Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Hiperactivitat infantil i additius.

Els additius de llaminadures i dels refrescs causen hiperactivitat. Brussel.les demana un estudi per decidir si prohibeix les substàncies.

Begoña Arce, El Periodico.cat

LONDRES
Si un nen no es pot estar quiet, és incapaç de parar atenció o no aconsegueix acabar qualsevol cosa que estigui fent, s’ha de revisar la seva dieta. Un equip científic de la Universitat anglesa de Southampton ha vinculat la hiperactivitat de molts menors amb els additius artificials que ingereixen diàriament en llaminadures i en refrescs.
Els investigadors van seleccionar a l’atzar 300 nens de entre 3 i 8 anys i van observar que els que prenien un còctel d’additius, similar a la quantitat i als tipus dels que es consumeixen diàriament, perdien la capacitat de concentració i el seu comportament es tornava més impulsiu. Els resultats de l’estudi, encarregat per un organisme governamental, l’Agència de Control Alimentari britànica (FSA), han estat publicats a la revista The Lancet.

EL DEBAT DE LA PROHIBICIÓ
Entre les substàncies es cita el conservant benzoat de sodi (E211), utilitzat en refrescs com Pepsi Max, Fanta o Sprite, i els colorants artificials E110, E102, E122, E124, E129 i E104, freqüents en caramels, gelats, dolços i menjars preparats. Segons el parer dels investigadors, les conclusions de l’estudi poden tenir un efecte “substancial” en la regulació d’additius en els aliments.
La FSA adverteix els pares dels efectes d’aquests productes, però es nega a prohibir-los. Una resposta “totalment inadequada”, segons organitzacions ecologistes i relacionades amb la infància, que reclamen que siguin prohibits. El professor Jim Stevenson, de l’equip investigador, va aclarir que la hiperactivitat infantil pot tenir causes molt variades i “els pares no han de pensar que per eliminar els additius del menjar poden prevenir aquests desordres”.
La Comissió Europea ha demanat a l’Autoritat Europea de la Seguretat Alimentària (AESA) que avaluï els resultats de l’estudi per decidir si imposa mesures sobre aquestes substàncies. Brussel.les vol tenir els resultats relativament ràpid.

hiperactivitat-01

4 comentaris per a

Hiperactivitat infantil i additius.

 • Montserrat Bayego |

  Benvolguts,
  no només hi estic plenament d’acord, sinò que sempre he estat treballant a la meva consulta en aquesta línia, és a dir, intentant fer prevenció en aquest sentit. I també revisant i canviant dietes quan el mal ja està fet.
  M’agrada saber que no soc la única que fa més de 20 anys que així penso i així treballo.
  Cal protegir les criatures i estar al costat dels pares per col·laborar en l’adquisió dels coneixements més encertats per criar als seus fills en salut.
  Junts podrem fer molta feina. Gràcies.
  Una abraçada,

  Montserrat Bayego
  Centre d’Assessorament
  rratta57@telefonica.net

 • Angel Perera |

  Montserrat, estic content de trobar col·leges que pensin igual, no és molt habitual.
  Ja saps on sóc, si ens podem ajudar o col·laborar, no dubtis en dir-ho.
  Una abraçada ben forta.

 • Montserrat Bayego |

  Bona nit Àngel,

  la persona que em va enviar informació del teu web em va dir que eres un veritable àngel.
  La veritat és que m’agrada molt el contingut que comparteixes amb tothom.
  Hauras vist que el nostre web no està gaire alhora perquè no en sabem ni ens podem dedicar però de seguit que pugui et posarem com web recomanat per als nostres clients i amics.
  Més endavant també, si és possible, et proposaré per un web “oficial” d’Infermeria.
  Jo també estic d’acord que sempre que puguem ens hem d’ajudar i col·laborar.
  Moltes gràcies.
  Una abraçada gran

  Montserrat Bayego
  Centre d’Assessorament
  rratta57@telefonica.net

 • Angel Perera |

  Montserrat, amb aquests afalacs em faràs ruboritzar. em busco les ales i no me les trobo, ja. ja. ……..
  Estic molt content de que t’agradi el contingut del lloc. Intento de fer-ho el més pràctic possible.
  Ja sap on em pots trobar.
  Moltes gràcies,
  Muà, muà, …….

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web