Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


La grip i l’all.

alls 01

Podem afirmar amb tota propietat que a Biosfera som autèntics fanàtics de l’all i dels seus beneficis.

alls pelats

No en poques ocasions hem ressaltat el seu potencial curatiu davant diversos tipus de problemes, entre els que en els primers llocs està continguda la grip.

Aquest virus que compta amb més de dues-centes variants pot fer-nos sentir simplement una mica de decaïment un o dos dies, i potser fer-nos faltar a la feina. No obstant això, en persones amb les defenses baixes una grip contundent pot arribar a tenir-los una setmana al llit, i aquí les coses es compliquen.

Afortunadament comptem amb l’all, que és reconegut per les seves propietats per combatre aquest virus. No obstant això no cal esperar que la grip ja estigui del tot instal·lada per consumir all, davant l’aparició de símptomes inicials de la grip, una forta dosi d’all (o de suplements de all) pot eliminar tot indici del virus.

L’all s’ha utilitzat en el món sencer per combatre refredats i infeccions. De fet és capaç de combatre a molts bacteris i fins i tot a determinats virus com els de la grip. A Rússia no en va se l’anomena “la penicil·lina russa”. Aquesta saviesa popular ha estat corroborada per nombrosos estudis que ho han confirmat. La alicina és un dels seus principals principis actius responsables dels seus efectes terapèutics.

És més, consumint un o dos grans d’all cada dia és suficient perquè la grip ni tan sols tregui el cap per la teva finestra. La manera més pràctica (com jo ho faig) de prendre’n és agafant-ne una dent tallar-la verticalment per el mig i seguidament fer-ne trossets més petits, posar-los al palmell de la ma, cap dins la boca i un bon glop d’aigua al darrera, Això al mig d’un àpat -l’esmorzar per exemple- els primers dies potser en sentireu el regust però al cap de tres o quatre res de res, a més no patiu que no espantareu a ningú amb l’olor del alè.

Si els grans d’all no et resulten molt agradables prova-ho amb el te d’all. No saps com preparar-lo? No et preocupis, t’ho expliquem a continuació: Talla una dent d’all a trossets molt petits. És important que siguin petitíssims per alliberar-ne de manera òptima la alicina, un compost clau per combatre la grip amb all. Després fes bullir en aigua els trossets de dent d’all, i cola’ls. Pots deixar-lo refredar una mica, però cal prendre’l calent. Amb una tassa per dia durant l’hivern és suficient per prevenir la grip.

Avui en dia és possible, trobar l’all fins i tot en comprimits i càpsules. Algunes fórmules fins i tot estan pensades perquè la persona no faci olor d’all. Això són formes més sofisticades i per descomptat més cares. Nosaltres ens decantem sempre per aconsellar l’aliment tal qual.

alls

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web