Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Possibles problemes amb la neteja d’en Moritz.

neteja-moritz

¡No és or tot el que llueix!

vesicula

Per a tots els que s’han llegit el llibre d’en Andreas Moritz “La limpieza hepática y de la vesícula” i es disposin a fer-la:

El cap de setmana passat, dins del meu pla de formació continuada, vaig anar a un seminari que tractava de la “Complementació ortomolecular aplicada a la immunologia basada en la evidència científica” -molt interessant, per cert-, on hi assistia un col·lectiu molt heterogeni format per gent dedicada al món de la salut, tant de la banda reglada com de la no reglada, des de metges al·lòpates, metges naturistes, metges homeòpates,  a auxiliars d’infermeria,i  naturòpates.

Al acabar la formació i en el torn de preguntes, parlant del beneficis de netejar el sistema emuntorial (el que drena i depura el cos) abans de fer qualsevol tractament, va sorgir la neteja d’en Moritz.

En aques apartat, molts vàrem estar d’acord en que hi ha possibilitats de que a l’hora de fer la neteja es desencadeni una litiasis biliar que desencadeni una intervenció a urgències i una possible operació ineludible d’extirpació de vesícula.

Una cosa va quedar molt clara, que la neteja sempre és molt beneficiosa però també va quedar clar que existeix la possibilitat -potser remota, però hi és- de patir una litiasis.

Per les següents raons:

1.- Les pedres de la vesícula biliar no és dissolen, solament es poden treure amb cirurgia o amb una litotrícia per onda de xoc (trencar els càlculs en altres molt més petits fins que passin per els conductes sense problemes).

2.- Les “pedres” que es treuen durant la neteja no són de la vesícula, si no que són càlculs -la majoria de colesterol- acumulats en els budells. Aquests si que amb una dissolució i amb el temps és dissolen i desfan, els de la vesícula no.

3.- Els conductes biliars són literalment incapaços de expandir-se tant per que hi puguin passar les pedres que es treuen. Per més elasticitat que els hi doni les sals de Epsom o el citrat de magnesi.

4.- Sempre que s’han fet radiografies de la vesícula abans de fer la neteja constatant la presència de pedres i s’han comparat amb radiografies posteriors a la neteja, han aparegut les mateixes pedres -al menys les més grosses-.

Per tant i resumint:

La neteja d’en Moritz és una bona neteja que beneficia el bon funcionament dels òrgans sobretot el fetge, però hi ha la possibilitat de que aparegui una litiasi i hageu de córrer. A més lo de que les pedres de la vesícula desapareixen no és cert.

vesicula-01vesicula-02vesicula-03

2 comentaris per a

Possibles problemes amb la neteja d’en Moritz.

 • Jaume |

  Vull dir al respecte, que tinc amistats que han seguit diverses vegades el métode d’en Moritz, i desprès de obtenir els càlculs,la primera vegada,
  els han fet analitzar, i els hi han confirmat els tipus de minerals que estaven composats, i consells sobre la dieta que devien seguir per evitar en lo posible la creació dels mateixos. Així que penso que aquesta informació publicada, no s’ajusta estrictament a la veritat.

 • Angel Perera |

  Benvolgut Jaume,
  És la teva manera de pensar i jo la respecto, el que si et puc assegurar és que les pedres de la vesícula no desapareixen, i Déu mos en guard si alguna pedra es mobilitza i ens provoca una litiasi, tingueu el telèfon d’una ambulància a prop per anar a urgències. Per altre banda també et dic que la neteja d’en Moritz és una bona neteja que beneficia el funcionament dels òrgans sobretot del fetge. El que vull transmetre és que no tot és tant maco com sembla i que pot haver-hi la possibilitat de problemes seriosos. Ara que cadascú faci el que cregui convenient.
  Salut i una abraçada.
  Àngel

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web