Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Club del kèfir.

kefir-05

CLUB DEL KÈFIR: A Biosfera hi ha muntat un club del kèfir, o sigui facilitem un espai virtual de trobada per buscar i repartir nòduls per fer-se’l  a casa cadascú. Apunteu-vos fent un cometari al final amb el vostre e-mail per deixar constància a la llista d´espera i poseu-vos d’acord entre vosaltres.

Expliquem com funciona tot aquesta història del Kèfir:

kefir-01

ORIGEN:

Caucas (Geòrgia, Armènia), frontera natural entre Europa i Àsia. Marco Polo al segle XIII, ja el mencionava com al causant de que la gent habitant d´aquella regió visques molts anys.

QUÈ ÉS ?

El kèfir és un ferment (fong) en forma de nòduls, compost per diferents llevats i bacils que fermenten la llet mitjançant una reacció lacto-alcohòlica, a diferència del iogurt que només és làctica.
EI el kèfir és també el producte resultant de la fermentació. Te textura de iogurt, i és el que es pren i te beneficis sobre la salut.

BENEFICIS:

Sempre ha existit la controvèrsia sobre si el ésser humà adult ha de consumir llet de vaca o no, ja que hi ha molta gent que te problemes per digerir-la. A partir de la pubertat perdem un enzim (renina) que és la que ens permet assimilar-la.
El kèfir al ser un producte pre-digerit, te una digestibilitat molt alta, ja que el quall està fraccionat en partícules molt petites.
Afavoreix moltíssim la flora intestinal (la regenera), per lo que s´aconsella prendre´n després de gastroenteritis, diarrees o tandes d´antibiòtics que destrueixen tota la flora.
Augmenta la secreció del sucs digestius, afavoreix la digestió, estimula el peristaltisme, elimina els gasos intestinals, indicat per les úlceres d´estómac, el restrenyiment e intoleràncies gàstriques.
S´aconsella en els herpes, anèmies, problemes hepàtics, ajuda a la producció de les vitamines del grup B i a neutralitzar el colesterol. Etc. Etc. També aplicat de manera tòpica va bé per la psoriasis.

El kèfir de 24 hores actua com laxant i el de 36 com a astringent.

Si clickeu sobre la imatge escoltareu un àudio de “Fem kèfir a casa” en el programa d’en Pere Tàpias “Tapias Variades” de Catalunya Ràdio.

COM PREPARAR-LO:

Es posen els nòduls en un pot de vidre ben net, si afegeix la llet (si es fresca millor) a temperatura ambient, no freda, i sense omplir el pot del tot es tapa i es deixa en un lloc fosc a temperatura ambient.
Al cap de 48 hores, es cola, el liquid resultant es pren i els nòduls es tornen a posar amb llet i altre vegada es fa el mateix circuit.
El kèfir resultant si no es pren de seguida, s´ha de guardar a la nevera màxim 4 dies.
El nòdul va creixent i quan se’n te massa es comparteix amb altres persones.

kefir-03

kefir-04

813 comentaris per a

Club del kèfir.

  • Fina |

    Hola ! Busco nòduls per fer kefir de llet. Visc a Vilafant, Girona. No tinc possibilitat de desplaçar-me. A veure si tinc algú a prop, moltes gràcies !

  • Miquel |

    M’agradaria que algú em regalés nóduls de kèfir.Maresme.Gràcies, miquel.batet@gmail.com

  • Marc Benítez Serrano |

    Hola, estic buscant algú què visqui al voltant de Barcelona i què em pugui donar nòdul de Kefir de Llet, jo visc a Badalona, però em puc apropar on sigui necessari.

    Gràcies!

  • Sònia |

    Hola. Estic buscant nòduls de kefir d’aigua per la zona de Barcelona. Si algú en té per donar li agrairia. Moltes gràcies. bubbamoon@gmail.com

  • Nil Nash |

    Hola. Algú dona tíbics per fer kéfir d’aigua? N’estic buscant i agrairia molt a qui me’n pogués donar una mica. Estic a Barcelona ciutat (ciutat vella). Moltes gràcies.

  • Arnau |

    Hola,
    Soc de Vilanova i busco nòduls de quefir. Algú en té?
    Gràcies!

  • Manel |

    Hola! Busco nòduls per fer kefir de llet. Visc a Cambrils, Tarragona.N’estic buscant i agrairia molt a qui me’n pogués donar una mica.
    Moltes gràcies.

  • Olga |

    Hola, sóc de Vic i busco nòduls de kèfir per si algú en té.
    Gràcies

  • Miquel |

    Hola! Sóc de Barcelona, hi ha algú que li sobrin nòduls de kèfir? Escriviu-me al mail mikiokeloks@gmail.com, merci!

  • Maria JOse |

    Agraeixo algu em pugui donar noduls de kefir d’aigua, visc a prop de Granollers, m’aproparia on sigui dels voltants. Una salutació

  • MARIA JOSE |

    Agraeixo algu em pugui donar noduls de kefir d’aigua, visc a prop de Granollers, m’aproparia on sigui dels voltants. Una salutació majoniba@gmail.com

  • Carles |

    Hola! Visc a Barcelona i busco nòduls de quefir de llet. Moltes gràcies!

  • Carles |

    La meva adreça: daixonses@gmail.com

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web