Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


¡Miracles en moviment!

En la cursa de la vida, mentre correm per complir les nostres obligacions, tenir cura dels nostres fills, fer feliç al nostre cap, fer-nos feliços a nosaltres mateixos, és bastant fàcil passar per alt la presència de la Llum del Creador a cada moment. És fàcil passar per alt el miracle anomenat VIDA.

T’has mirat mai al mirall o t’has despertat en plena nit preguntant: “Qui sóc jo?”. Generalment aquesta pregunta sorgeix també quan meditem, o en moments d’estrès extrem. Sempre que passa, és el moment adequat per entendre al teu Creador i el paper que jugues tu en el gran esquema de la Creació.

A la Kabbalah, Déu es comprèn com l’energia sorprenent que va crear l’univers i tot el que hi ha en ell. Els termes que utilitzem per descriure aquesta energia són: Llum, Llum del Creador i Força de Llum del Creador.

A causa de les nostres ments limitades i racionals, aquests termes tendeixen a convertir-se en expressions buides. Al minut d’haver-ho llegit, es forma una imatge mental en la nostra ment, quelcom extern a nosaltres (per a molts es tracta d’un home gran amb una barba llarga i grisa, o alguna cosa similar).

El Creador, la Llum o Déu: aquestes paraules finites es refereixen a la Força infinita i invisible de bondat que es troba en el més profund de nosaltres i al nostre voltant, la Força que ens va crear i que té cura de nosaltres.

Quan ens connectem amb aquesta Força les nostres pors i els conflictes de dins i fora de nosaltres es transformen.

Així doncs, la pregunta és: “Com mantinc una connexió amb el Creador, amb l’immortal que hi ha en mi?”. Cap de nosaltres té temps per seure i meditar tot el dia, per caminar per la vessant de la muntanya amb autoindulgència. Tenim un treball, una hipoteca, un espòs o esposa i fills.

La clau està en entendre que tot el que passa és un miracle.

Els kabbalistes ensenyen que la Llum del Creador (benediccions, plenitud, pau mental) es revela a una persona segons el seu enteniment. Dit d’una manera senzilla, això significa que quan una persona és conscient i sap que hi ha un Creador i que aquesta Força governa el món sencer, llavors atreu cap a ella la Llum del Creador. L’enteniment és el vas que atrau la Llum.

Una de les raons més poderoses per les quals de vegades oblidem l’existència del Creador és la “Naturalesa”. Veiem el Sol que surt al matí i es posa al vespre, veiem les marees que van i vénen; veiem un sistema que sembla funcionar mecànicament i per compte propi. No veiem en la superfície senyals d’un pla i una providència Divins. Per contrarestar aquest error, el Creador, de tant en tant, fa allò que es coneix com un miracle.

No obstant això, el propòsit del miracle no només és el miracle en si mateix. El més important és que el propòsit del miracle és recordar-nos que hi ha un Creador que governa aquest món, qui al seu torn fa que el sol surti en el matí i es posi a la nit. En realitat no hi ha diferència entre un miracle i la Naturalesa! Tot és un miracle. La naturalesa és simplement miracles constants del Creador, en moviment.

Una vegada que aquesta idea s’instaura veritablement en la nostra ment, entenem que tot és un miracle, cada inspiració que fem, cada matí quan despertem.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web