Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Farmaciola de viatge.

Els productes més recomanables en casos d’urgència. Recorda la conveniència de practicar els tests de kinesiologia -si no en saps, utilitza el sentit comú- per a triar el remei apropiat entre els que es mostren a continuació.

Per ajudar a dormir durant una llarga travessia o per combatre l’estrès del viatge:

.- Planta: Valeriana

Propietats: Sedant recomanat en cas d’insomni puntual o crònic, estrès, i estats lleus d’ansietat.

Com portar-la: En càpsules i comprimits -combinada a vegades amb til·la-, en extractes líquids i en tintura alcohòlica.

.- Planta: Passionera, flor de la passió o Passionaria

Propietats: Relaxant muscular, antiespasmòdica, ajuda en els casos d’ansietat, irritabilitat nerviosa, taquicàrdies, tensió muscular, dolors menstruals, tos nerviosa, migranyes.

Com portar-la: Càpsules, comprimits, xarop, extracte líquid i suc de la planta fresca.

.- Complements dietètics: -es compren en dietètiques- “Sedaplan” de Natysal i “Melissa Compost” en gotes de Força Vitale.

Per cops, contusions, luxacions, hematomes, rascades i coentor:

.- Planta: Àrnica

Propietats: És un dels més potents antiinflamatoris herbaris d’ús extern. És a més analgèsica, antisèptica, antimicrobiana, cicatritzant i alleuja el dolor muscular.

Com dur-la: En pomades o gels, en tintura i extracte líquid.

.- Planta: Romaní

Propietats: Estomacal, digestiu, carminatiu, hipotensor, cardiotònic, antiespasmòdic, dolors (reumàtics, d’estómac, de cap amb origen nerviós), antisèptic, usos externs en reumatismes articulars, ferides, úlceres i contusions.

Com portar-lo: Alcohol de romaní, extractes i gels.

.- Coplementos Dietètics: -es compren en dietètiques-, “Harpagofito Forte”, crema de Natysal, Absolut àrnica “Atrosan” gel  d’A Voguel.

Per a refredats i una mica de febre:

.- Planta: Ulmària

Propietats: Indicada en refredats i grip, però també en dolors reumàtics i trastorns urinaris.

Com portar-la: En xarop, pots de tintura i extracte líquid -combinat a vegades amb salze blanc, ungla de gat i groseller negre-, en càpsules i comprimits.

.- Planta: Salze blanc

Propietats: L’escorça del salze blanc és l’alternativa natural a l’aspirina no té efectes irritants al estómac. És l’analgèsic per excel.lència.

Com portar-lo: Es pot comprar en dietètiques en extractes, càpsules i comprimits. Està contraindicat per a embarassades.

.- Complements dietètics: -es compren en dietètiques- “Sauce Plus” d’Integralia, “Salifyt” de Bional i “Herbasprina” d’Eladiet.

Per reduir la inflamació de les picades d’insectes:

.- Planta: Calèndula

Propietats: Les cremes i pomades amb calèndula són molt eficaces, i eviten a més que es desenvolupi la infecció.

Com dur-la: En cremes o pomades que la continguin, en tintura o extracte líquid.

.- Complements Dietètics: -es compren en dietètiques- “Crema de Calèndula” de Weleda, “Mosquito Block” gel per després de les picades de Trepat-Diet, “Picaliv” en Roll on de Tegor, i com a repulsiu la casa Trepat Diet te un ventall de possibilitats.

Per el mareig i la prevenció dels vòmits:

.- Planta: Gingebre

Propietats: Estimulant digestiu que preveu marejos i vòmits i també és apte per a embarassades.

Com dur-lo: En càpsules (fins a 2 gr. al dia en tres dosis), en tintura, extracte líquid i flascons d’oli essencial (es dilueix en aigua, 2-3 gotes).

.- Complement dietètic: -es compren en dietètiques- “Gingebre Forte” càpsules del Granero Integral.

Per cremades solars:

.- Planta: Hipèric

Propietats: El hipèric és excel·lent per, a més de les cremades solars, en cas de urticàries, nafres o butllofes als peus o com a hidratant.

Com portar-lo: en oli o loció.

.- Planta: Calèndula

Propietats: La calèndula calma irritacions a aixelles, zones genitals, engonals, etc. produïdes per la calor o la suor. També pot ser vàlida en cas de èczemes

Com dur-la: en oli o loció.

.- Planta:  Àloe vera

Propietats: Demulcent, dermo-protector, antiinflamatori, laxant, purgant a dosis altes, ajuda a pells irritades o envellides, nafres, esgarrapades, cremades lleus, despigmentació, picades d’insectes, èczemes secs, grans, acne, aftes, genives sagnants, inflamació de les parpelles

Com portar-la: Gel d’àloe, natural o diluït en aigua, gel polvoritzat, pols, càpsules, extracte líquid, tintura, suc d’aloe.

.- Complements dietètics: -es compren en dietètiques- “Oli de hipèric” de Marnis, “Oli de Calèndula” de Weleda, “Gel d’Àloe Vera” de Trepat-Diet, “Aloe Vera Dermomineral” crema de Rhatma.

Per als paràsits intestinals:

.- Fruita: Papaia

Propietats: És diürètica, laxant, nutritiva, i té qualitats vermífugues (expulsa paràsits intestinals),

Com dur-la: La millor forma és menjar-la al natural, cuita, en liquat de llet o en conserva. També es ven en comprimits i extractes de papaia.

.- Fruita: Aranja (pomelo)

Propietats: L’extracte de llavor d’aranja pot ser molt indicat per a evitar la majoria de paràsits intestinals (també podria funcionar l’extracte d’all o l’all cru). Al mateix temps l’extracte de llavor d’aranja ens serveix per combatre refredats i la majoria d’infeccions (angines, otitis, càndides, cistitis, etc …) doncs és un antibiòtic natural.

Com dur-lo: Extracte líquid

.- Complements dietètics: -es compren en dietètiques- “Papayaforte” d’A. Voguel, “Para-sit” de Sura Vitasan, “Citri-Plus” de Sura Vitasan; “Citrobiotic” de Nutrinat aquest últim els nens s’ho prenen millor.

Per a les diarrees;

.- Baia: Nabiu Blau

Propietats: Ajuda a calmar els trastorns digestius amb propietats antiespasmòdiques (retortijones), és astringent.

Com portar-lo: Es ven en dietètiques en forma de suc.

.- Fruita: Poma

Propietats: S’utilitza sense pelar per al restrenyiment, ratllada i banyada en suc de llimona és una bona solució per a la diarrea. Estant madura estimula la secreció de saliva i dels sucs gàstrics.

Com dur-la: Fruita natural.

.- Complements dietètics: -es compren en dietètiques- “Suc de nabius blaus” (arándanos) de Biotta, “Om Vermell Americà” càpsules de Nutrinat, “Composor 30 – Lythrum complex” de Sòria Natural.

Per el restrenyiment:

.- Llavors: Lli daurat

Propietats: Fa un mucílag que ajuda al transit intestinal.

Com dur-lo: En llavors. (una cullerada de postre en un vas d’aigua, deixar-ho en remull tota la nit, al matí beure l’aigua i empassar-se les llavors mastegades).

.- Fruita: Prunes Agen (prunes seques)

Propietats: Ajuden al transit intestinal amb un efecte lleugerament laxant. (deixar tota la nit tres o quatre prunes dins un vas d’aigua i al matí veure’s l’aigua i menjar-se les prunes).

Com dur-les: Prunes seques.

.- Complements dietètics: -es compren en dietètiques- “Linoforce” de A. Voguel, en cas necessitar una purga: “Oli de ricí” (aceite de ricino) aquest es compra a farmàcia.

1 comentari per a

Farmaciola de viatge.

  • antoni codina barreras |

    Per les ferides: netejar-se les mans amb aigua i sabo i despres rentar be la ferida amb aigua i sabó intentant d’extreure tots els cossos extranys (pels, sorra, vidres…. No utilitzar l’alcohol ni el iode ni la mercromina ni cap antisetic local perqué mata alguns bacteris però també les nostres cel.lules defensives

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web