Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Arxiu del mes abril, 2009

Torna BioCultura.

Pensaments ocults.

Quins vergonyosos i ocults pensaments aguaiten dintre teu? No et sentis malament.

Aliments per a la pell.

La pell com indicador de salut, Mantenir la pell en bon estat no només depèn de factors hereditaris o de no sofrir alteracions cutàneas com dermatitis, psoriasis o similars. Gran part del seu aspecte obeïx directament a la cura que li dispensem.

¡Sigues tu mateix!

Rav Zusha [el Kabbalista Polonès del segle XVIII] estava en el seu llit de mort envoltat dels seus estudiants.

¡10.000 visites!

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM PER AJUDAR-ME A MANTENIR EL BLOC ¡10.000 visites no són poques! ESTIC MOLT CONTENT

Llet materna vs. llet de fòrmula.

Per: Joaquín Velázquez Alvarez Doctorat en Medicina Nutricional – John F. Kennedy College of Nutrimedical Sciences, Indiana – USA. Catedràtic Associat en salut de la Universitat Interamericana de Puerto Rico Els meus estimats lectors: Quan em vaig decidir a escriure aquest article, no trobava títol adequat per comunicar clarament la idea central continguda en el […]

Intuïció.

Alguna vegada has tingut el pressentiment de que si anessis a aquesta festa en particular, malgrat de que estaves cansat i de mal humor, alguna cosa bona t’anava a succeir?

La grip porcina, ja hi tornem a ser!

Com en aquest planeta on vivim l’ambició desmesurada no té límits i pitjor encara, res per a un capitalista dels bons li impedeix prendre qualsevol tipus d’accions que busquin la tan anhelada rendibilitat de les seves empreses, hi ha gent que ha investigat una mica sobre qui se’n beneficia del brot del virus d’aquesta malaltia?

La xucrut.

La xucrut (del francès choucroute, i aquest del alemany Sauerkraut, “col àgria”, a través del alsacià sürkrüt) és un menjar típic de l’Alsàcia, d’Alemanya i de Polònia que es prepara fent fermentar les fulles de la col en aigua amb sal (salmorra). És una font de flora intestinal fantàstica per tothom i en particular per […]

Relacions que ofeguen.

Algunes relacions ens alimenten i ens fan ser millors persones i unes altres solament ens consumeixen. És obvi el per què mantenim les bones, però per què ens aferrem als mals amics, amants i parents?

Oxalats.

Oxalats Abunden en els espinacs i el cacau i poden afectar el ronyó.

Pors.

Heus aquí una tècnica per a esvair la por. Prové d’un kabbalista que va viure en el segle XVI, Rav Isaac Luria (El Arí, el Santo León).

El Hipotiroïdisme i la relació de la malaltia amb L’art de viure.

Glàndules: Amb aquest nom es designa a tots els òrgans que produeixen un líquid (secreció). Tenim les glàndules salivals, que produeixen saliva, el fetge que produeix la bilis; les lacrimals que produeixen llàgrimes, les dels òrgans genitals i totes les glàndules que cobreixen les mucoses de l’estómac, intestins i pell.

Connecta’t.

D’acord amb la Kabbalah, quan et trobes capturat per l’ansietat, només estàs pensant en tu.

Rutines.

El mestre amb freqüència pregunta als seus deixebles: “Quina és la definició d’estupidesa?” I després de pensar-ho una mica, ell respon: “Fer la mateixa cosa que has fet sempre i esperar resultats diferents“.

Per què menjar la fruita madura?

A la societat actual, la majoria de les fruites que comprem en els supermercats, van ser collides quan estaven verdes, per a poder transportar-les.

Aprofita.

Per què sempre esperem fins que ja és molt tard per a dir ‘ho sento’?

Transformar-se.

Conec a moltes persones que són el que anomenaríem estudiants aplicats de Kabbalah, assistint a les festivitats, escanejant el Zóhar, fent actes de caritat, llegint llibres, etc.

La spirulina, una alga molt interessant.

Spirulina (o Arthrospira) és un bacteri que pertany al grup Cyanobacteria (anteriorment conegut com Cyanophyta o com a grup de les algues verd i blaves). Es tracta d’organismes unicel·lulars i foto autotròfics que tot i ser unicel·lulars s’agrupen formant tricomes o formes filamentoses.

El que dones és el que rebs.

“…ull per ull, dent per dent…” … Èxode