Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


A millor sexe millor salut.

Noves investigacions demostren que el plaer al llit prevé l’infart, combat la depressió, evita la cel·lulitis, millora la memòria i ajuda a rejovenir. Un petó posa en moviment 29 músculs (12 dels llavis i 17 de la llengua). Les pulsacions cardíaques passen de 70 a 140 per minut. A més, un petó crema de 3 a 12 calories, depenent de la intensitat.

Una alimentació equilibrada, exercici (activitat física) i control de l’estrès sempre seran la recepta ideal per viure més i millor. Però la naturopatia afegeix ara un nou ingredient a aquesta llista: el sexe. Alguns estudis comproven que l’activitat sexual actua en tot l’organisme com un magnífic remei per al cor, per a la memòria, per enfortir el sistema immunològic, per perdre pes i fins i tot per combatre la cel·lulitis. En fi, el sexe és beneficiós per a la salut.

No cal una anàlisi massa profund per determinar els grans efectes que té el sexe sobre l’estat emocional. Tothom sap que com més feliç s’és al llit, més feliç s’és a la vida. Això explicaria per què les dones amb una vida sexual plena presenten més disposició a la feina. I justifica també una resposta encertada per l’etern bon humor …….

L’efecte sanador del sexe

El sexe modifica la química de l’organisme. El desig augmenta l’alliberament d’hormones sexuals (estrògens en la dona, i testosterona en l’home) i d’adrenalina, hormona que prepara l’individu per l’acte sexual. La circulació sanguínia augmenta, i la regió genital, plena de sang, es dilata. A la dona se li infla la vagina i a l’home se li erecta el seu membre. Al mateix temps que l’excitació creix, una altra substància entra al camp.

És l’endorfina, responsable de la sensació de plaer i satisfacció. El nivell màxim d’alliberament d’aquesta substància correspon a l’orgasme. És el moment en el qual totes les cèl·lules nervioses del cervell descarreguen el seu contingut elèctric, provocant el relaxament físic total. En la dona, durant aquest clímax també s’allibera una altra hormona, anomenada citocina, responsable de la contracció de l’úter.

Com es veu, l’acte sexual produeix una veritable revolució dins de l’organisme. I aquesta dansa de hormones afecta el funcionament de tot el cos, feliçment de forma positiva. Un dels primers beneficiats és el sistema immunològic. El sexe és la gran vàlvula per la qual flueixen substàncies capaces d’enfortir el sistema immunològic, afirma el psicòleg Paul Pearsall. L’especialista i altres investigadors van descobrir que a partir de la descàrrega hormonal augmenta la producció de cèl·lules que combaten enemics com virus i bacteris, i també de les que serveixen com a sentinelles, identificant i controlant qualsevol reacció inesperada de l’organisme. Són elles, les que detecten i impedeixen a temps la proliferació desenfrenada de cèl·lules, el que caracteritza el càncer.

Per al cor, els efectes també són fantàstics, i ho confirmen diversos investigadors. Un psicoanalista anglès, defensor de la teoria que assenyala que les emocions exerceixen un fort paper sobre l’organisme, va demostrar en un estudi amb 100 dones de 40 a 70 anys que havien patit infart, que el 65% d’elles eren frígides. l’hematòleg Ricardo Manrique va comprovar que l’acte sexual prevé l’arteriosclerosi, malaltia caracteritzada pel cúmul de greix en les parets dels vasos, causada per la mala circulació sanguínia.

En casos extrems, el greix pot tapar els vasos sanguinis i provocar un infart. El descobriment del professor va ocórrer en forma inusitada: una de les seves pacients patia forts dolors en el cos, provocats per la dificultat de circulació de la sang. Com la velocitat del seu flux sanguini presentava oscil·lacions -un dia era més lent, un altre, més ràpid-, ell va investigar què passava. I va constatar que els dies en què la sang fluïa millor, la pacient havia tingut sexe la nit anterior.

“L’orgasme va acompanyat de la disminució de les plaquetes (cèl·lules responsables de la coagulació sanguínia). Això també significa que té una acció semblant a l’aspirina, afinant la sang”, explica el hematòleg brasiler. L’orgasme també ajuda a protegir contra malalties cardíaques perquè l’endorfina alliberada relaxa les parets de venes i artèries, facilitant el pas de la sang i evita el desgast de les parets dels vasos.

Hi ha un terme, desconegut per a molts, el de salut sexual, expressat per l’Organització Mundial de la Salut, que reconeix en la vivència sexual un factor de benestar i sanitat. El terme al·ludeix a la importància que els individus, homes i dones, s’aficionen a una experiència sexual satisfactòria i, per consegüent, saludable. El contacte, l’afecte i la comunicació són vitals per als éssers humans. L’activitat sexual es torna enriquidora per a la salut en tant sigui viscuda amb una actitud mental que consideri el sexe com una part de la natura.

Ara bé, l’important per a això és que les persones es “donin permís” per gaudir. Si l’activitat sexual és viscuda com “pecat” o com “tasca”, no contribuirà al benestar general, i més aviat pot portar problemes o queixes. En canvi, si se la reconeix com a espai de trobada, de gaudi, de lliurament de afectes mutus i compartits, la intimitat sexual es torna lúdica, eròtica i entretinguda, i d’aquesta manera es converteix en un element de creixement per a la parella i per a cada membre en l’individualitat.

Una parella que aconsegueix una vida sexual satisfactòria funciona millor també en altres esferes de la quotidianitat. No obstant això, no cal pensar que l’activitat sexual per art de màgia ho resol tot. No és així. El treball amorós, la seducció constant, la companyia, l’honestedat i la confiança són ingredients essencials perquè l’activitat sexual sigui enriquidora i faci una aportació a la salut integral dels éssers humans.

Una vida sexual satisfactòria guarda una relació inversament proporcional amb la depressió. Diguem que és l’antídot. Els investigadors no coneixen la causa exacta d’aquesta diferència, però de nou, la responsable seria l’endorfina, per la sensació de benestar que produeix. Una altra explicació reforça la importància del sexe contra la depressió: se sap que és una malaltia caracteritzada per una baixa en els nivells de serotonina i dopamina, substàncies que faciliten la comunicació entre les neurones i que estan relacionades amb l’humor.

La doctora Theresa Crenshaw va descobrir que la carícia sexual incentiva la producció de citocina, la mateixa substància que durant l’orgasme contreu l’úter femení. Entre altres efectes, aquesta promou sentiments d’afecte i estimula el desig de protegir a una altra persona. Com a conseqüència de les seves investigacions, dosis sintètiques de citocina estan sent usades per a tractar pacients deprimits a San Diego.

En el cervell, els plaers del sexe són capaços de millorar la memòria. Durant l’orgasme, passa una petita pèrdua de consciència, que pot durar de 20 a 40 segons. Aquest és un temps molt valuós per a que el cap descansi i recarregui la seva memòria.

Les hormones alliberades durant l’acte sexual també tenen altres virtuts, com combatre l’estrès, perquè relaxa tot el que està contret. Aquest relaxament muscular ajuda, fins i tot, a reduir el mal de cap, perquè aquest és causat per la constricció dels vasos sanguinis del cervell.

Els descobriments sobre l’acció del sexe en l’organisme arriben també a l’estètica: evita l’envelliment. Quan les hormones sexuals són activades, es diu que les glàndules sudorípares secreten més aigua i olis, el que ajuda a hidratar i protegir la pell. Fins el cabell es veu amb més brillantor.

I hi ha més: el sexe ajuda a aprimar. De mitjana, en una relació es cremen entre 100 i 150 calories. L’equivalent a caminar 20 minuts en ritme normal. Per a les dones hi ha un avantatge addicional, perquè en millorar la circulació sanguínia, l’activitat sexual combat la cel·lulitis.

En aquests temps de tanta velocitat i ocupació, les parelles han disminuït la seva freqüència de relacions sexuals. Entre tanta agitació diària i estimulacions diverses, l’única i millor fantasia en el retorn a casa, és el llit … però per dormir. No hi ha gaire temps tampoc per preguntar-se què està passant. Quan es fa l’amor, almenys de dilluns a divendres, el tràmit és al principi una mica forçat i després extremadament ràpid. Home i dona tenen el sexe que poden, no es donen el temps real de fer l’amor.

La relació sexual no té perquè convertir-se en una eterna monotonia. Hi ha infinitat de llibres i documents per a convertir una relació sexual en un paradís de sensacions agradables. Només amb la imaginació podem iniciar novament aquesta experiència tan seductora que ja hem viscut anteriorment i portar-la al pla físic una vegada més. Sigueu generosos en el contacte visual i corporal. Un afectuós i creatiu massatge pot resultar un magnífic afrodisíac.

Si sou practicants, teniu nocions o senzillament us interessa el Tantra -concretament el Sexe Tàntric-, deixeu un comentari o envieu-me un correu i podrem intercanviar informació.

1 comentari per a

A millor sexe millor salut.

  • » Millora la fertilitat naturalment. |

    […] Sigueu més libidinosos, busqueu el plaer per gaudir-lo, tracteu el sexe com a cosa sagrada que és. Si no teniu prou coneixement busqueu més informació en el Tantra i en aquesta entrada anterior. […]

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web