Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Relació entre emocions/òrgans i dents/òrgans.

mtc

Les emocions, com odi, rancor, enveja, gelosia, ràbia, tristesa o por, entre altres, poden afectar òrgans i entranyes (Zang / Fu) i per tant l’estat de salut, des del moment en què per defecte o excés trenquen o bloquegen el cicle energètic natural de la persona.

cinc elements

De fet a cada òrgan / entranya li correspon una emoció pròpia. Un estat prolongat de predomini d’una emoció pot iniciar una afectació en l’òrgan corresponent, que de no ser solucionada donarà lloc a una reacció en cadena que afectarà a altres estructures orgàniques.

Emocions i òrgans:

Per parlar de la relació de les nostres emocions amb els nostres òrgans ens hem de endinsar en la medicina oriental i concretament amb la teoria els cinc elements. Cada òrgan te una emoció assignada, així:

.- El fetge es relaciona amb la ràbia, en general gairebé tots ja ens en hem adonat d’això. Si el nostre fetge no funciona bé, tindrem tendència a enfadar-nos contínuament, qualsevol cosa que no ens sembli bé generarà la nostra ràbia. També passa al revés, si ens enrabiem molt sovint això afecta directament el funcionament del fetge, el que genera una pesima digestió, per lo qual no convé menjar quan estem enfadats.

.- El cor es relaciona amb l’odi i amb l’alegria. Hem de tenir en compte que quan estem amb un intens odi, aquesta emoció ens està afectant el cor. També una intensa alegria ens pot produir una sotragada al cor. Quan tenim molt odi, hem de perdonar, que vol dir perdonar, significa acceptar el fet sense entendre-ho, sense comprendre el perquè ens van fer alguna cosa, ja que si entenem el perquè ens van fer alguna cosa, no necessitaríem perdonar.

.- El trio melsa, pàncrees i estómac es relacionen amb la preocupació, amb la obsessió. En comptes de pre/ocupar-nos, és a dir que ens estem ocupant abans d’hora, hem d’ocupar-nos quan sigui el moment. No convé menjar quan estem pre/ocupats ja que el trio està afectat i no pot ocupar-se bé de la digestió.

.- El pulmó està relacionat amb la tristesa. Una profunda tristesa entorpeix el treball del nostre pulmó. Un pulmó carregat de toxines també ens fa caure en profundes tristeses i depressió sense que aparentment hi hagués motius. Fer exercicis respiratoris, caminar, per ajudar el pulmon a netejar, és una bona teràpia per a la tristesa..

.- El ronyó està relacionat amb la por. Quan tenim por sense motiu aparent, és aconsellable ajudar als nostres ronyons a netejar-se, menjant menys proteïnes d’origen animal, prendre més aigua lluny dels àpats. Fixeu-vos que un por  molt intensa ens fa orinar, és a dir que quan tenim molta por també s’afecten els nostres ronyons.

emocionsòrgansdentadura

Dents i òrgans:

En general en medicina xinesa l’estat global de les dents s’associa al estat del ronyó. Al seu torn en particular, cada dent està associada amb un orgue. Això ens dóna la pauta de perquè a vegades ens fa mal específicament una dent determinada.

.- Els quatre incisius superiors i els quatre incisius inferiors, que són les quatre dents que tenim ben bé al capdavant de la boca, estan relacionades amb l’aparell uro genital, amb els ronyons, bufeta i organs genitals.

.- Els canins superiors e inferiors estan relacionats amb el fetge i les vies biliars.

.- Els premolars superiors amb pulmó i intestí gros.

.- Els molars superiors amb estómac i pàncrees.

.- Els últims molars (del seny) superiors i inferiors amb intestí prim i cor

.- Els premolars inferiors, són dos a cada costat dels canins i, tenen relació amb l’estómac i el pàncrees.

.- Els molars inferiors tenen relació amb el pulmó i intestí gros.

Quan a vegades ens molesta una dent i segons el dentista no hi ha motiu per a això, em de parar atenció amb quin òrgan està relacionat i veure com podem ajudar a desintoxicar a aquest òrgan.

De vegades sense motiu aparent s’ens crema la l’arrel d’una dent, un motiu seria que les toxines relacionades amb l’òrgan corresponent són eliminades a través d’aquest dent i per ser tan tòxiques cremin l’arrel.

De vegades poden sortir quists, per exemple en els incisius superiors, un motiu podria ser toxines que no poden ser processades pel ronyó i són derivades a les dents relacionades amb el ronyó, per a ser eliminades. No són les vies normals d’eliminació de toxines, però a vegades no li queda altra alternativa al cos que treure-les per aquí.

Les vies normals d’eliminació de toxines són l’orina, la matèria fecal, la transpiració, les lleganyes, la pell, l’alè, quan per algun motiu aquestes vies estan estan saturades o tancades, el cos busca altres camins els quals poden ser les dents.

mal de queixal

3 comentaris per a

Relació entre emocions/òrgans i dents/òrgans.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web