Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Un nou estudi francès demostra que els transgènics són perjudicials per a la salut.

Un nou estudi dut a terme per científics francesos demostra que el consum d’Organismes Genèticament Modificats (OGM) pot comportar riscos per a la salut. L’informe, realitzat, entre altres, per De Vendômois, i sota el títol de ‘Comparison of the Effects of Three GM Corn Varieties on Mammalian Health‘, inclou diversos resultats de l’efecte negatiu dels cultius transgènics.

L’equip de recerca francès va treballar a partir d’assaigs realitzats per la multinacional Monsanto, que comercialitza els tres blats de moro transgènics permesos. L’equip científic va examinar les dades d’assaigs amb rates que es van presentar per aconseguir la seva autorització, que eren fins ara confidencials i han estat obtingudes en molts casos per via judicial. És, doncs, la primera vegada que els resultats i dades de Monsanto estan disponibles per a que investigadors independents revisin i avaluïn el grau de toxicitat dels cultius transgènics.

Els canvis observats amb els tres blats de moro transgènics segueixen patrons típics de disrupcions en el sistema metabòlic. L’equip també critica durament la manera en què les dades van ser analitzades per Monsanto, sense complir els estàndards estadístics internacionals ni els estàndards per a assaigs alimentaris.

No obstant això, els blats de moro tenen el vistiplau de les autoritats europees, especialment de l’espanyola, que durant els darrers anys ha promulgat aquest tipus de cultius. Sense anar més lluny, Espanya és l’únic país de la UE que permet el cultiu d’un d’aquests blats de moro, MON810, a gran escala. Els altres dos blats de moro estan autoritzats per a la seva importació i per la seva entrada en alimentació humana i animal.

Les organitzacions ecologistes ja s’han manifestat davant la publicació de l’estudi. David Sánchez, responsable d’Agricultura i Alimentació d’Amics de la Terra, assegura que “aquests estudis demostren que no és possible garantir la seguretat dels aliments transgènics. Hem d’aplicar el principi de precaució i retirar els transgènics de la nostra agricultura i la nostra alimentació “, tal com recull la pàgina web de COAG. D’altra banda, Ana Etchenique, vicepresidenta de la Confederació de Consumidors i Usuaris (CECU) va afirmar: “No és possible que un govern escolti abans a la indústria que als ciutadans; ha de vetllar per pràctiques agrícoles responsables, per la seguretat dels aliments i per la salut dels ciutadans i consumidors. Per què el nostre Govern no segueix els passos de països com França, Àustria o Alemanya, que ja han prohibit el cultiu de transgènics? “.

Andoni García, membre de l’executiva de la Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos (COAG), afegeix: “El Govern no pot posar més excuses, ha de protegir els models d’agricultura social i sostenible, que generen ocupació en el medi rural i responen a la demanda social d’aliments sans i de qualitat. Ha de prohibir, d’una vegada, el cultiu de transgènics a l’Estat espanyol “.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web