Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Tribulus terrestris.

tribulus

El Tribulus terrestris és originari de Bulgària, ha sigut utilitzat durant segles a Europa per al tractament de la infertilitat i la impotència i també estimulant per augmentar la libido i el desenvolupament sexual, tant en homes com en dones. A més, ha resultat beneficiós en el tractament de la cardiopatia isquèmica.

impotència

Possibles indicacions:

.- En l’home: Impotència, disminució de la libido, hipertròfia del testicle, desordres en el espermatograma, hipercolesterolèmia, disminució del vigor i energia en els atletes.

.- En la dona: Infertilitat, trastorns endocrins, menopausa.

Principis actius:

Els fruits i arrels de Tribulus contenen principis actius importants com ara fito-esteroides, flavonoides, alcaloides i glucòsids, saponines esteroïdals del tipus furostanol amb una quantitat predominant de protodioscina (no menys del 45%) que sembla ser la que produeix els efectes clínics relacionats amb el àmbit sexual. Aquests components actius exerceixen un efecte estimulant sobre el sistema immunològic, sexual i reproductiu, amb augment del desenvolupament de la musculatura, vigor i resistència.

Propietats i estudis:

L’institut de recerca química farmacèutica de Sofia (Bulgària), ha publicat recentment els resultats dels seus tests sobre aquesta matèria. Aquests han demostrat clarament l’efecte i les possibilitats d’aplicació d’aquesta meravella. El Tribulus terrestris incrementa el nivell de testosterona en el cos elevant al seu torn la quantitat d’hormona luteïna. Aquesta hormona produeix l’estimulació de la hipòfisi on a través de les cèl·lules de Leydig es produeix la testosterona. Una estimulació indirecta està sent utilitzada a través de la qual el cos està produint testosterona per si mateix.
Amb la ingesta de 750 mil·ligrams de Tribulus terrestris s’incrementa el nivell de LH (hormona luteinitzant), al voltant d’un increment total del 72%. El nivell de testosterona augmenta de 60 ng / dl a 84,5 ng / dl, la qual cosa equival a un 41%.
La investigació també va mostrar efectes positius sobre el sistema immunològic, òrgans reproductors i funcions del fetge.

Altres estudis que impliquen a 212 homes confirmen que aquest producte augmenta la libido, la freqüència i la força de les ereccions i els reflexos sexuals (recuperació de l’activitat sexual). Altres canvis positius inclouen nivells reduïts del colesterol, i efectes psicològics positius com ara millora de l’humor i confiança creixent en si mateix. No es van observar efectes nocius en els estudis clínics, i la investigació animal addicional no va demostrar cap efecte nociu sobre els sistemes nerviosos o cardiovasculars centrals. En homes, el Tribulus terrestris augmenta la libido, millora la força de l’erecció i l’espermatogènesi, i pot augmentar la testosterona. En dones, augmenta més la libido, millora la ovulació, disminueix els símptomes vasomotors que acompanyen la menopausa, redueix l’apatia i l’agressivitat.

Mecanisme d’acció:

.- Augmenta nivells de DHEA:
La protodioscina és transformada per les glàndules suprarenals a l’hormona dehidroepiandrosterona (DHEA), que constitueix la matèria primera per a la fabricació de testosterona i estrògens, així com d’altres hormones.
La producció de DHEA comença a declinar a mesura que envellim. En arribar als 60 anys, l’organisme només aconsegueix produir entre un 5 i un 15% de les quantitats normals, el que contribueix al procés d’envelliment i al deteriorament de les funcions sexuals. Els resultats de diversos estudis d’investigació suggereixen que els suplements amb DHEA milloren la funció sexual, la libido i l’osteoporosi en dones i ajuden els homes amb dificultat per aconseguir i mantenir una erecció, al mateix temps que augmenten l’espermatogènesi, mobilitat i temps de supervivència dels espermatozoides.

.- Eleva els nivells sèrics de testosterona en més de 40%:
La millora en els nivells de testosterona aconsegueix una major producció seminal i un augment en el nombre, qualitat, motilitat i temps de supervivència dels espermatozoides. D’altra banda, la testosterona promou la síntesi proteica i l’equilibri nitrogenat positiu, el que constitueix una avantatge per als atletes, ja que aconsegueix un major creixement de les cèl·lules musculars i l’augment de la força muscular, així com una recuperació més ràpida de l’estrès muscular.
Altres avantatges addicionals són l’augment de la confiança en si mateix, millor actitud cap als exercicis i en general contribueix a una millor disposició d’ànim. Per aquests motius el Tribulus terrestris s’ha convertit en el suplement herbari favorit de destacats aixecadors de pesos i professionals físic culturistes.

.- Augment dels nivells hormonals:
Augmenta significativament els nivells d’estradiol, hormona luteïnitzant (LH) i hormona fol·licle-estimulant (FSH), ajudant a la millora de les funcions reproductives de la dona.

.- Millora la perfusió miocàrdica i disminueix els nivells sèrics de colesterol:
Tribulus terrestris disminueix els nivells sèrics de colesterol millorant el seu metabolisme a nivell hepàtic. Aquest efecte, sumat a la millora en la perfusió miocàrdica, explica els seus beneficis en el tractament del angor pectoris (angina de pit).

.- Lleu efecte diürètic.

Contraindicacions:

No s’aconsella a menors de 18 anys, a dones embarassades, en període de lactància ni a homes amb hipertròfia de pròstata. En cas de dubte consulteu amb el vostre naturòpata.

NOTA: Moltes vegades la resolució d’aquest tipus de disfuncions sexuals, ja siguin problemes d’erecció, de falta de libido o de problemes de fertilitat no passen per prendre estimulants del tipus que sigui, si no que primer de tot s’ha de fer una depuració exhaustiva del organisme segurament intoxicat i saturat, amb la qual cosa es possible que millori substancialment el problema i si cal posteriorment es determina quins suplements són necessaris per intentar abordar la solució. El que si es pot assegurar és que la depuració o desintoxicació és una condició indispensable per encarar la disfunció.

carícies

1 comentari per a

Tribulus terrestris.

  • jordi |

    Atenció als hipertensos amb tractament de diuretics, betabloquejadors i bloquejadors del calci i alguns medicaments per transtors cardiovasculars.
    Hi ha estudis que la interacció del tribulus terrestris amb aquests medicaments te efectes negatius i no desitjats.
    Consulteu al vostre terapeuta i/o metge abans de prendre tribulus terrestris si patiu hipertensió o afectacions cardiovasculars.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web