Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Propietats de les maduixes.

La maduixa és una de les fruites més bones i que més beneficis aporta a l’organisme i a l’estat d’ànim. t’explico com aprofitar les seves virtuts …… Millor si són ecològiques doncs les convencionals estan farcides d’agroquímics.

La maduixa és una de les fruites que agrada a la majoria de les persones. El seu gust dolç característic, la seva forma  libidinosa i el seu color vermell la distingeixen per sobre de qualsevol altre aliment. Aporta diversos nutrients i vitamina C.

També conté fitonutrients i antioxidants que ajuden a combatre els tan temuts radicals lliures, productors en molts casos de diversos tipus de càncer.

Es tracta d’una fruita molt versàtil. La gent no coneix bé les seves propietats i encara que el preu és una mica més car que una altra fruita, es recomana la seva ingesta, si es pot de manera contínua, ja que es notaran els seus beneficis en l’organisme.

Es pot menjar després dels àpats o com a part d’una amanida acompanyada amb altres hortalisses. És ideal per els nens més grans de l’any ja que abans no es recomana perquè pot presentar al·lèrgies.

Hi ha més de 600 varietats d’aquesta fruita, es distingeixen en sabor, textura, aroma i color. Aquelles maduixes que presenten un color vermell intens són les més dolces i seleccionades pel consumidor.

És una de les fruites més saboroses i que ofereix més avantatges al cos humà, atorga protecció a l’estructura cel·lular i prevé del dany oxidatiu.

Les seves propietats actuen salvaguardant al cor de possibles riscos i també té un efecte antiinflamatori que va molt bé per a les persones amb problemes musculars o dolors ossis.

Un altre dels beneficis a tenir en compte és que la maduixa conté una fibra soluble que facilita la menor absorció de carbohidrats i ajuda a mantenir els nivells de sucre en la sang de manera equilibrada.

D’aquesta manera, moltes dones que la consumeixen amb assiduïtat, asseguren que la seva ingesta els ofereix tranquil·litat, reducció de l’estrès i menys dolor durant els seus cicles menstruals o durant la menopausa.

El seu ric sabor, acompanyat dels beneficis esmentats són una bona elecció, que ja no només s’ha de destinar a les postres.

Propietats nutritives:

Les maduixes i els maduixots són fruites que aporten poques calories i el component més abundant, després de l’aigua, són els hidrats de carboni (sucres). Destaca la seva aportació de fibra, que millora el trànsit intestinal. Pel que fa a altres nutrients i compostos orgànics, les maduixes i els maduixots són molt bona font de vitamina C i àcid cítric (d’acció desinfectant i alcalinitzant de l’orina, potencia l’acció de la vitamina C), àcid salicílic (de acció antiinflamatòria i anticoagulant), àcid màlic i oxàlic, potassi i en menor proporció contenen vitamina E, que intervé en l’estabilitat de les cèl·lules sanguínies i en la fertilitat.

La vitamina C té acció antioxidant, igual que la vitamina E i els flavonoides (antocians), pigments vegetals que li confereixen a aquestes fruites el seu color característic. La vitamina C intervé en la formació de col·lagen, ossos i dents, glòbuls vermells i afavoreix l’absorció del ferro dels aliments i la resistència a les infeccions. L’àcid fòlic intervé en la producció de glòbuls vermells i blancs, en la síntesi del material genètic i la formació d’anticossos del sistema immunològic. El potassi és necessari per a la transmissió i generació de l’impuls nerviós, per a l’activitat muscular normal i intervé en l’equilibri de l’aigua dins i fora de la cèl·lula.

Consells per al millor consum i conservació de les maduixes:

.- S’ha de consumir així que es compra ja que perd les seves propietats amb el transcurs dels dies i és una fruita molt delicada per a conservar a la nevera per temps prolongat.

.- No ha de ser ingerida per nens menors de l’any ja que és altament probable que es produeixi algun tipus d’intolerància.

.- Per a la seva conservació, s’ha de treure l’embolcall en el que vingui, posar-les en un bol, rentar-les, cobrir-les amb un plàstic i guardar a la nevera.

.- Diverses persones les congelen, però no és recomanable ja que els seus principis es perden amb facilitat.

.- Es pot variar la seva manera de consumir-les. Ideals per a un esmorzar a base de iogurt, cereals i maduixes o per a un dinar com a part d’una amanida amb altres fruites o hortalisses.

.- Només consumint 100 grams d’aquesta fruita al dia, s’està cobrint la quantitat necessària de vitamina C.

Licor de maduixes

Ingredients:
.- 1 quilo de maduixes, aproximadament.
.- 2 claus d’olor
.- 1/2 quilo de sucre.
.- 1 branqueta o dues de canyella.
.- 1 ampolla de conyac.

Preparació:
Es netegen les maduixes, escorreu-les bé d’aigua. Es col·loquen en un pot que tanqui hermètic de 2 litres, el conyac, el sucre, els claus, la canyella i s’acaba d’omplir amb les maduixes.
Es deixa reposar durant 4 setmanes (almenys) en un lloc fosc, movent de tant en tant fins que el sucre s’acabi de dissoldre. Una vegada transcorregut aquest temps es xafen les maduixes, es cola amb colador de roba i s’embotella.

3 comentaris per a

Propietats de les maduixes.

  • natalia |

    Son bienisimaas! me encantaaan!! *__* <3

  • marina |

    no surten les puñeteres vitamines coi

  • marina |

    perquee no fiqueu una taula nutricional plastas

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web