– Croquetes d’espinacs.
Ingredients:
.- 1 ceba mitjana de 70 grams aprox.
.- 60 grams de mantega.
.- 3 cullerades d’oli d’oliva.
.- 1/2 Kg. d’espinacs.
.- 2 grans d’all picats.
.- 2 tasses de farina (240 grams).
.- 2 tasses de llet calenta (500 cc.).
.- 100 grams de formatge ratllat.
.- 3 rovells d’ou.
.- orenga a gust.
.- sal, pebre, nou moscada.
.- oli per fregir.
Per empanar:
.- 1 ou.
.- unes cullerades d’aigua.
.- pa ratllat quantitat necessària.
Preparació:
És una bona opció per a una reunió informal o per servir com a aperitiu calent o en una mida més gran com plat principal acompanyat d’una amanida fresca.
.- Rentar bé els espinac. Tallar les tiges i deixar només les fulles. Escórrer bé i després picar i reservar.
.- A part picar ben petita la ceba.
.- Posar en una cassola la ceba, la mantega i l’oli. Portar al foc i anar barrejant fins que estigui la mantega fosa. Afegeix poc a poc els espinacs i els alls picats sempre barrejant fins que l’espinac estigui marcida.
.- Incorporar poc a poc la farina remenant bé cada vegada fins que s’integri. Un cop tota incorporada, començar a afegir la llet calenta poc a poc barrejant sempre fins que s’incorpori. Continuar així fins acabar. Una vegada que la preparació estigui ben espessa deixar dos minuts més i retirar.
.– Afegeix el formatge ratllat, els rovells i barrejar bé en forma ràpida. Afegir l’orenga i condiments a gust.
.- Bolcar la preparació sobre una superfície lleugerament untada i distribueix-la de manera uniforme amb ajuda d’una espàtula. Deixar refredar, fer divisions i després donar-els-hi la forma que més t’agradi.
Es poden cuinar en abundant oli calent o bé posar-les a una placa de forn oliada i cuinar fins que estiguin daurades.