Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Alimentació i suplements adients per a la grip (i refredats).

grip

L’alimentació en primer lloc anirà orientada a reforçar les nostres defenses i en segon lloc a disminuir els símptomes si ja estem malalts.

grip 01

Generalitats:

Tan el refredat com la grip són malalties que es contagien molt fàcilment, i la seva transmissió es produïx pel contacte amb les secrecions portadores dels virus.

.- Símptomes d’un refredat comú: picor de gola, nas congestionat o que degota, estornuts i tos aspra són els símptomes més notoris. En ocasions pot aparèixer mal de cap lleu, febre baixa i cansament. L’aparició del refredat sol ser de forma lenta i progressiva. No es coneix cap tractament que el curi, els remeis que es donen són solament per a alleujar els símptomes, normalment es cura sol en uns 7 dies.

.- Símptomes de la grip: febre alta (38º/40º), calfreds, mal de cap, tos seca intermitent, nas tapat i esternuts, dolors musculars, mareig, pèrdua de la gana, cansament i aparició sobtada de la malaltia són els símptomes més destacats d’un estat gripal. S’ha de tenir cura si han complicacions doncs poden derivar amb problemes seriosos. No existeix un tractament específic de la grip ja que es tracta d’un virus que s’instal·la en el nostre cos i una vegada allí realitza el seu recorregut sense tenir en compte cap tipus de medicament. No obstant això es pot recorre a compreses de vinagre (diluït amb aigua 1/2 i 1/2) posades als polsos, als canells i als turmells (canviar-les quan s’escalfin) per rebaixar la febre i a algun analgèsic tipus “Herbasprina” (àcid salicílic natural) per alleujarà els dolors musculars.

grip 02

Tres punts importants que has de cuidar durant aquestes patologies:

.- Evita propagar el virus a altres membres de la família. Tapa’t la boca amb un mocador d’un sol ús cada vegada que tussis o esternudis, col·loca el mocador d’un sol ús usat en una borsa de plàstic que puguis mantenir tancada. Renta’t les mans constantment.

.- Medicaments, evita l’automedicació. Sempre consulta amb el teu naturòpata el que has de prendre -igual no has de prendre res-. En general aquestes patologies són causades per virus i els antibiòtics no són el medicament correcte. Els antibiòtics són medicaments que tracten infeccions causades per bacteris. Els antibiòtics ¡no maten els virus! els antibiòtics no curen ni disminueixen els símptomes d’un catarro o grip. En canvi, el sobre ús pot causar “resistència als antibiòtics”. La resistència als antibiòtics succeïx quan els antibiòtics perden poder d’atacar als bacteris. Això passa quan hi ha abús, no s’usen correctament o no són indicats.

.- La Dieta. Una dieta suau, a basa de, aliments nutritius i reconfortants, et poden ajudar a combatre el malestar i la pèrdua de gana que pot presentar-se durant la malaltia. L’alimentació ha d’enfocar-se a estimular la funció immunològica. Val a dir que en cap cas s’ha de menjar quan no hi ha gana, el cos és savi i ens indica el que hem de fer, per tant de forçar la ingesta res de res, començar a menjar quan ens vingui alguna cosa de gust.

.- Els Líquids.

.- Tenen una funció molt important. Ajuden a mantenir la hidratació correcta del cos, eviten que les mucoses es ressequin i afavoreixen la fluidificació de les secrecions.

.- Evita el consum de begudes alcohòliques i amb alt contingut de cafeïna, ja que causen deshidratació.

.- Consumeix sucs naturals amb alt contingut de vitamina C .

.- Les begudes calentes com el brou, és un aliment que reconforta i ajuda a disminuir les molèsties.

.- Pots prendre te de canyella amb llimona endolcida amb mel d’abella.

.- Els Aliments.

.- Nutrients que estimulen la funció immune són: el seleni, present en aliments com l’ou, els cereals complets, les llegums, els xampinyons, les algues i l’all, i el zinc, les principals fonts del qual alimentàries són el germen de blat, el formatge curat (cheddar, gouda, emmental), el bròquil, les llegums, l’ou i els fruits secs.

.- Procura preparar els aliments a la planxa, al vapor o al forn.

.- Evita els aliments molt condimentats o alts en greix animal

.- Augmenta el teu consum de fruites i verdures.

.- Vitamina C. Et recomano prendre diàriament un complement orgànic (no químic) de vitamina C.

.- Aliments que enforteixen les defenses:

«Que l’alimentació sigui la teva medicació», va dir Hipócrates, consell que els experts en nutrició transmetem, sabedors de la importància de dur una adequada alimentació per a la salut.

A la tardor, el cos necessita enfortir les seves defenses, combatre l’estrès i proveir-se d’energia. Miracles no n’hi han, però alguns aliments ajuden.

.- És el cas de la gelea reial, estimulant recomanat per a reforçar el sistema immunitari després d’un fort desgast d’energia.

.- El pol·len, ric en vitamines i minerals, estimula la gana i combat els estats de debilitat.

.- El llevat de cervesa protegeix la salut de la pell i evita l’estrès.

.- El germen de blat és la millor font de fibra i de vitamina B.

.- L’all és un antibiòtic natural que protegeix el cor.

.- Les nous afavoreixen el bon funcionament del cervell.

grip 03

.- Suplements naturals Recomanats

.- Suc de Noni: El noni estimula la producció de les cèl·lules T del sistema immunològic. Les cèl·lules T ocupen un paper central en la lluita contra les malalties. Inclusivament augmenta la producció de macròfags i/o limfòcits, que constituïxen un component vital de les defenses naturals de l’organisme.

.- Equinàcea: El seu ús disminuïx els símptomes negatius de la grip i del refredat i ajuda a accelerar la seva curació. (1000 mg al dia de suplement de equinácea repartits en 5 preses diàries). L’ús de complements de equinàcea afavoreix la curació de problemes de la gola.

.- Pròpolis: És un antibiòtic d’ampli espectre que no produïx disbacteriosis i que s’ha guanyat merescudament la fama d’efectiu antigripal. La seva acció antiinflamatòria i anestèsica el converteix en eficaç protector de la gola i les cordes vocals.

.- Ungla de gat: Posseïx propietats immunoestimulants i antivirals especialment contra els ARN-virus encapsulats. Útil contra el virus de la sida HIV, herpes genital i herpes zóster, refredats, sinusitis, otitis, virus de la estomatitis vesicular, conjuntivitis.

.- Gelea reial: Té acció antiviral, antimicrobiana i antitóxica, augmenta la resistència al fred i a la fatiga. És particularment activa en la convalescència de grip.

.- Suc d’avajonera (arándano): Les primeres investigacions mostren que el seu suc té qualitats medicinales addicionals, exhibeix característiques antivirals contra la grip.

grip 04

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web