Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Alerta a la Xina per ous falsos.

ous-falsos

Xina s’enfronta a una nova alerta alimentària després de la troballa d’ous falsos. En lloc de proteïnes contenen productes químics que poden causar retard mental.

Ciutadans de la província xinesa de Fujian han comprat ous falsos que poden causar danys en la salut, concretament retard mental, segons ha publicat el diari hongkonès “The Standard”. Els ous falsos ressorgeixen a Xina, que s’enfronta així a un nou escàndol alimentari, quatre anys després que fessin la seva aparició per primera vegada a la ciutat de Canton al sur del país, a la frontera amb Hong Kong.

A més de fàcils de fabricar, els ous falsos tenen una aparença real i una dotzena d’ells costaria entre 10 i 50 cèntims de Hong Kong (0,01-0,05 euros), enfront dels 2,5 a 3 dòlars hongkonesos (0,25-0,3 euros) d’una dotzena d’ous de debò. No obstant això, en lloc de proteïnes contenen productes químics com alúmina, alginat de sodi, clorur càlcic, benzoat sòdic i gelatina. El  “rovell” està acolorit amb tartrazina, mentre que la closca està feta a base de carbonat de calci.

El consum continuat en el temps d’alumini, un element de l’alúmina, pot causar retard mental, segons va assegurar el doctor Ho Wing-lok a l’esmentat periòdic. Si bé ingredients com aquests són emprats per a purificar l’aigua i com solidificants i estabilitzants en alguns aliments, les impureses dels químics podrien ser nocives, va assenyalar, per la seva banda, el professor Fung Ying-sing.

Aquest tipus d’ous també van ser descoberts a Pequín en el 2007 i a Chengdu durant el 2008. Les fórmules per a fer ous falsos estan esteses per nombroses pàgines d’Internet de Xina, mentre que algunes empreses oferixen classes per a ensenyar a elaborar-los.

ous-falsos-01

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web