Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Sanitat paralitza un lot de vacunes contra el càncer de cérvix (coll uterí) per efectes adversos en dues nenes

cancer-de-cervix2

LA VANGUARDIA 09/02/2.009

València. (Agències).- El Ministeri de Sanitat i Consum ha ordenat la suspensió temporal de l’administració d’un lot d’una de les vacunes del virus del papil·loma humà, causant del càncer de cèrvix, després de detectar-se a la Comunitat Valenciana dues possibles casos d’efectes adversos en nenes.

Fonts de la Delegació del Govern han informat en un comunicat que el passat 6 de febrer la Conselleria de Sanitat va comunicar al Ministeri l’existència de dos possibles casos d’efectes adversos en nenes que van rebre dosis de la vacuna del lot nombre NH52670 de la marca Gardasil.

Una de les menors que va presentar efectes adversos després de rebre la segona dosi evoluciona favorablement en planta, mentre que la segona roman estable dintre de la gravetat a la UCI, segons van informar fonts de la Conselleria de Sanitat.

Del lot relacionat s’han distribuït a Espanya 75.582 dosi, de les quals 21.300 han sigut adquirides per les administracions públiques per a administrar-les en el context dels seus programes de vacunació, 21.272 de les mateixes a la Comunitat Valenciana, 20 a Madrid i 8 a Extremadura. La resta s’han distribuït al canal farmacèutic.

Segons les fonts, en els dies següents, els serveis sanitaris valencians han realitzat una avaluació sobre la possible relació entre l’administració de la vacuna i els efectes adversos soferts per ambdues pacients. El procés d’investigació s’ha desenvolupat amb total coordinació i col·laboració entre els departaments de Salut Pública de la Comunitat Valenciana i del Ministeri de Sanitat i Consum.

El Ministeri ha convocat via telefònica a totes les Comunitats Autònomes a una Comissió de Salut Pública extraordinària en la qual s’ha informat de l’ocorregut i s’ha decidit “sobre la base del principi de precaució”, ordenar la suspensió temporal de l’administració del lot relacionat de vacuna enfront del virus del papiloma humà.

En total, a Espanya s’han distribuït ja 1.146.458 dosi de la vacuna d’aquesta marca, Gardasil, sense que fins a ara s’hagi referit cap senyal d’alerta quant a la seguretat d’aquesta vacuna. Segons les fonts, les Comunitats Autònomes continuaran, amb absoluta normalitat, el procés de vacunació enfront del virus del papiloma humà amb dosi d’altres lots diferents al relacionat amb els dos casos. A més, els serveis de salut pública reforçaran el sistema de vigilància epidemiológica amb l’objectiu de poder detectar de forma ràpida qualsevol altra situació relacionada.

L’Agència de Medicaments i Productes Sanitaris està analitzant aquests esdeveniments per a esclarir la possible relació que pugui existir entre aquests casos i la vacuna, que està autoritzada en tots els països de la Unió Europea. Així mateix, l’Agència es manté en contacte amb la xarxa d’agències europees i amb l’Agència Europea de Medicaments, per a mantenir-los puntualment informats de l’evolució de la seva anàlisi.

Igualment, el Ministeri, en coordinació amb la companyia productora de la vacuna relacionada, ha ordenat la immobilització en el canal farmacèutic de totes les possibles dosis distribuïdes del lot referit mentre conclou les investigacions de les autoritats sanitàries.

hpv

12/02/2.009 El Sistema Espanyol de Farmacovigilància ha rebut almenys 120 notificacions de possibles efectes adversos a la vacuna contra el virus del papil·loma humà, causant del càncer de coll d’úter.

12/02/2.009 Els descobridors del VIH i del papil·loma humà, Nobel de Medicina.

12/02/2.009 Els premis Nobel de Medicina estan sota sospita per un vincle amb una companyia farmacèutica.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web