a presentar-se. Cal començar a escoltar i comprendre aquests missatges.
Això no vol dir deixar d’assumir els medicaments químics, sinó simplement no abandonar-se a un ús descontrolat i millorar el propi estil de vida.
El Sol: Enemic o amic?
La llum solar és un remei senzill i gratuït i a més compleix una acció preventiva cap a tot tipus de desequilibri. Per mitjà d’un equilibrat estil de vida “solar” les persones podrien dur una vida més saludable, emmalaltir menys i consumir menys medicaments. Però això podria reduir els guanys de les multinacionals farmacèutiques …
Els raigs solars són responsables del càncer de la pell (Melanoma Cutani)?
Una massiva campanya d’informació ha evidenciat els perills de l’exposició a la llum solar:
* ¡L’Agència per a la Protecció Ambiental Americana suggereix una protecció dels raigs ultraviolats cada vegada que et trobis a l’aire lliure!
* Una notable campanya publicitària abans de cada estiu (TV, ràdio, diaris) suggereix utilitzar productes protectors contra els raigs ultraviolats del sol, que causarien càncers a la pell.
* Alguns Estudis científics executats en animals amb un ús massiu de raigs ultraviolats evidencien la relació entre llum solar i melanoma cutani. A aquests estudis se li hauria donat una notable rellevància en publicacions així com en els mitjans de comunicació.
Els fets demostren el contrari: la llum solar i els raigs UV tindrien un efecte reductiu en el percentatge d’incidència del melanoma. En l’última dècada del passat mil·lenni la mortalitat per melanoma a Itàlia ha estat el doble en les regions del nord respecte a les del sud, on la irradiació mitjana anual presenta valors notablement més grans i on, a més, un nombre major de persones treballen la terra .
Per tant on la població està més exposada a l’acció del sol la incidència del melanoma es redueix fins a la meitat. Això es pot verificar fins i tot en els casos de països europeus, on, en les zones menys il.luminades, augmenta la casuística.
Molt enrenou pels possibles efectes nocius del sol, però cap informació relativa als estudis efectuats sobre algunes de les propietats extraordinàries dels raigs UV:
* Redueixen el colesterol.
* Baixen la pressió sanguínia.
* Milloren els valors hemàtics.
* Estimulen la reducció del pes en excés.
* Són eficaços en el tractament de la psoriasi.
* Són òptimes en la cura de nombroses patologies de l’aparell respiratori.
* Milloren l’eficàcia del sistema immunològic.
* Activen la producció de la vitamina D3, que permet una correcta absorció del calci.
Però llavors, que el sol faci mal és un error o una realitat?
El veritable problema està en el nostre estil de vida o en la llum solar?
El veritable perill de l’exposició estiuenca als raigs del sol consisteix en el fet que durant els mesos hivernals el cos no només no rep una quantitat suficient d’aliment lluminós, sinó que a més s’exposa a una il·luminació artificial insuficient. Aquesta manca de gradualitat, constància i equilibri, provoca una incapacitat cada vegada més gran d’adaptació, amb tots els problemes relatius que comporta.
En lloc d’omplir-se de cremes protectores, la majoria de les quals contenen substàncies nocives, seria més correcte exposar-se amb més freqüència i constància a la llum solar durant tot el transcurs de l’any.
Per part dels mitjans no s’ha posat la mínima atenció en les substàncies tòxiques presents en les cremes solars, en el fet que provoquin radicals lliures i, sobretot, en l’enorme lucre econòmic que hi ha darrere d’aquests productes.
Una correcta exposició a la llum solar és fonamental per a la correcta funció de l’organisme humà, per a una sana vitalitat i emocions equilibrades.
L’aigua, com la llum, és un element fonamental per a la nostra supervivència.
A la pregunta “L’aigua fa mal?” el 99% de les persones contesta que no. Només l’1% de les persones ha contestat amb una resposta d’aquest tipus: “Depèn, si prens 50 litres d’aigua et mors, perquè l’aigua es converteix en verí. Però també si deixes de prendre’n per tres dies i després en prens dos litres, et mors. “. Aquesta resposta evidència un aspecte fonamental que cal aplicar a la llum: una correcta modalitat de prendre la llum solar es basa en la constància gradual i no en indigestions de llum.
Moltes persones durant tot l’hivern es tanquen en ambients il·luminats artificialment, exposant-se a la llum solar només durant uns pocs minuts per dia, i després, en els mesos estiuencs sotmeten el seu cos a nivells d’exposició que superen les sis hores diàries. D’aquesta manera el seu cos es sotmet a un període molt intens i un altre de gairebé total absència de llum solar. És com si mengessin per dos mesos tres quilos de pasta per dia i després passessin els altres deu mesos gairebé dejunant. El cos patiria molt. Una exposició intensa al sol, si no té gradualitat i constància, fins i tot en els mesos hivernals, podria generar desequilibri.
Com tot aliment i medicament, també la llum solar cal saber-la dosificar. Hi ha hores i temps adequats per evitar una excessiva recepció i eventuals efectes negatius.
Del llibre “Les 108 Perles del Sol” de Daniel Lumera.