Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Solucions naturals per combatre la grip A.

morrio

La grip porcina pot atacar a qualsevol que estigui amb un sistema immunitari debilitat, per la qual cosa enfortir-lo és necessitat prioritària en aquests temps que corren.

porquet

Diverses investigacions suggereixen que certs aliments naturals poden ser eficaços contra el virus H5N1, principalment com a prevenció.

Herbes i Suplements recomanats

.- Suc de Noni:

El noni estimula la producció de les cèl·lules T del sistema immunològic. Les cèl·lules T tenen un paper central en la lluita contra les malalties. Inclusiu augmenta la producció de macròfags i / o limfòcits, que constitueixen un component vital de les defenses naturals de l’organisme.

.- Herba de Sant Joan (Hypericum):

Antiviral molt eficaç. També disminueix la producció de les citocines IL-6. Hypericum és un extracte d’herba de Sant Joan. Hi ha hagut alguns assaigs de camp de gran èxit comercial en els ramats infectats amb el virus H5N1 a Vietnam.

.- Vitamina E:

Reforça el sistema immunitari. També disminueix la producció de les citocines TNF-a. Molt apte per a persones amb immunodeficiència, especialment els ancians. Els efectes són majors quan es pren amb vitamina C.

.- Pròpolis:

Una manera natural d’enfortir la immunitat contra els bacteris i virus que hi ha a l’ambient és ruixar diàriament pròpolis a la gola, d’aquesta manera, es va netejant de forma natural la gola i es preveu el contraure malalties respiratòries.

.- Suc de poma:

Activitat antiviral. Suc de poma fresca inclosa la polpa i la pell, si està fet a la liquadora hi ha una major activitat antiviral que no pas els sucs comercials que escalfen el suc de poma. Falta més investigació al respecte. L’eficàcia sobre el virus H5N1 és desconeguda.

.- Resveratrol:

Activitat antiviral. A més de la inhibició de la neuraminidasa, el resveratrol també envia un missatge a les cèl·lules per aturar la fabricació de virus. Aquest és un antivirals que es troba de forma natural en el vi negre, els cacauets, les mores, les panses i els raïms vermells. Hi han suplements de resveratrol relativament barats que són més estables.

.- Suc de nabiu (arándano):

Les primeres investigacions mostren que pot ser un antiviral, al menys els virus no són tan capaços d’envair o multiplicar-se. L’eficàcia sobre el virus H5N1 és desconeguda.

.- Ungla de Gat (Uncaria tomentosa):

Disminueix la producció de les citocines TNF-a. També augmenta el sistema immune. El nombre de cèl·lules blanques de la sang es va augmentant significativament durant el tractament. No es va observar toxicitat. Els components actius es poden trobar en les fulles, escorça, esqueixos, i les arrels. No és apta per consumir en l’embaràs i per nens menors de 3 anys.

.- La inhalació de vapor d’arbre de té:

Redueix la citoquines TNF-a. Afegir 2 gotes d’oli d’arbre de té en un bol de vapor d’aigua. Cobrir el cap amb una tovallola i inhalar durant 5 a 10 minuts. Alleuja la congestió i la lluita contra la infecció. La seva eficàcia és desconeguda.

.- All (allicina):

Molt eficaç antiviral. La dosi inicial és de 2 a 3 dents per dia, però després de un  mes reduir a 1 per dia. També pot consumir-se en forma de càpsules.

.- Vitamina C:

Reforça el sistema immunològic i és un antiviral mitjançant el bloqueig del enzim neuraminidasa. Els virus necessiten la neuraminidasa per reproduir-se. La investigació mostra que és possible reduir la producció de citoquines TNF-a i IL-6. Un estudi sobre 470 persones que participaven ingerint 1000 mg per hora durant 6 hores i després 1000 mg 3 vegades al dia, els símptomes, en general, van disminuir en un 85%. Recomanem cercar fonts naturals en sucs o comprimits (Rosa mosqueta, nabius, taronges entre d’altres).

.- Te Verd:

També disminueix la producció de les citocines (catequines) TNF-a. Inhibeix la neuraminidasa. Pot tenir activitat antiviral.

Referències: National Center for Biotechnology Information, USA

virus-grip

PREGUNTES I RESPOSTES

.- Què és la grip porcina?
És una malaltia respiratòria altament contagiosa que pateixen els porcs. La produeix un dels múltiples virus de la grip del tipus A que existeixen. L’índex de mortalitat entre humans, però, és baix (entre l’1% i el 4%).

.- El virus és letal?
No, el que ocasiona la mort és la complicació de la malaltia causada pel virus, que és la pneumònia.

.- Com es presenta?
Generalment, els símptomes clínics són similars a la grip comú, però la seva presentació clínica és molt àmplia, des d’una infecció asimptomàtica a una severa pulmonia que acabi en la mort. Com la clàssica presentació clínica de la grip porcina en humans s’assembla a la grip comú (febre, tos, cefalees …) i altres infeccions agudes del tracte respiratori, la majoria dels casos han estat detectats per casualitat, mitjançant el sistema de vigilància de la grip comú. Els casos lleus o asimptomàtics poden haver-se escapat a la detecció, de manera que es desconeix l’abast real d’aquesta malaltia entre humans.

.- Com es produeix el contagi?
La via aèria no és la més efectiva per la transmissió del virus, el factor més important per que es fixi el virus és la humitat, (mucosa del nas, boca i ulls) el virus no vola i no fa més d’un metre de distància. No portar les mans a la cara, ulls nas i boca. No estar amb gent malalta, sobre tot si estornuda.

.- On es troba el virus?
Quan una persona que el porta esternuda o tosse, el virus pot quedar en les superfícies llises com manetes, diners, paper, documents, sempre i quan hi hagi humitat. Ja que no es pot esterilitzar l’ambient es recomana extremar la higiene de les mans.

.- És útil el tapa boques?
N’hi ha alguns de més qualitat que altres, però si estas sa és contraproduent, perquè els virus per la seva mida el travessen com si aquest no existís i al utilitzar la màscara, es crea a la zona del nas i boca un microclima humit propici al desenvolupament viral: però si  ja estas infectat empreu-ho per NO infectar als altres, encara que és relativament eficaç.

.- És segur menjar porc i productes porcins?
SÍ. La grip porcina no es contagia a la gent mitjançant el consum de carn de porc adequadament processada o preparada o a  través d’altres productes derivats del porc. El virus de la grip porcina és eliminat en cuinar-lo a temperatures de 70 º C.

.- Que mata al virus?
El sol, més de 5 dies en el medi ambient, el sabó, els antivirals, gel d’alcohol.

grip

Recomanacions per evitar el contagi de la grip comú

Aquestes són unes recomanacions bàsiques per evitar el contagi de la grip comú:

.- Mantenir-se allunyats de les persones que tinguin infecció respiratòria.
.- No saludar amb petons ni donant la mà.
.- No compartir aliments, gots o coberts.
.- Ventilar i permetre l’entrada del sol a la casa, les oficines i a tots els llocs tancats.
.- Mantenir netes les repises de cuina i bany, estris, així com joguines, telèfons o objectes d’ús comú.
.- En cas de presentar un quadre de febre alta de manera sobtada, tos, mal de cap, muscular i d’articulacions, s’haurà d’acudir immediatament a un professional de la salut.
.- Abrigar-se i evitar canvis bruscos de temperatura.
.- Menjar fruites i verdures riques en vitamines A i C (pastanaga, papaia, taronja, mandarina, llima, llimona i pinya).
.- Rentar-se les mans freqüentment amb aigua i sabó o bé alcohol, gel d’alcohol.
.- Evitar exposició a contaminants ambientals.
.- No fumar en llocs tancats ni prop de nens, ancians o malalts.

grip-01

COM LOUIS PASTEUR VA ARRIBAR A RECONÈIXER, LO MÉS IMPORTANT ÉS EL TERRENY NO ELS VIRUS.

DIT CLARAMENT EL MÉS IMPORTANT ÉS TENIR UN SISTEMA IMMUNOLÒGIC POTENT, I QUE VINGUIN ELS VIRUS QUE VULGUIN.

PER DESCOMPTAT QUE PER TENIR UN SISTEMA IMMUNOLÒGIC FORT S’HA DE MENJAR CORRECTAMENT, FER EXERCICI, EVITAR L’ESTRÈS, DESCANSAR CORRECTAMENT, SER CRÍTIC AMB EL SISTEMA I FER EXACTAMENT LO QUE UN CREU QUE HA DE FER.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web