Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


¿Què passa quan millorem la nostra alimentació?

nova-dieta

Saber què passa al millorar la nostra nutrició és un bon al·licient per a entendre perquè val la pena cuidar la dieta i evitar el menjar porqueries i estimulants. Vols aprendre a cuidar la teva nutrició i abandonar tots els mals hàbits dietètics?

nova-dieta-01

Què significa una millor nutrició?

És la introducció d’aliments de millor qualitat. Per exemple, si una persona reemplaça un menjar ric en proteïnes, com carn de porc per carn de vedella, bou, cavall, o de be, la carn vermella es considera més sana atès que és més fàcil de digerir, el pollastre és superior a la carn vermella i el peix al pollastre ja que es digereix molt més fàcil i té molta menor quantitat de greixos saturats i així mateix les proteïnes vegetals complertes encara ho són més. Pèsols i llenties que es mengen al mateix temps amb cereals, són superiors dins els nutrients necessaris per a reconstruir la salut. Al ascendir en l’escala de la salut, ens trobem amb els menjars rics en proteïnes que poden menjar-se crues. Després ascendim a les nous i llavors que poden ser menjades en el seu estat natural. En aquesta condició, tots els enzims es troben intactes. Els aminoàcids es troben en la seva forma més pura. Els minerals i les vitamines, carbohidrats i “fonts de vida” hi són presents. D’aquesta manera, som capaços de reproduir teixits saludables. Aquesta mateixa classificació de qualitat també s’aplica als carbohidrats (midons i aliments rics en sucre), als greixos, als aliments rics en vitamines i als rics en minerals. La qualitat d’un programa nutricional es millora també reduint substàncies tòxiques com són el cafè, te, xocolata, tabac, sal, etc.

Relació entre aliments i la recuperació de malalties:

Quant millor és la qualitat dels aliments que ingerim, més ràpidament ens recuperem d’una malaltia, atès que siguem aptes per a digerir i assimilar, com és clar.

Què succeïx quan una persona millora la seva nutrició?

La increïble intel·ligència present en cada cèl·lula i la saviesa del nostre cos comença a manifestar-se. El cos comença a eliminar els materials i teixits de baix nivell per a fer lloc als de nivell superior, els quals són utilitzats per a generar teixits nous i saludables. Aquest és el pla de Déu -La Naturalesa-. El cos és molt selectiu i està contínuament buscant millorar la seva salut. El cos està sempre intentant produir salut i sempre ho assolirà, tret que la nostra interferència sigui molt gran. Llavors és quan fracassem en la recuperació i degenerem en malalties.

Símptomes evidents al millorar la nostra dieta:

Quan reduïm l’ús d’estimulants tòxics com són el cafè, te, xocolata o cacau, és norma general que es produeixin tant mals de cap com depressions. Això es deu al fet que l’organisme està eliminant dels nostres teixits les toxines (nomenades cafeïna i teobromina) a través del torrent sanguini. Abans que aquests agents nocius arribin a la seva destinació final, aquests elements irritants degeneren en mals de cap. Com més ràpid funcioni el cor major és el sentiment d’excitació, quan és lent produïx un estat depressiu. Normalment, en els tres dies següents, aquests símptomes desapareixen i ens sentim més forts i saludables.

En menor grau, el mateix procés es repeteix quan abandonem els aliments de baixa qualitat per a reemplaçar-los per aliments de millor qualitat. Els productes de baixa qualitat són més elaborats a força de especies, sal i altres ingredients. com els additius químics. El menjar animal, com és la carn, l’aviram, el peix, etc. són més estimulants que el formatge, les nous i les proteïnes vegetals. Com a conseqüència, l’extracció d’estimulants causada per la disminució en el consum de carn animal produïx una relaxació de les funcions cardíaques, el que es registra en el cervell com falta d’energia. Aquest “baixón” inicial dura aproximadament uns deu dies. Al passar el “sotrac” experimentem un augment en la força, disminució del stress i una agradable sensació de benestar.

La persona que comença un pla, el manté uns deu dies i després l’abandona, dirà: “Oh, em sentia millor amb la meva vella dieta. La nova em fa sentir feble”. Aquest ha fallat ja que no li va donar al seu cos l’oportunitat d’adaptar-se i completar aquesta primera fase: la recuperació. Si hagués esperat uns dies s’hagués sentit millor que abans de començar.

Durant l’etapa inicial (que dura aproximadament 10 dies), l’energia vital que normalment està en la part externa de l’organisme (músculs i pell), es mou cap als òrgans interns per a començar amb el procés de reconstrucció. Aquesta deserció d’energia cap als òrgans interns produeix una sensació de cansament, la qual moltes vegades la ment la interpreta com a debilitat. En realitat, el poder augmenta, però gran part d’ell es dedica a la reconstrucció dels òrgans i no està disponible per a la massa muscular. Qualsevol debilitat que se sent, no ha de considerar-se debilitat sinó un redireccionament de forces cap als òrgans vitals. Aquí és important que la persona detingui la despesa d’energia, descansi i dormi més. Aquesta és una etapa crucial i si la persona recorre a estimulants de qualsevol tipus, avortarà i arruïnarà l’intent de regeneració de l’organisme.

A mesura que es continua millorant la nutrició i gradualment es va millorant la qualitat dels aliments ingerits, els símptomes interessants comencen a aparèixer. El cos comença un procés nomenat “retracing” reconstitució. La intel·ligència cel·lular raona més o menys així: Oh, mira tots aquests productes d’alta qualitat que estem rebent! Quina meravella, ara sí que ens podem desfer de totes aquestes deixalles i podrem construir la nostra nova llar. Comencem immediatament. Fem que les toxines surtin de les nostres artèries, venes i capil·lars.

Durant aquesta primera fase, nomenada “catabolisme”, el més important és l’eliminació de teixits malmesos. El cos comença a netejar la seva casa, és a dir comença a eliminar les escombraries dipositades en els teixits. Aquí el fonamental és desfer-se d’aquestes toxines i de les obstruccions de l’organisme. Els desaprofitaments són eliminats més ràpidament que el que costa produir teixits nous, gràcies a la alimentació més saludable. Això es transforma en una evident pèrdua de pes.

Això continua per un temps i és succeïx per una segona fase nomenada “estabilització”. En aquesta fase el pes es manté més o menys estable. Durant la mateixa, la quantitat de desaprofitaments és més o menys proporcional a la quantitat de teixit regenerat per la nova i més saludable alimentació. Això només passa una vegada que l’excés de material obstructiu és eliminat dels teixits.

Aquesta etapa persisteix per un temps i és seguida d’una tercera fase, període de construcció, nomenada “anabolisme”, on el pes comença a pujar, a pesar que la dieta és més baixa en calories que mai. En aquest punt, els desaprofitaments que interferien han estat gairebé totalment eliminats i els teixits regenerats des que es va introduir una nova alimentació són més durs i resistents. També nous teixits es formen més ràpidament. Això es deu a la millor assimilació, que es fa possible gràcies a haver acabat amb una mala combinació d’aliments. En aquest punt, disminueix la quantitat d’aliments que el cos necessita.

nova-dieta-02

Tornant als símptomes normals en un pla nutricional superior, persones que tenen tendències a al·lèrgies o erupcions de la pell, freqüentment eliminen les seves toxines per mitjà de aquestes o sigui amb noves erupcions o al·lèrgies. Si aneu al metge convencional en aquest moment, si no està familiaritzat amb aquest aspecte nutricional, ho diagnosticarà com una al·lèrgia i us preguntareu: Com pot ser? M’estic alimentant millor que mai i estic pitjor que abans. No entenem que el cos s’està renovant. Que la pell està revivint i posant-se més activa i que estem eliminant toxines més ràpidament que el que costa crear defenses. Aquestes toxines que estan sent eliminades ara, ens estan salvant de mals pitjors, possiblement hepatitis, desordres hepàtics, malalties sanguínies, artritis, alteracions nervioses o fins i tot algun càncer, depenent dels  avantpassats o de la debilitat estructural de cadaescú. Sigueu feliços, esteu pagant els vostres comptes en un senzill pla de pagament.

En alguns casos, es poden produir refredats que no havien aparegut durant molt temps, o fins i tot febre. Aquesta és una manera natural de netejar la nostra casa. Entengueu que aquestes accions són constructives, a pesar de ser incòmodes per cert temps. No intenteu detenir aquests símptomes amb l’ús de drogues, ni tan sols amb altes quantitats de vitamines, les quals en una alta concentració actuaran com drogues. Aquests símptomes són part de la recuperació. No tracteu de guarir una crisi curativa. Aquestes no són condicions deficients ni manifestacions al·lèrgiques.

Podeu estar alimentant-vos de la manera més apropiada i de tota manera aquests símptomes poden aparèixer. Aquells que hagin viscut millor vida, s’hagin alimentat millor i hagin abusat menys que uns altres dels seus propis cossos, tindran reaccions variades: des de cap efecte a tots. Aquells que hagin viscut pitjors vides, experimentaran reaccions més variades, sobretot si el seu fetge, estómac o altres òrgans importants estan danyats. Quan aquests hagin estat renovats i recuperats, llavors no es produiran més símptomes.

Mals de cap poden haver-n’hi al començament, febre i/o refredats també poden aparèixer, la pell es pot esquerdar, pot haver-hi intervals de diarrees, sensació de cansament i debilitat, desinterès per l’exercici, nerviosisme, irritabilitat negativitat o depressió mental, ganes de orinar freqüents, etc. Els símptomes varien d’acord als materials que es depurin, la condició dels òrgans involucrats en l’eliminació i la quantitat d’energia disponible. Com més podeu dormir o descansar durant l’aparició d’aquests símptomes, menors seran i més ràpid desapareixeran. Sentiu-vos feliços de tenir símptomes. Comprengueu que el vostre cos s’està tornant més jove i saludable dia a dia ja que esteu eliminant més i més deixalles, les quals només us haguessin provocat dolor, malalties i molt sofriment.
No pretengueu anar en escala permanent, ascendent de qualitat, el fet que la vostra dieta sigui millor, no significa que us sentireu millor dia rere dia fins a arribar a la perfecció. El cos és cíclic per naturalesa i la salut òptima tornarà en cicles graduals. Per exemple, comenceu una millor dieta i per un temps us sentiu molt millor. Després, un símptoma apareix, us sentiu amb nàusees i teniu diarrea. Després d’un dia us sentiu millor que abans i tot segueix bé per un temps. Llavors sobtadament teniu un refredat, us senti malament i perdeu la gana. Després de dos mesos aproximadament, teniu una urticària. Seguiu sense donar-li importància ni prendre medicines. Aquesta urticària augmentarà, durarà aproximadament deu dies i desapareixerà. Immediatament us sentireu molt millor i amb més energia. L’al·lèrgia va ser una sortida per a les toxines que estaven en el fetge.

Així és com es produïx la recuperació, com els cicles del Dow-Jones en el començament d’una recuperació del mercat. Us sentiu millor, apareix una reacció, us sentiu malament per un temps i després us recuperareu i estareu millor que abans per altre temps. I així es continua, cada reacció és més suau que l’anterior. A mesura que el cos es va modificant, cadascuna dura menys que l’anterior i cada període de benestar dura més, fins que s’arriba a el nivell màxim de salut. Aquí és quan us desfeu dels malestars i teniu un alt nivell de vida, salut i benestar.

Les primeres regles que hem d’obeir són les de la mare Naturalesa

Hem d’aprendre a alimentar-nos senzillament, amb menjars purs i naturals, preparats apropiadament i ben combinats. Després, només tingueu fe, relaxeu-vos i vegeu el que succeïx. Davant dels vostres propis ulls veureu dia a dia signes que us faran veure el benestar. Donar-se l’oportunitat d’experimentar les lleis de la naturalesa tal com van ser fetes per a l’home, i alimentant-se amb menjars naturals. Aquest és el requisit previ més important per a la salut física, mental i espiritual de l’home.

nova-dieta-03

ELS SÍMPTOMES D’UNA CRISI CURATIVA SEMPRE SÓN POSITIUS, AQUESTS ES MANIFESTEN AL FER UNA DEPURACIÓ DEL COS, SIGUI FENT UN DEJUNI, AJUDANT-SE AMB SUPLEMENTS DEPURATIUS O SENZILLAMENT MILLORANT L’ALIMENTACIÓ. ÉS UN TEMA QUE L’EXPLICO A LA CONSULTA DONCS HI HA MOLTA GENT QUE NO HO CONEIX I PARA ELS TRACTAMENTS.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web