Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


SOS per les abelles i per nosaltres.

Silenciosament, milers de milions d’abelles estan morint i la nostra cadena alimentària es troba en perill. Les abelles no només produeixen mel, sinó que també constitueixen una gegantina i sacrificada mà d’obra a nivell mundial, encarregada de pol·linitzar el 90% de les plantes que sembrem.

Múltiples estudis científics han culpat a un determinat grup de pesticides com a principals responsables de la seva ràpida desaparició. Quatre països europeus ja han començat a prohibir aquests productes químics, i les poblacions d’abelles s’estan recuperant. Però un nombre de companyies químiques molt poderoses estan exercint una enorme pressió per aconseguir que aquests verins assassins es mantinguin en el mercat. Tenim ara una grandíssima oportunitat per salvar les abelles: exercir pressió sobre els EUA i la Unió Europea perquè imposin aquesta prohibició. Aquesta mesura és crucial i provocaria un efecte dòmino a la resta del món.

No hi ha temps per perdre. El debat està començant a animar-se. I no es tracta només de protegir les abelles, estem parlant de la mateixa supervivència humana. Generem un ensordidor ‘brunzit’ mundial perquè aquests perillosos productes químics es prohibeixin als EUA ia la UE, i així salvar les nostres abelles i els nostres aliments.

Signa la petició d’emergència i envia-la a tots els teus coneguts. Avaaz la lliurarà directament a destacats dirigents i estaments oficials: https: / / secure.avaaz.org / és / save_the_bees /? vl

Les abelles són indispensables per a la vida al planeta. Cada any, s’encarreguen de pol·linitzar plantes i cultius el valor estimat dels quals supera els 40 mil milions de dòlars. En molts països, aquesta xifra representa més d’un terç del subministrament d’aliments a nivell nacional. Sense una acció immediata per salvar les abelles, podríem acabar perdent també la fruita seca, moltes verdures i vegetals, les nous, i el cotó, entre molts altres.

En els últims anys, hem vist una ràpida i preocupant disminució en les poblacions d’abelles a nivell global. Algunes espècies ja han desaparegut, i d’altres amb prou feines en queda el 4% de la població original. Els científics han buscat respostes, i alguns estudis conclouen que la disminució pot tenir la seva causa en una combinació de factors, incloent malalties, la pèrdua de l’hàbitat, i els químics tòxics. Però noves investigacions independents han donat una sòlida evidència que assenyala als pesticides (neonicotinoides) com a culpables. Això ha portat als apicultors i científics a França, Itàlia, Eslovènia, i fins i tot Alemanya, on es troba el principal fabricant -Bayer-, a exercir pressió i aconseguir establir la prohibició d’un d’aquests químics. Però, mentrestant, Bayer continua exportant el seu verí per tot el món.

A mesura que els nous estudis confirmen l’escala del problema, el debat segueix escalfant-se més i més. Si aconseguim que els governs dels EUA i de la UE adoptin fortes mesures, els altres seguiran el seu exemple. Però no serà fàcil. Un document secret de l’Agència de Protecció Ambiental dels Estats Units (EPA) revela que reguladors nord-americans coneixien els perills dels pesticides, i tot i així els van ignorar. El document diu que un dels productes de Bayer és “altament tòxic” i que presenta un “greu perill per a la abelles”

Per combatre la forta influència de Bayer sobre legisladors i científics, necessitem assegurar-nos de que les nostres veus s’escolten alt i fort en els Estats Units i la Unió Europea, allà on es financen els estudis i es defineixen les polítiques. Els veritables experts -apicultors i agricultors- volen veure la prohibició d’aquests pesticides mentre no hi hagi estudis independents i sòlids que demostren que són segurs. ¡Donem-els-hi suport! Signa la petició.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web