Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


La perfecció existeix dins nostre.

enso

Tots, en algun moment, hem fet alguna cosa, o potser moltes coses, de les que no n’estem cofois. De fet, pot ser que sentim que a causa de les nostres accions hem malmès d’alguna manera la nostra ànima, tornant-nos incapaços de créixer i de madurar espiritualment.

creixement1

Referent a això els kabbalistes diuen que l’ànima no pot ser danyada mai; només pot ser recoberta.

L’espurna d’ànima dintre de cadascun de nosaltres és perfecta i pura més enllà de les paraules. En tot moment estem connectats amb la Llum del Creador i no hi ha acció que pugui trencar aquesta connexió. Podem cobrir amb un vel aquesta connexió, impedint-li, per tant a la nostra ànima brillar amb tota la seva Llum per a nosaltres i els altres, però no podem destruir-la mai.

En l’essència del nostre ésser, som purs i perfectes. Sempre.

Hem de saber això si anem a portar la vida plena per a la qual estem fets. Tingues en compte que això no és un missatge agradable dissenyat per a fer-te sentir bé amb tu mateix. Aquesta lliçó està lligada al concepte kabbalístic fonamental que diu, les benediccions no poden habitar en la foscor.

La idea és que, quan compartim amb algú, la Llum es revela. Naturalment, volem ingressar aquesta Llum al nostre compte del Banc. No obstant això, el que els kabbalistes estan dient és, si la nostra visió de nosaltres mateixos és fosca, llavors la Llum no pot venir a nosaltres perquè no hi ha afinitat.

Per a aquells que som una mica durs amb nosaltres mateixos, necessitem canviar la nostra pròpia percepció de manera que puguem experimentar la Llum que les nostres accions estan revelant.

Recorda això sempre, podem connectar-nos amb el Zóhar, procurar accions de compartir, i fer tot el que els kabbalistes recepten per a revelar Llum. No obstant això, si ens falta només aquest ingredient, llavors la Llum que revelem no tindrà lloc on habitar.

Veure la nostra perfecció és el camp de treball en el que es practica la Kabbalah.

Hem d’estar sempre atents de no sortir-nos del camí amb pensaments com: no ho mereixo, he causat massa dany -als altres i a mi mateix-, no puc créixer i canviar ara, …………

Són just aquests pensaments els que impedeixen que la Llum del Creador entri en les nostres vides. Quan desitgem un flux de Llum i benediccions més profund, hem de ser conscients de la nostra perfecció innata. Això no significa que no siguem honests amb nosaltres mateixos. Tots hem enfosquit la nostra ànima amb capes d’egoisme i dolor, i hi ha un procés continu d’eliminació que necessita portar-se a terme. Però les nostres accions negatives no poden mai extingir la nostra espurna de Llum.

Hem de ser conscients de que hi ha una gran diferència entre pensar, sóc una persona dolenta, i pensar, sóc un ànima perfecta coberta parcialment per accions que he realitzat.

L’odi a un mateix és un sabotatge seriós, perquè si estem intentant connectar amb la Llum mentre pensem malament de nosaltres, llavors senzillament no podem atreure la Llum. Per tant, per a combatre aquesta tendència d’autocrítica no productiva, hem d’enfortir la nostra consciència per a veure més enllà del desordre, cap a la veritat pura i poderosa al centre del nostre ésser.

Els kabbalistes duen aquest pensament un pas més enllà. Si volem ajudar a la gent en les nostres vides, llavors hem de veure la seva perfecció també. Quan només veiem la foscor en els nostres amics, estudiants, fills i col·legues, no podem ajudar-los. Només veient la seva perfecció podem ser una veritable ajuda.

Aquesta setmana, concentra’t en la teva grandesa. Permet que aquest sigui el focus dels teus pensaments matinals o de les teves meditacions. Recorda’t que tens una ànima impressionant i que estàs sempre connectat fortament al Creador. Mentre enforteixes aquesta consciència, la Llum del Creador pot brillar més que mai.

Michael Berg

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web