Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Propietats de la camamilla.

És una herba aromàtica, que conté àcid ascòrbic, àcid salicílic, linoleic i oleic, entre altres. El seu origen és europeu i des del vell continent, va passar cap al territori americà. Una culleradeta de camamilla (les seves flors seques, semblants a les margarides) en una tassa d’aigua bullint, és recomanada per a les següents afeccions:

És anti-ulcerosa per contenir azulè. El seu alt contingut d’àcid bisabolol (levomenol), jaceidina i àcid gentísic la converteixen en un poderós anti-inflamatori intestinal, molt recomanat en problemes de dispèpsia, gastritis i diverticulitis. És protectora de l’aparell hepato-biliar per posseir entre els seus elements, patuletina.

És molt bona per reduir el colesterol, per contenir colina.

Molt recomanada, a més, per calmar nervis, i ansietat, símptomes menstruals i premenstruals. El seu nom científic és matricardia, que significa úter en llatí, havent reconegut des de l’antiguitat els seus beneficis sobre l’aparell genital femení. Serveix també per a malalties com l’asma, la grip, la gota, l’artritis i trastorns circulatoris en general.

També pot preparar-se una infusió de camamilla ben carregada, i aplicar-la sobre la pell ferida, o amb grans, en forma de compreses, ja que és molt bon desinflamatori local.

És molt usat el te de camamilla en l’última esbandida, per conservar el color ros dels cabells, contribuint a més a preservar de descamacions el cuir cabellut, sent a més antial·lèrgica. En banys de peus també contribueix a que aquests es desinflin.

El glopeig de camamilla alleuja els dolors dentals, i les nafres bucals, és desinfectant i anti-inflamatòria. Els banys de seient poden alleujar les hemorroides.

No es recomana el seu ús intern en excés, ja que pot provocar vòmits.

Com veieu és una planta molt senzilla però molt versàtil. Es pot conrear tranquil·lament al jardí de casa doncs és molt resistent i a més s’escampa com un dimoni.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web