Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Un assumpte de família:

familia1

Després de que el soroll de les celebracions i les reunions festives familiars ha cessat, he pensat que és el moment apropiat per a oferir-vos una interpretació kabbalística de la naturalesa de la família.

Cadascun de nosaltres ve al món amb una sèrie específica d’objectius espirituals que han de ser assolits a en el transcurs de les nostres vides. Aquests canvis tenen lloc dintre de l’individu, però no es limiten a aquest. Kabbalísticament, els fills no només hereten el nostre ADN; també hereten una porció de la nostra consciència. De fet el ADN, les molècules i els àtoms són en realitat diferents nivells de consciència.

Per tant, cada vegada que un pare canvia, succeïxen també canvis en els seus fills. Així mateix, quan els nens adopten l’espiritualitat, començant a l’edat de dotze o tretze anys, qualsevol transformació que experimentin influirà també sobre els pares. Un cordó umbilical espiritual connecta per sempre a pares, fills i germans.

Quan un dels seus membres s’eleva, tots experimenten una mica d’aquesta elevació; quan algun d’ells cau, tots en la família s’enfonsen una mica. El propòsit d’una família és crear una oportunitat d’interaccions constants que ens permetin descobrir aquests llocs dintre de nosaltres on el desig egoista governa el nostre comportament.

Els membres de la família posseïxen el exasperant talent de disparar reaccions dintre de nosaltres i amb això ens donen una oportunitat per a no reaccionar. Cada vegada que ens privem d’un desig egoista i triem comportar-nos desinteressadament -cada vegada que triem la nostra resposta en lloc de reaccionar- fem un canvi en les nostres vides, i amb cada canvi rebem una mica més de Llum.

Com hem vist, els nostres esforços beneficien a les nostres famílies també, donant-los força addicional per a identificar i transformar el seu propi egoisme. I quan una família experimenta el poder de la transformació espiritual i es connecta amb el món de la Llum, aquests beneficis s’estenen als seus amics, veïns i comunitat.

Quan la gent al voltant del món té èxit en allunyar-se de les ordres de l’ego i camina cap al desinterès, el planeta sencer es converteix en un paradís.

Per al començament d’aquest any nou, adonem-nos que una gran manera de portar pau a la Terra (i a les nostres ments) és ser conscients i pro-actius a casa. Entre més compassió, tolerància i consciència de nosaltres mateixos mostrem a la nostra família, més veurem això mateix reflectit en el món sencer.

Feliç Any Nou a tots!

Tot el millor, Rav Yehudá Berg

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web