Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Temps de reflexió:

Aquests dies previs a la connexió de Rosh Hashanah són el temps més potent de l’any per reflexionar sobre el nostre treball espiritual. Rosh Hashanah és la llavor metafísica de l’any, no és únicament una Diada, sinó el que és més important: es tracta d’una finestra a través de la qual podem anar a l’essència de tot, abans de la Creació d’aquest món, de les nostres ànimes; abans del temps, l’espai i el karma. És un període de 48 hores en què la consciència que tenim determina la nostra realitat l’any vinent … tant individualment com col·lectivament.

Per preparar-nos per aquesta gran injecció de Llum que va de camí cap a cada un de nosaltres, necessitem utilitzar els dies propers per mirar enrere al nostre any i fer un seriós inventari.

Fer-nos preguntes com: Què vaig dir que havia de fer aquest any però no he fet? En què vaig ser reactiu? On podria haver-me empès a fer més, a ser més, a compartir més? Com podria haver estat un millor fill, amic, parella, pare, mare, mestre, estudiant?

Penso que fer una llista ajuda. Després, m’imagino el meravellós que hauria estat el meu any si hagués fet les coses de manera diferent, i, finalment, faig la promesa de canviar.

Aquest concepte de penediment espiritual es diu Teshuvá. Probablement sigui una cosa que hauríem de fer com a mínim un cop per setmana, però durant aquests dies previs a Rosh Hashanah és particularment poderós. L’inventari que fem de la nostra negativitat ara i el nostre compromís de canviar-la, pot determinar la persona nova en la qual ens convertirem en aquest any vinent.

És important veure el que hem perdut a causa de les nostres pròpies pors, limitacions i egoisme, no per autoflagel·lar-nos o per sentir-nos malament, sinó per inspirar-nos a canviar. Per poder transformar la nostra negativitat, primer hem de veure tal com és i el preu que paguem per ella.

Les guerres en la nostra vida sempre són contra enemics interns, mai contra persones externes. El penediment ens ajuda a trobar al veritable enemic perquè puguem lluitar de front contra ell.

Aquesta setmana, trobem temps per reflexionar i decidir quins canvis ens comprometem a fer en aquest any que comença.

“Rosh Hashanah pot certament actuar com una pòlissa d’assegurances espiritual per a l’any següent. Ens desitgem un feliç any nou els uns als altres, però només arribarem a l’èxit en aquest esforç si ho diem de veritat i fem que succeeixi. Les nostres vides depenen d’aquests dos dies de Rosh Hashanah”.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web