Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Càndides, causes psicològiques.

Psicocandides

Algunes vegades -més de lo que ens pensem-, la vaginitis crònica i en concret la candidiasi vaginal es converteix en l’excusa utilitzada per la dona per dir no a la relació sexual, atès que és més fàcil que la parella accepti tal pretext, justificat, al fet que accepti una negativa per falta de desig, o almenys això pot pensar la dona. Quan aquesta identifica la relació sexual amb un deure, tant si n’obté plaer de la mateixa com si no, i per molt inconscient que sigui aquesta creença, la candidiasi crònica podria molt bé significar la fugida a tal situació. La resposta del sistema immunitari és llavors la de cronificar la patologia.

També les infidelitats poden ser un motiu important per influir de manera significativa, tant les pròpies com les de la parella. Es coneguin o no. Les pròpies de la dona quan generen sentiments de culpa, les alienes perquè encara que no es coneixen, el cos de la dona les percep. La resposta, també en aquest cas, pot ser un bloqueig manifestat com una “malaltia de barrera”.

Vexacions o abusos soferts en algun moment de la vida també poden provocar com a resposta, conscient o no, un pensament del tipus: “la meva vagina no estarà a la disposició de ningú”, i per això pot desenvolupar-se la cronificació de la malaltia.

Aquestes, i possiblement d’altres no tan comunes, poden ser causes etiològiques que cal tenir en compte de desactivar a l’hora d’encarar un procés de tractament d’una candidiasi instaurada en el temps i per tant cronificada.

2 comentaris per a

Càndides, causes psicològiques.

  • Vanesa |

    Hola, tengo una pregunta, en que te basas para afirmar que la candidiasis se forma por un factor psicologico

  • Angel Perera |

    Hola Vanesa,
    Empirismo puro y duro, desaparece el factor psicológico -emocional- y se empieza a disolver el problema físico.
    Mientras el factor psiquico se mantiene, el cuerpo utiliza la “enfermedad” como barrera.
    És una de la causas etiológicas que hay que tener en cuenta, que en caso de haberla dificulta mucho ña resolución del problema.
    Un abrazo.
    Àngel

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web