Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Calendari de fruites i verdures.

calendari

Últimament varis Clients i Amics interessats amb arribar a assolir una alimentació sana, nutritiva i coherent amb l’estació del any, me’n preguntat per com saber quines fruites i verdures corresponen a cada mes del any, doncs seguidament o intentem esbrinar.

fruites i verdures

Quins motius ens poden empènyer a buscar les fruites i verdures de la temporada que estem?

.- Tenen molts més nutrients. Són les que s’acaben de recollir, i per tant no han estat en càmeres frigorífiques. Els aliments acabats de collir mantenen la seva frescor característica amb tots els seus nutrients (vitamines, enzims, energia vital, ….) ja que no han tingut temps d’oxidar-se.

.- La Natura és sàvia. La Mare Natura sap quines energies ens corresponen a cada estació i per això en les facilita. Ve a ser el mateix principi que el yin i el yang però occidentalitzat, cada cosa al seu temps serveix per activar o contrarestar les energies del moment i per lo tant equilibrar.

.- El preu. Quan un producte és de temporada està present a la majoria de botigues i per tant per la llei de l’oferta i la demanda el preu no és alt. Al contrari, quan no és temporada escasseja i el preu puja.

.- Organolèpticament són molt millors. Les fruites i verdures fresques conserven tot el seu gust i textura originals i genuïns. Les de fora de temporada ja han perdut els dos conceptes esmentats.

Calendaris de fruites i verdures per mesos:

Seguidament presentem el calendari de les fruites autòctones, de les fruites tropicals (encara que a mi no m’agrada, hem de menjar el que ens proporciona l’entorn, però avui en dia el món és molt petit i ens arriben) i el de les verdures i hortalisses.

fruita fresca

fruita tropical

verdures i hotalisses

A Espanya, L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) amb el Ministeri de Medi Ambient han editat els calendaris de Fruites i Verdures de Estació, amb el propòsit de fer més accessible la informació i d’aquesta manera facilitar el treball per seleccionar els vegetals.

En els calendaris publicats es mostren les varietats de fruites i verdures més representatives del mercat espanyol, indicant quina és la seva temporada òptima de consum.

D’aquesta manera s’aprofiten al màxim els beneficis nutricionals d’aquests aliments, amb la millor relació qualitat / preu, podrem comprar la fruita i verdura de temporada quan estan en el seu millor moment i al preu més accessible.

Addicionalment obtindrem informació completa i detallada sobre alguns dels productes que en aquest moment estan en aquell temps, propietats nutricionals, valor culinari, petits trucs i fins i tot una recepta amb aquesta fruita o verdura com a ingredient.

Per exemple, al febrer estan en temporada taronges, mandarines, api i coliflor. Com incloure’ls en la dieta durant aquest mes? Amb una mica d’imaginació i per descomptat revisant els suggeriments de l’OCU: gall d’indi a la taronja, pastís de mandarines, api per prepararn peix espasa a l’estil Osso Buco i coliflor en un arròs integral amb verdures.

OCU

CLICKEU SOBRE LA IMATGE PER ACCEDIR ALS CALENDARIS, SÓN MOLT INTERESSANTS.

Tots els detalls estan disponibles en els Calendaris de Fruites i Verdures d’Estació, no deixis de consultar-los per beneficiar del millor del món vegetal en el seu millor moment.

papallopoma

6 comentaris per a

Calendari de fruites i verdures.

 • joan portales |

  Hola. M´agradaria poder tenir el calendari de les fruites i verdures de temporada. Clico sobre la imatge i no em surt. Saps el perquè o com podria obtenir-lo? Moltes gracies. Joan

 • Oriol |

  hola, hi ha l’opció de tenir el calendari en català? moltes gràcies

 • Angel Perera |

  Hola Oriol,
  Hauràs de traduir, vinga que també és divertit.
  Ves amb compte, hi han paraules que despisten, per exemple “cardo” no te res a veure amb cardar, ja.ja.
  Salut i una abraçada,
  Àngel

 • Angel Perera |

  Joan,
  Si clickes sobre la imatge OCU, t’ha de funcionar. A mi em funciona.
  Si no, el calendari el tens en la imatge llarga de més amunt.
  Salut i una abraçada.
  Àngel

 • CECILE |

  Nomes voldria dir que els calendaris de la OCU, NO son calendaris de verdures i fruites de temporada. Una fruita o verdura de temporada es una que creix sense proteccio (hivernacle) a la propia terra en la temporada, i si mireu les verdures, veureu que segons aquest calendari, tomaquets, cogombre, alberginies, etc., comencen la temporada al gener!!! i a l’estiu (que es la seva real temporada) figura que no hi han!!….doncs, per a mi, els calendaris proposats en aquesta pagina son els unics que he vist que siguin correctes.
  Al loro!!!

 • nom |

  La castanya i el boniato en quina categoria estarien?

  gracies

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web