Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Candidiasi i lesbianisme:

Sortosament cada vegada hi ha més tolerància a les diferents expressions de la sexualitat humana. Això que per una banda és una manifestació de la societat que denota creixement doncs implica llibertat, per altre comporta problemes de salut per falta de coneixement i falta de comunicació. A la consulta detecto que la salut genital de les dones lesbianes i bisexuals li falta un plus de consciencia de falta de saber que també poden transmetre o rebre malalties de transmissió sexual com la candidiasi, i molta falta de comunicació entre elles mateixes.

Una enquesta de dones lesbianes i bisexuals relativament recent, va revelar que la meitat de les que es van examinar tenien una ITS -Infecció de Transmissió Sexual-. I d’aquestes dones que tenien una ITS, una de cada quatre havia tingut relacions sexuals amb altres dones en els últims cinc anys.

“Les dones poden agafar infeccions de transmissió sexual com l’herpes i les berrugues genitals i la clamídia en l’intercanvi de fluids corporals”.

“Qualsevol contacte un a un, com el sexe oral o l’ús de la mateixa mà en tocar-se a si mateixa i després a la seva parella, pot posar-les en risc. Dues dones que estan menstruant tenen un risc més alt, també.

Consells per un sexe més segur entre dones:

.- Si s’utilitzeu joguines sexuals, utilitzeu un condó nou per a cada parella o entre la penetració dels diferents orificis. Les joguines sexuals han de ser rentades amb aigua i sabó entre les sessions.

.- Eviteu tenir sexe oral si alguna de vosaltres té algun tall o lesió a la boca o als llavis, o utilitzeu un protector bucal. Un protector bucal pot ser un tros de làtex o poliuretà (molt prim, de plàstic tou) quadrat, d’uns 15 cm per 15 cm, que es pot utilitzar per cobrir l’anus o els genitals femenins durant el sexe oral. Actua com una barrera per ajudar a prevenir les infeccions de transmissió sexual que passen d’una persona a una altra.

.- Algunes infeccions poden ser transmeses per les mans, els dits i el frec vulvar mutu. Renteu-vos les mans abans i després del sexe.

.- Utilitzeu guants de làtex i l’ús d’abundant lubricant de base aquosa per al “fisting” vaginal i anal.

Consells per un sexe més segur amb els homes

.- Si teniu sexe vaginal, anal o oral amb un home, utilitzeu un preservatiu. Quan s’utilitzen correctament, els preservatius protegeixen contra embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual. A més d’usar preservatius, heu de  el tipus de mètode anticonceptiu que més us convingui.

.- Si penseu que podeu estar en risc d’embaràs no desitjat, presteu especial atenció a l’hora de tenir relacions. No tot és penetració, hi han mil i una manera per tenir satisfacció sexual sense haver de penetrar vaginalment.

La salut dins de la vagina

La vagina és d’auto-neteja, així que no hi ha necessitat de rentar el seu interior (les dutxes). El dolor vaginal i irritació vulvar pot ser causat per l’ús excessiu de sabons perfumats, banys de bombolles i gels de dutxa.

.- Els bacteris a la vagina

Hi ha un munt de bacteris dins de la vagina, i que són allà per protegir-la. “La vagina conté més bacteris que qualsevol altre lloc del cos després que l’intestí, però els bacteris hi són per una raó.”

Els bons bacteris a l’interior de la vagina:

.- Proporcionen “superioritat numèrica”: doncs superen en nombre a altres bacteris potencialment perjudicials que poden entrar a la vagina.
.- Ajuden a mantenir l’equilibri del pH de la vagina (el grau d’acidesa) a un nivell acceptable, el que ajuda a mantenir l’equilibri dels bacteris saludables.
.- Poden produir bacteriocines (antibiòtics d’origen natural) per reduir o matar a altres bacteris que entren a la vagina.
.- Produeixen una substància que atura la invasió de bacteris s’adhereixin a les parets de la vagina, el que evita que els bacteris envaeixen els teixits i mucoses.

Si l’equilibri dels bacteris s’altera, això pot conduir a la infecció i la inflamació. Els bacteris anomenat lactobacils ajuden a mantenir l’equilibri del pH de la vagina en el seu nivell normal baix (menys de pH 4,5), que també impedeix el creixement d’altres organismes. Si el pH de la vagina augmenta (en altres paraules, si es posa menys àcid), la qualitat o la quantitat de lactobacils pot caure i altres bacteris es poden multiplicar. Això pot resultar en infeccions com la vaEls bacteris a la vagina

Hi ha un munt de bacteris dins de la vagina, i que són allà per protegir-lo. El professor Ronnie Lamont, portaveu del Col · legi Real d’Obstetras i Ginecòlegs (RCOG), diu: “La vagina conté més bacteris que en qualsevol altre lloc del cos després que l’intestí, però els bacteris hi són per una raó.”
Les bones bacteris a l’interior de la vagina:

aules, si es posa menys àcid), la qualitat o la quantitat de lactobacils pot caure i altres bacteris es multipliquen pot. Això pot resultar en infeccions com la vaginosi bacteriana o la candidiasi , que pot causar símptomes com picor, irritació i secreció anormal.

Després d’anar de ventre, netegeu-vos sempre de davant cap enrere (des de la vagina fins a l’anus).

Els símptomes d’Infeccions de Transmissió Sexual

.- Candidiasi

La candidiasi és causada per un creixement excessiu d’un llevat/fong anomenat Càndida. Els símptomes poden incloure picor vulvar i vaginal, dolor en la penetració, cremor en orinar i una secreció espessa i blanca.
És possible que les dones es transmetin la candidiasi durant les relacions sexuals a través dels tocaments i el fet de compartir joguines sexuals. La candidiasi pot ser tractada naturalment amb banys acidificants o alcalinitzants, òvuls i pastilles antifúngiques, a més de segurament haver de portar una dieta estricte de caire antifúngic. Aneu al vostre naturòpata si els símptomes persisteixen. Llegiu més sobre la candidiasi.

.- L’herpes genital

Això és causat per un virus que pot transmetre en tenir sexe vaginal, anal o oral, o compartir joguines sexuals. També pot causar úlceres de la boca i el nas.
Els símptomes inclouen butllofes doloroses i úlceres al voltant de l’àrea genital, encara que algunes dones poden no tenir símptomes.
Anti-virals comprimits poden ajudar al procés de curació i escurçar la longitud de l’episodi.

.- Les berrugues genitals

Aquests són tumors fibrosos de la regió vulvar i anal. Poden causar picor, però solen ser indolores.
Són causades per certes soques de virus del papil·loma humà (VPH), que solen ser adquirides per via sexual a través de contacte amb la pell, com ara fregar les vulves juntes.
Les dones amb berrugues genitals no necessiten citologies més regularment que les que no. Hi ha una gran varietat d’opcions de tractament, incloent cremes  i medicaments.

.- Trichomonas vaginalis (TV)

Les TV es poden passar entre les dones durant qualsevol activitat sexual que impliqui el canvi de fluid vaginal.
Els símptomes inclouen una secreció escumosa, molèsties en orinar, dolor vulvar i, de vegades una olor vaginal desagradable. Algunes dones no presenten cap símptoma. TV es tracta amb antibiòtics.

.- La clamídia i la gonorrea

Aquestes infeccions de transmissió sexual són causades per bacteris, que poden infectar el coll de l’úter, el recte, la gola i la uretra. És possible que hi hagi una descàrrega, però en general no hi ha símptomes.
Si les condicions no són tractades, els bacteris poden conduir a una infecció en les trompes de Fal·lopi i esterilitat.
La clamídia i la gonorrea es poden transmetre entre les dones a través de les joguines sexuals compartides, les mans i pel frec de vulves juntes. El tractament és amb antibiòtics.

.- Sífilis

La sífilis és una infecció bacteriana que causa una úlcera sense dolor, en general en l’àrea genital. Pot desaparèixer pel seu propi compte, però altres símptomes poden aparèixer. Aquests poden incloure una erupció en el cos i la inflamació de les glàndules.
Si no és tractada, la sífilis pot causar greus problemes nerviosos i danys en els òrgans del cos en el futur.
En les seves primeres etapes, la sífilis és extremadament contagiosa i es pot transmetre pel contacte amb la pell durant les relacions sexuals. El tractament és amb injeccions d’antibiòtics o tabletes.

Quan consultar a un especialista:

Si notes qualsevol dels símptomes esmentats, o estàs preocupada perquè penses que pots tenir una ITS, parli amb el teu terapeuta o visita una clínica de MTS.

Mantingueu la vagina neta i saludable

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web