Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Les crisis curatives.

crisis curatives

Aquesta és una entrada (article) que faig per dissipar dubtes sobre els tractaments de naturopatia, sobretot els que impliquen depuració del cos. Molts clients de la consulta al començar el tractament noten símptomes d’agreujament en el seu estat i això els provoca una reticència a continuar-lo, noten el que els naturòpates en diem crisi curativa, és una bona senyal i no dolenta com sembla. A continuació ho explico:

crisis curatives 01

Què són les Crisis Curatives?

Tots els tractaments naturistes que es prescriuen gairebé sempre donen com a resultat una ràpida i contundent millora en les persones, no obstant i això la majoria al consumir depuratius i suplements alimentaris presenten símptomes de crisis curatives resultant en ocasions una aparent desmillora, aquesta es presenta principalment en trastorns o malalties cròniques en les quals hi ha una acumulació massiva de deixalles tòxiques en els teixits; en aquests casos la persona aparentment empitjorarà, però solament temporalment, abans de restablir-se.

Això és una reacció natural del cos. Al desintoxicar-se l’organisme es presenta debilitat, això es deu al fet que el cos ha entrat en la fase de recuperació, les toxines en l’organisme acceleren l’activitat nerviosa i esgoten així les reserves vitals de l’organisme, conforme són eliminades les toxines, deixalles i verís, l’estímul nerviós disminueix. El cos descansa de la seva excitació i tracta de recuperar aquestes energies, no és debilitat, sinó recuperació i és transitòria.

Això te lloc per la dieta depurativa dels ingredients naturals d’origen herbari que dissolen grans quantitats de toxines i residus acumulats, aquestes toxines i residus són llançats al torrent sanguini per a la seva eliminació; els òrgans eliminadors com ronyons, fetge, pulmons i pell se sobrecarreguen de treball i això dona com a resultat les CRISIS CURATIVES, que es manifesten per un aparent empitjorament temporal del trastorn i símptomes desagradables d’una eliminació excessiva, per exemple: mal de cap, dificultat per a respirar, erupcions cutáneas, secreció mucosa, febre, etc. En alguns casos la neteja orgànica ràpida, pot activar i accelerar canvis bioquímics augmentant considerablement el dolor en alguns patiments.

Aquestes crisis curatives són de vital importància ja que és de gran valor curatiu i necessari per a recuperar la salut, tot és inofensiu però provoca una gran eliminació de toxines i en paral·lel a aquesta eliminació, en alguns casos poden presentar-se; Marejos, Nàusees, Vòmits, Diarrees, Fluxos, Refredats, Sensació de Debilitat, Malestar General, etc. Aquests símptomes són afortunadament temporals i al transcórrer els dies s’experimenta una millora definitiva ja que l’organisme es neteja dels verís acumulats i s’enforteix de tal forma que llavors si que es podrà iniciar una activitat curativa i eficaç. A tot això se li denomina Crisi Curativa i és una reacció natural de l’organisme que indica que ens estem guarint, una forma de superar ràpidament aquest procés, és prenent mínim dos litres d’aigua al dia, pel que:

No Has d’Alarmar-te Ni Suspendre El Tractament. Tingues Paciència,

Si t’ha costat tota una vida per a arribar a l’estat de malaltia que et trobes, amb aquest tractament et prendrà un temps relativament curt el recuperar la salut, però això dependrà de la teva constància, esforç, voluntat i el més important, desig de guarir-te.

crisis curatives 02

Per arribar a la Salut necessitem travessar successives crisis curatives d’acord amb la Llei de curació de Hering que diu així:
“La millora i la curació es produeixen de dins a fora. Els símptomes desapareixen des de dalt cap a baix. Les molèsties van des d’un òrgan important a un altre menys important. Els símptomes desapareixen en l’ordre invers a la seva aparició”.

Per mitjà d’aquest procés constructiu encaminat cap a la salut, els teixits vells i malalts són reemplaçats per teixits nous i sans. Mentre que la crisi de la pròpia malaltia, per contra, és desfavorable encara que també sigui natural, i tots els òrgans del cos es revelen contra ella en comptes de col·laborar, en el cas de la crisi curativa tot col·labora en benefici de l’organisme. Qualsevol esdeveniment que passi en l’organisme, sigui favorable o desfavorable, està controlat per lleis naturals.

L’experiència de passar per una crisi curativa s’assembla molt als estats crítics de la malaltia, ja que es tornaran a experimentar els símptomes del mal que afligeixen la persona, però hi ha una diferència molt important: l’eliminació. En la crisi curativa l’eliminació és perfecta. La defecació és natural. Tots els òrgans d’eliminació estan complint amb la seva funció en forma normal. En els estats crítics de la malaltia, en canvi, els processos d’eliminació cessen o són insatisfactoris, el que complica encara més l’estat patològic. En la crisi curativa els processos d’eliminació s’acceleren a causa de l’abundància d’energia vital recuperada. Totes les secrecions i altres formes de deixalles acumulats en l’organisme es dissolen i flueixen lliurement, i així s’estableix un procés de neteja general i de purificació.

Principis fonamentals de la Llei de Hering:
.- “La millora i la curació es produeixen des de dins cap a fora”
.- “Els símptomes desapareixen des de dalt cap avall”
.- “Les molèsties van des d’un òrgan important a un altre menys important”
.- “Els símptomes desapareixen en l’ordre invers a la seva aparició”

“La millora i la curació es produeixen des de l’interior de l’organisme cap a fora”

Això significa que per arribar a la salut les toxines que hem anat acumulant en el nostre interior (òrgans interns) han de sortir cap a l’exterior, de manera que són els nostres òrgans interns els primers a curar-se. Quan la malaltia surt per la pell o òrgans externs és senyal que estem arribant definitivament a la salut. Per tal que aquest sigui el cas és necessari passar per diferents crisis curatives en aquests òrgans interns i saber interpretar per a no sufocar els símptomes amb medicina química.
A la Iridologia s’observa el compliment d’aquest principi de la Llei de Hering perquè veurem com l’iris comença a aclarir-se en forma de cercle des del centre cap a l’exterior. Això pot portar mesos.

“Els símptomes desapareixen des de dalt cap avall”

Si volem arribar a la salut, el primer que hem de curar és el nostre cervell. La nostra manera de pensar, de sentir, les nostres emocions han de donar la força motora, a tot el procés de curació ja que en el sistema nerviós s’acumula l’energia vital imprescindible per al procés de la curació. Una ment negativa, amb pensaments destructius, violents mai podrà dirigir el procés de reversió cap a la salut. Aquesta tornada a la salut s’aconseguirà depenent de la vitalitat, genètica i capacitat individual.

“Les molèsties van des d’un òrgan important a un altre menys important”

Com que l’organisme sempre buscarà el millor per la seva supervivència, és fonamental que els primers òrgans en depurar-se siguin els més importants, de manera que es deixa per següents crisi curatives els òrgans menys importants. A la Homotoxicologia s’ha comprovat com els òrgans més importants per protegir-se abans les agressions de les homotoxines produeixen el que en Homotoxicologia s’anomena “fase de compensació, és a dir malalties que pretenen protegir els òrgans vitals. Un exemple el tenim en com es poden produir furóncols a una diabetis latent, aparentment inexistent.

“Els símptomes desapareixen en l’ordre invers a la seva aparició”

Aquest principi potser és el més meravellós de veure en la pràctica clínica. Quan analitzem els processos patològics pels que hem anat passant a través dels anys observem que anem passant de malalties agudes a malalties de deposició i després arribem a les malalties cròniques o degeneratives. Això és el que en Homotoxicologia anomenem fase d’excreció, reacció, deposició, impregnació, degeneració i neoplàsia o vicariació progressiva.

Doncs bé a mesura que el procés curatiu s’inicia començarem a experimentar DE NOU, per mitjà de les crisis curatives, alerta, no crisi de malaltia!, els mateixos símptomes o malalties que vàrem desenvolupar anteriorment però en ordre invers. Les malalties més recents (i més cròniques) ressorgiran primer, i poc a poc amb noves crisis curatives arribarem fins a les malalties agudes que vam tenir molts anys enrere.

Si la malaltia es va anar desenvolupant a través de molts anys i hem arribat a una fase degenerativa és molt difícil que fins i tot amb medicina biològica natural puguem arribar al final de la curació (vicariació regressiva). Pot ser que el nostre organisme no tingui la suficient vitalitat com per completar el procés curatiu. En aquest cas haurem d’aprendre a seguir vivint amb crisi de compensació i de curació.

Entendre la llei de Hering i el procés curatiu que es desenvolupa és fonamental si volem assolir la veritable salut.

crisis curatives 03

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web