Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Bombetes perilloses per a la salut.

bombetes de baix consum

Les anomenades “bombetes de baix consum” són perilloses per a la salut

bombeta baix consum

Llegiu atentament les recomanacions de L’Agència de Medi Ambient que hi ha en aquest article, fa una còpia dels passos a seguir en cas de trencament de bombeta i reenvieu aquesta informació als vostres contactes per tal que sàpiguen protegir-se.

Biòlegs alemanys alerten sobre el perill de bombetes de baix consum

Els llums de baix consum són pernicioses per la salut, va afirmar la Federació Alemanya de Biologia de la Construcció. A més de contenir mercuri, un metall altament tòxic, no s’ha de subestimar l’elevada radiació electromagnètica d’aquestes llums, va afegir l’entitat. “Amb això, les llums de baix consum superen la norma mundial de radiació per a ordinadors en alguns casos entre 12 i 40 vegades”, va sostenir el biòleg Johannes Schmidt, membre de la federació. L’expert va prevenir així mateix dels efectes a llarg termini de l’espectre de llum d’aquestes bombetes, un efecte especial i titil·lant “sobre el que se sap massa poc”. El component blau de la llum emanada de les bombetes de baix consum podria desencadenar estrès i insomni a causa de que inhibeix la secreció de l’hormona de la son, la melatonina. Per contra, l’espectre de les làmpades incandescents és més similar al de la llum solar. Com a alternativa va proposar el biòleg Schmidt les lbombetes halògenes incandescents, que s’assemblen a les “normals” però en què el filament metàl·lic és reemplaçat per una làmpada halògena, “com en el far d’un cotxe”.

Amb una visió àmplia i puntualitzant:

.- No està clar que hi hagi un estalvi real.

.- Moltes persones afirmen que es fonen igual o abans que les bombetes de tota la vida.

.- No són gens ecològiques, ja que des que s’encén emeten vapor de mercuri.

.- Contenen Mercuri (Altament Tòxic).

.- Produeixen Emissions Radioelèctriques.

.- Electricitat bruta.

.- Emissions ultraviolades.

.- Es recomana no col·locar-se a sota o la vora de les bombetes a una distància inferior a 40 cm

La prestigiosa revista Discovery Salut publica un article que podeu llegir per Internet, sobre els perjudicis i malalties que produeixen les noves bombetes de suposat baix consum. (Per veure’l clickeu-hi a sobre).

bombetes de baix consum 01

Recomanacions de l’Agència de Protecció Ambiental dels EUA

L’Agència de Protecció Ambiental dels Estats Units recomana el següent procediment en cas de trencament d’una bombeta de baix consum, per evitar els efectes tòxics del mercuri:

1. – Obriu una finestra i abandoneu l’habitació durant 15 minuts mínim, s’estén 50 metres cúbics.

2. – Recolliu acuradament els fragments i la pols amb una cartró o cartolina i es dipositeu en una bossa de plàstic. Utilitzeu guants de goma d’un sol ús, en tots els casos, mai amb les mans nues.

3. – Després, netegeu l’àrea amb paper tissú humit i el dipositeu també a la bossa de plàstic; no utilitzeu mai aspiradora, raspall o escombra.

4. – Poseu la bossa de plàstic dins una altra bossa tancada i deixeu-la en el contenidor oportú.

5. – Renteu-vos bé les mans.

6. – Si la bombeta es trenca sobre una catifa, traieu-ne les restes sense utilitza aspiradora. Podeu fer servir cinta adhesiva per aixecar les peces petites i la pols,

7. – Si és necessari, després d’haver retirat tots els materials visibles, podeu aspirar l’àrea; retireu després la bossa de l’aspiradora o els residus continguts en ella i poseu-los en bosses de plàstic ben tancades.

8 .- MOLT IMPORTANT quan es fonguin o trenquin NO LES LLENCEU A LA BROSSA, porteu aquestes bombetes o les bosses de plàstic amb les restes al lloc destinat per el vostra ajuntament com a recollida d’aquest tipus de deixalles.

bombeta baix consum 01

DE MOMENT LA MILLOR ALTERNATIVA A LES BOMBETES INCANDESCENTS SÓN LES BOMBETES DE LEDS

2 comentaris per a

Bombetes perilloses per a la salut.

  • Rosalina de Tera |

    De ser cert realment són notícies alarmants, malgrat tot em recorda la campanya que varen llençar els fabricants de compreses higièniques quan les vendes els van devallar degut al consum massiu de tampons per part de la població femenina en edat de menstruar, llavors deien que els tampons provocaven el càncer

  • Angel Perera |

    Hi ha aquell refrany castellà que diu: “Cuando el rio suena, agua lleva”. Doncs això Rosalina, pot ser no és tot lo que és, però si et puc assegurar que el tema de les dioxines i els blanquejadors amb clor si que val la pena mirar-ho en els tampons.
    Una abraçada.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web