Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Verdures contaminades en els Supermercats Europeus.

La verdura i la fruita dels supermercats “Lidl” és la que major quantitat de pesticides tòxics conté, segons l’informe “Pesticides al supermercat”, publicat per Greenpeace a Alemanya.

Però resulta ser la fruita i verdura del sud d’Europa -Grècia, Espanya i Turquia-, la que major quantitat de residus conté.

Per a l’elaboració de l’estudi, els avaluadors van adquirir 658 mostres de fruites i verdures a les principals cadenes de supermercats d’Alemanya, Suïssa i Àustria i les van analitzar, a la recerca de 300 substàncies químiques perilloses. Greenpeace es declara insatisfet amb tots els productes avaluats. “Cap dels aliments està aprovat”, declara un expert de l’organització, les fruites i verdures contenen quantitats cada vegada més elevades de pesticides.

Perill per a la salut dels nens

Greenpeace informa que en el 15% dels casos (100 mostres), els aliments superaven les quantitats màximes de pesticides permeses. Un aliment molt contaminat és el raïm de taula. Els pesticides, segons els metges ambientals, poden perjudicar el sistema hormonal, provocar càncer i danyar el sistema nerviós. Els nens són els que pateixen el major risc. Un 16% de les mostres va mostrar grans quantitats de pesticides, que podrien suposar un greu perill per a la salut dels nens petits.

L’expert en química de Greenpeace, Manfred Krautter, recomana als consumidors que tinguin en compte on compren. “Les diferències de qualitat són molt grans”. Des de Greenpeace es recomana comprar en botigues de productes ecològics. Cap dels supermercats de grans superfícies és recomanable segons l’organització, ja que al voltant del 20% de les fruites i verdures d’aquests establiments estan “suspesos”, segons l’informe.

Els aliments del sud d’Europa estan més contaminats

Per a la investigació es van escollir vuit grups idèntics de productes de cultiu tradicional: peres, raïm de taula, préssecs/nectarines, cogombres, tomàquets, pebrots, pastanagues i enciams. Segons l’estudi, en general les fruites i verdures del sud d’Europa estan més contaminades que les provinents d’Holanda. Greenpeace ha posat objeccions sobretot als productes de Turquia i Grècia -els seus aliments contenen una mitjana de 0,1 mg./kg. de residus perillosos-, però els espanyols tampoc n’han sortit molt ben parats. No obstant això, la verdura d’Àustria i els Països Baixos ha obtingut bones notes en comparació -en la verdura dels Països Baixos es van trobar 0,2 μg (micrograms) per quilo d’aliment-. Els productes de França, Itàlia i Alemanya es troben en un punt intermedi.

Segons els experts de Greenpeace, els aliments més contaminats són el raïm, nectarines i enciams, mentre que la meitat de les pastanagues i els pebrots estan lliures de restes perjudicials.

2 comentaris per a

Verdures contaminades en els Supermercats Europeus.

  • esteve vila |

    Nomes parleu de LIDL?? Quines dades tenim de mercadona i altres cadenes conegudes?

  • Angel Perera |

    Esteve encara que potser no hagi de ser així, el sentit comú i la intuïció em fan pensar que alguna cosa i te a veure el factor preu. Podríem dir que tractant-se de grans superfícies el preu és inversament proporcional a la quantitat de contaminació? Doncs jo crec que sí.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web