Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Corega Total i Corega Súper es deixeran de fabricar per possibles efectes secundaris.

Dues de les cremes fixadores per a pròtesis dentals més populars, Corega Total i Corega Súper, es deixaran de fabricar en detectar efectes secundaris en consumidors habituals. Aquestes dues presentacions contenen zinc i la seva ingesta en quantitats excessives al llarg d’un període prolongat de temps s’associa amb riscos potencials per a la salut.

La presència d’alts nivells de zinc en l’organisme està associada a una sensació d’adormiment, formigueig o debilitat en braços i cames, dificultats per caminar, càncer de pròstata, trastorns de l’equilibri i anèmia. En quantitats adequades, el zinc no planteja cap risc. Per això l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha emès una Alerta de Risc Potencial per la Salut.

El zinc no s’absorbeix a la boca, sinó únicament quan s’empassa. Si s’ingereixen petites quantitats perquè el producte es vessa, no hi ha perill. Els problemes poden aparèixer quan els consumidors s’apliquen més crema fixadora de la indicada i la utilitzen més d’un cop al dia, gairebé sempre perquè les seves pròtesis estan mal ajustades.

El laboratori fabricant, GlaxoSmithKline (GSK), ha pres la decisió de forma voluntària com a mesura de precaució. El Ministeri de Sanitat no ha ordenat la seva retirada, de manera que productes similars d’altres marques amb zinc, es seguiran dispensant.

GSK seguirà fabricant altres cremes fixadores de la marca Corega lliures de zinc: Corega Extra Fort, Corega Sense Sabor, Corega Súper Pols i Corega Ultra Pols. A Espanya únicament el 3% de les vendes de la marca Corega tenen zinc en les seves fórmules, segons els fabricants. Les notificacions d’efectes secundària han estat molt baixes, tot i que diversos milions de persones utilitzen el producte a nivell mundial. «Si alguna persona està preocupada per haver pogut utilitzat el producte en excés, han de deixar d’utilitzar-lo, parlar amb el seu dentista i canviar a un fixador alternatiu sense zinc», recomana GSK en un comunicat. «Utilitzar massa producte pot ser un signe d’una pròtesi dental desajustada. Els usuaris de pròtesis dentals haurien visitar el seu dentista regularment per comprovar l’ajust de la seva pròtesi ».

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web