Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Parlant de nutrició, què collins està passant?

gana

La crisi eleva la xifra de persones que passa gana al món fins als 1.000.000.000.- (mil milions). Mentre nosaltres ens estem morint d’excessos i sobredosi de menjar porqueria fins les orelles.

gana-01

La xifra de gent que passa gana diàriament al món ha arribat als 1.020 milions de persones, segons les últimes dades de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació. Segons la FAO, el nombre de desnodrits és el més alt de la història i té la seva causa en la crisi econòmica mundial, que ha fet que disminueixin els ingressos i augmenti la desocupació de la població. Això provoca que s’hagi reduït l’accés de la gent més pobre als aliments. El director general de la FAO, Jacques Diouf, ha dit: “Una barreja de desacceleració econòmica mundial i preus dels aliments, que s’entesten a continuar alts en molts països, ha empès uns 100 milions de persones més a la fam i la pobresa”.

La FAO adverteix que la fam ja afecta un de cada sis éssers humans i, per tant, suposa un “seriós risc per a la pau i la seguretat mundials”. Diouf ha afegit que cal crear “amb urgència” un ampli consens per a l'”eradicació ràpida i completa de la fam al món”.

El responsable de l’organisme creu que els països pobres “necessiten les eines de desenvolupament, econòmiques i polítiques necessàries per impulsar la seva producció agrícola i la seva productivitat”. Per aquest motiu, ha instat els governs a incrementar la inversió en agricultura, ja que en la majoria dels països pobres un sector agrícola saludable és clau per vèncer la fam i la pobresa.

Gairebé la totalitat de la població desnodrida del planeta viu en països en vies de desenvolupament, que són precisament els que tenen menys capacitat de maniobra per adaptar-se al deteriorament del context econòmic.

Es calcula que a l’Àsia i el Pacífic, uns 642 milions de persones pateixen fam crònica, mentre que la xifra de desnodrits a l’Àfrica subsahariana és de 265 milions. També l’Amèrica Llatina i el Carib sumen 53 milions de persones que passen dificultats per alimentar-se, i 42 milions més viuen al nord d’Àfrica i al Pròxim Orient. Finalment, hi ha 15 milions més de persones que passen fam als països desenvolupats.

obesitat-infantil2opulencia

¡QUE TRIST, DÉU MEU!

¡QUINA VERGONYA DE PERTÀNYER A LA RAÇA HUMANA!

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web