Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


El Jurament Naturopàtic.

Incorporar, quan els nous Naturòpates inicien la seva vida professional, una declaració de compromís i vocació per la Salut en la seva vessant natural, sota la forma d’un jurament, permet segellar el nostre compromís amb l’exercici professional en l’àrea de les Ciències de la Salut, forjar un vincle intraprofessional i interprofessional i alhora, enfortir la nostra identitat corporativa i la percepció social de la nostra professió.

CONSIDERACIONS PRÈVIES:

Concepte de “justa causa“: Reconeix dos ordres, legal (quan el suport es troba en la legislació) i moral (sustentada en el jurament Naturopàtic o en el codi d’ètica Naturopàtica).

Ètica i Deontologia: L’ètica és l’estudi de les costums humanes, és la reflexió teòrica sobre la moral. La deontologia elabora una teoria ètica basada en l’acció moral. Defineix a la moralitat a través d’un imperatiu categòric. No especifica que fer, sinó del que cada un faci.

Codi d’Ètica: El codi d’ètica tendeix a crear una professió Naturopàtica conscient dels seus deures, però no retalla en absolut les llibertats i els drets que acorden la Constitució i les lleis.

Jurament professional. Significat: El Naturòpata jura fer del benestar i qualitat de vida de la humanitat i l’alleujament del sofriment humà les seves inquietuds primàries, això implica un compromís individual amb el consultant i amb la societat.

Missió: Tot Naturòpata ha de tenir present que en obtenir el seu diploma ha contret el compromís de contribuir a millorar la qualitat de vida individual i social amb els Mètodes Naturals de Salut.

JURAMENT NATUROPÀTIC:

Havent estat admès a la Professió Naturopàtica i sent Conscient de l’obligació que accepto com a professional Naturòpata, en aquest moment solemne, juro que compliré amb els objectius de la Molt Digna Professió Naturopàtica.

PROMETO SOLEMNEMENT conduir-me amb honradesa i cura en l’aplicació dels coneixements que he adquirit per al benefici de la societat.

ATORGAR als meus mestres el respecte i la gratitud que mereixen.

EXERCIR la meva professió a consciència i dignament.

GESTIONAR la salut del meu consultant (persona – família – comunitat – ecosistema) amb eficiència i eficàcia.

GUARDAR I RESPECTAR els secrets que em siguin confiats en tot allò que en ocasió o a conseqüència de la meva professió pogués haver conegut i que no hagi de ser revelat.

MANTENIR, per tots els mitjans al meu abast, l’honor i les nobles tradicions de la professió naturopàtica.

CONSIDERAR fraternalment als meus col·legues, i no formular a la lleugera judicis contra ells que puguin lesionar la seva honorabilitat i prestigi.

TRACTAR als meus companys, observant estrictament a les normes de respecte i ètica professional Naturopàtica i que, sense cap limitació, transmetré les meves experiències i coneixements als membres d’aquesta professió i als aspirants a realitzar-la.

NO PERMETRE que prejudicis de religió, nacionalitat, raça, partit polític o nivell social s’interposin entre el meu deure i la meva consciència.

VETLLAR amb el màxim respecte per la vida i la dignitat humana per lo que no practicaré, col·laboraré, ni participaré en acte o maniobra alguna que atempti als dictats de la meva consciència.

NO EMPRAR els meus coneixements naturopàtics per contravenir les lleis humanes i de la Natura, fins i tot sota amenaça.

COMPLIR les normes jurídiques-sanitàries i les que regeixen la pràctica de l’exercici professional naturopàtic, i a més tractaré de que els altres les compleixin.

CONSERVAR la molt noble tradició Naturopàtica pel que fa a nomenclatura, honoraris i pràctica es refereix.

PROCURAR mantenir els meus coneixements naturopàtics en els nivells que em permetin exercir la professió amb dignitat i seguretat, reconeixent l’obligació de continuar millorant els meus coneixements i aptituds mentre exerceixi aquesta molt noble professió.

Juro solemne i lliurement, sota la meva paraula d’honor, en memòria de tots els que creuen o hagin cregut en l’honor dels naturòpates i en l’ètica de les seves actuacions.

Organització Col·legial Naturopàtica FENACO

2 comentaris per a

El Jurament Naturopàtic.

  • Ivory App |

    I love what you guys are usually up too. This sort of clever work and exposure! Keep up the awesome works guys I’ve included you guys to my personal blogroll.

  • Angel Perera |

    Lachley1876:
    Thank you very much for his praises, I will continue working the better thing that. Visiteu: http://www.healthcareersinalaska.info/
    Angel

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web