Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Els efectes secundaris de la píndola són molts.

Entrevista a Alexandra Pope, experta en píndola anticonceptiva, autora del llibre “The wild Genie ” (El Geni silvestre), ens ajuda a descobrir la veritable feminitat que portem dins i que estats, empreses i “gurus” de pacotilla ens segresten. En aquesta entrevista, ens ofereix una visió global sobre el tema de la píndola anticonceptiva.

.- Quins són els efectes secundaris més comuns de la píndola?

.- Són molts. Depressió, canvis d’humor, pèrdua de libido, augment de pes, candidiasi, alteracions del fetge, ….. Afecta en general a la salut incloent-hi l’afebliment de la funció immunològica a causa de la disrupció nutricional que suposa la pastilla en el nostre organisme. Les dones que prenen la píndola o altres anticonceptius hormonals poden experimentar alguns d’aquests efectes al mateix temps. La píndola també afecta a la fertilitat. Després de deixar de prendre-la, la regla pot trigar molt a tornar i retardar bastant la concepció. Menys comuns, però més seriosos, són efectes secundaris com l’osteoporosi, trombosi i càncer de mama i cervical.

.- ¿Segueix sent la píndola un símbol de llibertat?

.- Avui en dia la píndola encara es promociona com una manera de “controlar la nostra vida”. La ironia és que no només “no controles”, sinó que estàs controlada per un medicament. El veritable sentit de “portar el control” procedeix de conèixer com funciona el nostre cos valorant els canvis mensuals rítmics com oportunitats de autodescobriment i cura propi, així com d’accés a les profundes fonts de poder que el cicle ens revela. Això és la veritable llibertat!

Estrogenització del medi:

.- La píndola suposa la estrogenització del medi, ja que els seus residus hormonals són impossibles de filtrar i de les aigües residuals passen a la cadena tròfica ……..

.- La píndola i altres formes d’anticoncepció hormonal amb estrògens com la píndola anticonceptiva d’emergència, el pegat i l’anell … han estat especialment dissenyades per trastornar el funcionament natural del sistema endocrí de la dona. No obstant això, també actua com a disruptor endocrí quan s’aboca en el medi ambient a través de les aigües residuals. Està demostrat que aquests productes químics afecten tant a la fauna marina com als humans. L’exposició a aquests disruptors estrogènics del sistema endocrí durant un cicle vital sencer ha causat en algunes famílies de peixos una incapacitat reproductiva completa en només una generació. L’Agència de Medi Ambient Britànica va estudiar 10 rius durant un període de 5 anys. Els estudis mostren que el estrogen en l’orina procedent de la píndola que havia arribat als peixos a través d’aigües residuals … afectava a un 50% de peix de sexe masculí en produir ous en els seus testicles i molts havien desenvolupat també òrgans reproductius femenins. A més es van observar efectes en el comportament, per exemple, en els ratolins, exposats abans i després de néixer, que mostraven comportaments anòmals en la seva vida adulta. Tenim evidències per afirmar que l’exposició a estrògens en el medi ambient pot tenir efectes adversos en els humans. Per exemple, el dramàtic descens del nombre i qualitat de l’esperma, l’augment en la incidència de càncer en òrgans reproductius com el pit, pròstata, la pubertat prematura, i l’augment en la incidència d’endometriosi.

Ethinylestrodiol

.- ¿Què passa amb l’hormona ethinylestrodiol?

.- Un dels temes principals d’investigacions recents és l’impacte mediambiental d’alguns dels més recents anticonceptius hormonals. El pegat i l’anell anticonceptius poden suposar grans riscos mediambientals després de ser rebutjats que pels propis estrògens de l’orina. Un tros utilitzat i llançat al vàter o enviat a l’abocador pot danyar la fauna ja que continua desprenent l’hormona ethinylestrodiol. Com veiem, els anticonceptius hormonals poden tenir efectes que van més enllà de la pròpia dona individual que els utilitza.

El gran negoci

.- Qui és el que guanya amb la implantació global de la píndola?

.- Les empreses farmacèutiques. És un producte molt rendible per a elles. Per als metges també és molt rendible. Simplement recepten el mateix quan s’acaba. A les dones que mostren preocupació els recepten una altra marca de píndola i llest. Malauradament molts metges no informen prou dels efectes secundaris ni de les contraindicacions. A vegades diuen alguna cosa però de forma molt ràpida. Hi ha alguns metges que no són partidaris de la píndola, però són pocs i dispersos. Parlar en contra de la píndola en l’àmbit sanitari és vist com un suïcidi professional.

.- ¿La píndola confon l’organisme femení?

.- El cicle menstrual de la dona és un sistema molt sofisticat que canvia constantment. Respon al medi intern i extern i ens informa mensualment de com fem servir les nostres vides. La píndola suprimeix aquest cicle i, a més dels molts efectes secundaris esmentats abans, té un efecte mortal en la nostra capacitat de saber el que passa en la nostra vida a nivell físic i emocional. Emmascara els símptomes de problemes de salut confonen el cercador. Pot ser que no detectem senyals de problemes de salut o assumptes emocionals tan ràpid com quan tenim un cicle normal. A més distorsiona el pas per la menopausa, privant-nos d’un dels moments psico-espirituals més importants en la vida d’una dona.

nou llunes

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web