Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Ungla de gat, un munt de beneficis.

ungla de gat

Planta originària de la selva Peruana, és una liana de la família de les rubiàcies, anomenada “Ungla de gat” (per les espines que té que s’assemblen a les urpes dels gats). Al Perú hi ha aproximadament seixanta plantes diferents que habiten en les tres regions, a les que es coneix com ungla de gat, però, només una d’aquestes, la identificada com Uncaria Tomentosa. és la portadora dels principals principis actius benèfics.

ungla de gat 01

Composició:

L’arrel i l’escorça d’aquesta planta conté alcaloides, glucoàcids, fenòlics, cicatritzants, antiàcids, i entre els seus principis actius es poden comptar 6 alcaloides oxindòlics, 6 glucòsids de l’àcid quinòvic i 3 triterpens polihidroxilats.
L’ungla de gat concentra els aliments que fan augmentar les nostres defenses considerablement aconseguint que es recobri la salut fins i tot en casos crònics. Té propietats terapèutiques (curatives i preventives) i és reconeguda per científics i organitzacions en tot el món.

Investigació científica:

Fa 30 anys que s’investiguen les seves propietats curatives per científics de la medicina. Els estudis s’han realitzat en universitats d’Europa i Sud Amèrica.

L’ungla de gat estimula un considerable augment de glòbuls blancs que permeten reforçar el sistema immunològic i per últim, la seva activitat sitostática produeix la inhibició de tumors benignes.

Les propietats de la Uncaria Tomentosa tenen un caràcter tant preventiu com pal liatiu. Un estudi dels doctors Cosimo Pizza, Luciana Riva i Francesco de Simone de l’Institut per a la Cura de Tumors de la Universitat de Salern (Itàlia) assenyala que la ungla de gat inhibeix la proliferació de cèl·lules de càncer de mama fins a un 90%. L’estudi es va realitzar in vitro amb cèl·lules MCF7, les més usades en investigacions sobre aquest tipus de mal.

El 1976 Óscar Shula, que s’havia curat d’un càncer terminal prenent la decocció de ungla de gat, bevent-la diàriament durant sis mesos, la va portar a Roma al departament de farmacologia de la universitat de Sant Marc, per ser analitzada i estudiar el contingut d’alcaloides.

Aplicacions:

S’ha utilitzat per a tractar l’asma, la recuperació del part i la cicatrització de ferides. L’ungla de gat també s’ha utilitzat per al dolor en les articulacions, problemes estomacals, tumors, control de natalitat, com a tònic per evitar malalties, tractar dolors dels ossos i netejar els ronyons. Les dues aplicacions més comunes són augmentar defenses i com inhibidor e tumors.

També s’ha usat la ungla de gat per tractar el càncer del tracte urinari, inflamacions, cirrosi, gonorrea i diarrea. Avui dia, s’utilitza per als dolors musculars i de les articulacions, irregularitats en el cicle menstrual, acne, fongs, cicatrització de ferides i dolor nerviós.

S’utilitza per tractar càncer, trastorns immunològics, diverticulitis, úlceres pèptiques, colitis, gastritis, hemorroides, paràsits i síndrome d’intestí amb escapament. Ha estat utilitzada amb zidovudina (AZT) per tractar el VIH. Continuen els estudis amb ungla de gat per determinar la seva eficàcia contra infeccions virals.

Com s’utilitza?:

L’ús tradicional de l’ungla de gat és fer una decocció de l’escorça de la planta. fent-la bullir uns 30 minuts. Avui els herboristes ofereixen l’ungla de gat en càpsules de pols seca polvoritzada, no amb molt bon resultat.
Segons l’experiència clínica, l’ungla de gat ha de ser consumida com extracte, obtingut de bosses filtrants de l’escorça natural (procés de bullit). És difícil de saber la millor dosificació, es recomana fer bullir la proporció 30-50 gr. d’escorça en un litre d’aigua durant 30 minuts, no hi ha cap manera de regularitzar la concentració dels ingredients actius de l’ungla de gat.No obstant i això avui en dia hi han marques de prestigi que comercialitzen l’ungla de gat en comprimits i extractes amb una qualitat excel·lent.

Efectes secundaris del consum de ungla de gat:

A causa del seu contingut en tanins i principis amargs, pot provocar molèsties gàstriques en aquelles persones que pateixen dispèpsia hipersecretora. Però si analitzem tots els beneficis que ens aporta el consum d’aquesta planta en determinades patologies podríem avaluar, que per prevenir aquest tipus de malalties es pot administrar en forma de càpsules, comprimits entèrics o tisanes.

Així mateix l’ús d’aquesta planta en estudis realitzats amb animals contribueix amb les contraccions uterines, i és capaç de provocar avortaments, com a mesura de precaució no s’hauria d’utilitzar en dones embarassades. Tampoc no es recomana per a pacients que han estat trasplantats o que han rebut empelts de pell.

El seu ús també està contraindicat en aquelles persones que prenen medicaments que inhibeixen el sistema immunològic, és a dir aquells que es recepten per evitar els rebuigs en els trasplantaments. Cal esmentar que la ungla de gat pot interactuar amb alguns medicaments con la – Lovastatina, cetoconazol, itraconazol, fexofenadina, i triazolam-, per la qual cosa es recomana la ingesta amb cautela o supervisió naturopàtica.

ungla de gat 02

1 comentari per a

Ungla de gat, un munt de beneficis.

  • Jordina |

    Hola, soc la Jordina.
    fa cosa de uns dos mesos vaig passar molts nervis amb examens. s em va adormir un tros de la cara, vaig acudir el metge, em van fer resonancia hi em van trobar un quiste pineal petit sense significació patologica. encara ara tinc alguna molestia. m estic prenent ungla de gat en comprimits 2 el dia. em pot anar b per desfer el quiste?

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web