Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


15 consells per evitar la Contaminació Electro-Magnètica al cos i a la llar.

Reduir la freqüència de l’exposició a la Contaminació Electro-Magnètica pot millorar la teva Salut. Consells per al cos i la llar.

El setembre del 2007, tant la Agència Europea de Medi Ambient (AEMA) -1- com Alemanya -2- van aconsellar als seus ciutadans que evitessin l’ús del WiFi i dels telèfons mòbils fins que hi hagués més estudis sobre això a llarg termini, i van citar per a això la seva por sobre que l’ús continu de la tecnologia sense fils es convertís en el pròxim desastre de salut pública, al mateix nivell que el consum de tabac, l’asbest i el plom del gas dels automòbils (com va informar el Grup de Treball de BioInitiative -3-).

Per la seva banda, el Knesset [parlament] d’Israel recentment va prohibir la col·locació d’antenes de telefonia en edificis veïnals -4-, mentre que, segons el Canadian Underwriter [revista d’assegurances canadenca], el Lloyd’s de Londres [companyia d’assegurances anglesa] s’està “preparant per a la pròxima gran demanda per responsabilitat: danys i perjudicis personals per ús de la tecnologia dels telèfons mòbils” -5-.

Conegut per alguns com “electro-boira”, el perill de la radiació magnètica, elèctrica, de ràdio (microones), preses de terra, i d’alta freqüència és pràcticament invisible fins que el mal major ja està fet (hi ha un major risc de tumors cerebrals en usuaris de telèfon mòbil a llarg termini -6-). A aquesta preocupació, s’afegeixen els efectes desconeguts de les freqüències electromagnètiques (CEMS) sobre els més vulnerables: nens, nadons, ancians i malalts.

Tots per igual són envoltats per la invisible electro-tempesta dels BlackBerry [telèfons intel·ligents- smartphones- amb Internet], telèfons mòbils, Game Boys, telèfons sense fil, i wi-fi d’avui en dia (per no esmentar neveres, aparells d’aire condicionat, escalfadors elèctrics, rentavaixelles, forns microones i altres grans electrodomèstics que es poden trobar en gairebé qualsevol llar).

Actualment, només a Amèrica hi ha més de 210.000 torres de telefonia subministrant el 81% de la penetració sense fils -7-, i a la Terra amb prou feines hi ha un lloc habitable a on no hagi arribat aquest tipus de freqüències.

Però pregunteu als que s’han convertit en “elèctricament sensibles” (ES), persones que experimenten una àmplia gamma de símptomes amb l’exposició a nivells fins i tot baixos de radiacions CEM, i que a causa d’això els és difícil trobar un lloc on viure sense perill, dins de la nostra era sense fils. Els seus símptomes poden variar des dels incòmodes (mals de cap, sensació de coïssor, formigueig) i debilitants (“boira mental” greu, arítmies, migranyes, depressió greu, insomni crònic) fins a aquells que posen en risc la seva vida (convulsions, atacs de cor).

Molts ES van sorgir sent treballadors sans que estaven exposats a exposicions agudes i cròniques de radiació elèctrica (alguns treballant directament en electrònica i ordinadors, altres en oficines, negocis o centres educatius normals). Es van convertir en elèctricament sensibles gairebé sense previ avís. El missatge que això transmet és que tu podries ser el pròxim.

Hayley Robinson (*), ” personalitat tipus A “[**] de 41 anys que va passar 15 anys de la seva vida laboral en oficines de Nova York, sobre això aconsella” utilitzar el mínim el telèfon mòbil i el sense fils i cuidar la salut general menjant orgànic, dormint vuit hores al dia, bevent molta aigua filtrada, fent exercici de forma regular i passant temps en la Naturalesa de manera habitual. Perquè cada vegada estem exposats a una major quantitat de toxines invisibles, des substàncies químiques i metalls pesants a electro-boira. Ens hem convertit, al nostre pesar i de forma involuntària, en conillets d’índies del major experiment de tots els temps. Tingueu en compte abans que sigui massa tard per a tu i la teva família “. Hayley va passar molts anys davant de l’ordinador i ara es troba tan afectada que no pot acostar-se als forns microones, aparells d’aire condicionat, telèfons mòbils o aeroports, sense experimentar angoixants símptomes cardíacs i neurològics. (*) pseudònim [**] imaginem que és un terme emprat des la ironia, donada la freqüència amb que la Història de la Medicina fa servir l’argumentació de “somatització basada en trets de personalitat” elevats a categoria de “patològics”-sobretot del tipus A-, per culpabilitzar el malalt del que encara no entén.

Però no és només l’impacte dels CEM en la teva salut i la dels teus fills i les teves mascotes, sinó també en la de la Terra com un tot, com el provocat pel nostre ús excessiu de l’electricitat, que contribueix en gran mesura a la contaminació a partir de les plantes de carbó que la genera.

És per tot això, que les persones assenyades han de tenir en compte les advertències dels elèctricament sensibles per reduir la radiació CEM de les seves llars mitjançant un disseny saludable i la disminució de la seva dependència als aparells elèctrics. És en aquesta línia, que es mostra a continuació un excel·lent punt d’arrencada en forma de llista abreujada de consells sobre construcció i estil de vida, basats en una enquesta que feta a persones amb sensibilitat elèctrica greu -8-.

15 MANERES DE REDUIR LES RADIACIONS CEM DE LA VOSTRA LLAR I DE LA VOSTRA VIDA DE IMMEDIAT

01 .- Aixequeu-vos amb el sol i aneu-se’n al llit d’hora, per aprofitar al màxim la llum del dia i evitar l’ús de la il·luminació artificial quan sigui possible.

02 .- Feu les feines de la llar de forma manual, ja hi ha possibilitat d’això (no utilitzeu l’electricitat per comoditat o per a estalviar temps. Per exemple, utilitzeu l’espremedora manual, la liquadora manual: i l’escombra o el pal de fregar, en comptes de l’aspiradora). Utilitzeu qualsevol manera que tingueu al vostra abast per fer exercici i mantenir-se en forma, sense necessitat d’anar al gimnàs o sortir de casa.

03 .- Mantingueu el seu sistema immunològic reforçat, amb una dieta orgànica (ecològica o biològica) rica en nutrients, 8 hores de son, exercici moderat, molt aire fresc i sol.

04 .- Porteu un sistema de vida sense químics per reduir la vostra càrrega corporal de toxines. Per això, substituïu tots els productes de neteja de la llar i de cura personal per versions sense químics tòxics, porteu roba orgànica, utilitzeu roba de dormir orgànica, etc.

05 .- Utilitzeu sabates amb sola feta de materials naturals (com el cuir sense tenyir), camineu descalços per la platja o la terra, o abraceu-vos a un arbre de tant en tant. Tot són coses que poden ajudar a descarregar l’excés de CEMS a terra i connectar el vostre cos.

06 .- Desendolleu els aparells elèctrics, quan no en feu ús.

07 .- Mantingueu el vostre dormitori lliure d’aparells elèctrics, especialment a prop del cap mentre dormiu (ràdio-despertadors). Utilitzeu un rellotge-despertador amb piles, no un d’elèctric. Desendolleu els llums.

08 .- Recordeu que parets, terres i sostres no obstaculitzen la CEM, quan estigueu posant els seus mobles.

09 .- Substituïu els dispositius Dimmer [que varien la intensitat de la llum regulant el seu voltatge] per interruptors normals, per eliminar la radiació d’alta freqüència o “electricitat bruta” que pugui ocultar-se en el cablejat elèctric de casa vostra.

10 .- Eviteu la il·luminació fluorescent i la halògena de baix voltatge (inclosa l’actualment popular il·luminació fluorescent compacta d’eficiència energètica). La llum fluorescent s’ha demostrat que causa migranyes -10- i a més conté mercuri, material perillós que pot crear grans problemes de salut i mediambientals.

11 .- Eviteu l’ús d’aparells amb diverses velocitats, com ventiladors, escalfadors, rentadores de càrrega frontal i alguns forns.

12 .- Eviteu l’ús de forns microones, assecadors de cabell, raspalls de dents elèctrics, mantes elèctriques, matalassos de calor, monitors de nadons, i altres productes elèctrics.

13 .- No compreu telèfons sense fil DECT [tecnologia estàndard per sense fil el radi arriba de 25 a 100 metres], perquè emeten un senyal electromagnètica constant, fins i tot sense utilitzar-los. Deixeu els telèfons mòbils per a les emergències i utilitzeu línies de cable sempre que us sigui possible . Assegureu-vos de tenir-los apagats quan no estiguin en ús, i eviteu utilitzar-los dins de vehicles. Quan useu telèfons mòbils utilitzeu “air tubes” [auriculars per reduir els camps electromagnètics] i dispositius de protecció adequats. Mantingueu els carregadors de mòbils desconnectats, quan no en feu ús.

14 .- Utilitzeu pantalles de televisió i d’ordinadors de LCD, eviti els televisors de plasma. Utilitzeu l’ordinador el mínim i desconnecteu-lo quan no el feu servir.

15 .- Eviteu les àrees amb xarxes sense fils (WiFi): cafès amb Internet, aeroports, etc.

I a més, si està valorant comprar o construir la seva casa:

.- Assegureu-vos que estigui ubicada a un mínim de 8,5 Km de torres de telefonia mòbil o microones, línies d’alta tensió, i transmissors de televisió i ràdio més propers. Comproveu l’emplaçament de torres futures així com les ja existents.

.- Dissenyeu la vostra llar amb la major quantitat de llum natural possible, per dependre menys de la llum artificial.

.- Per a una major protecció de les ones de telèfons mòbils i de ràdio, utilitzeu revestiments de baixa emissivitat [Aïllant tèrmic] a les finestres -8-.

.- Situeu el quadre de llums, els inversors solars (si feu servir energia solar), l’assecadora de la roba, l’escalfador d’aigua, i qualsevol altre aparell elèctric de grans dimensions, com a mínim a uns 6,5 metres del saló i el dormitori.

.- El trajecte dels circuits de l’ordinador i d’altres aparells electrònics s’ha de mantenir lluny de zones crítiques com el dormitori. Oferiu un circuit exclusiu per a la nevera, per tal que a la nit, si ho desitgeu, pugueu apagar els interruptors dels altres aparells, excepte el del frigorífic -8-.

Per trobar productes relacionats amb la CE i alguns recursos d’utilitat visiteu: ELEKTRON

Bibliografia

– 1- Geoffrey Lean. ” EU Watchdog calls for urgent action on Wi-Fi radiation “The Independent, September 16, 2007.
-2- Geoffrey Lean. ” Germany warns citizens to avoid using Wi-Fi “The Independent, September 09, 2007.
-3- The BioInitiative Working Group. ” BioInitiative report: a rationale for a biologically-based public exposure estàndard for electromagnetic fields (ELF and RF) “BioInitiative, August 31, 2007.
-4- Zafra Rinat. ” Knesset bans Placing cellular Antennas on residential buildings “Haaretz, October 24, 2007.
-5- ” Lloyd’s preparing for personal Injury related to cell phone use “Canadian Underwriter, October 22, 2007.
-6- Lennart Hardell, Michael Carlberg, Fredrik Söderqvist, Kjell Hansson Mild, L. Lloyd Morgan. ” Long-term use of cellular phones and brain tumours: increased risk associated with use for> = 10 years “Occupational and Environmental Medicine, 2007; 64:626-632.
-7- ” Wireless Quick Facts “CTIA, The Wireless Association, June 2007.
-8- Julie Gens, Melinda Honn, Greg Conrad. ” Safer construction tips for the environmentally sensitive “September 2007.
-9- Maria Tzavaras. ” Tips to have less EMFs in your home “Toronto Community News, November 27, 2007.
-10- ” Low-energy bulbs ‘causi migraine’ “BBC News, January 2, 2008.

Font: Julie Gens, fundadora de PlanetThrive.com i MCSsafehomes.com (Planet Thrive. 2008.05.09)

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web