Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Farmaciola alternativa.

farmaciola

La Naturalesa ens dóna tot el que necessitem per estar sans i solucions per combatre problemes de una manera natural i equilibrada: una mica d’argila, una planta d’àloe, el cap d’un all, el suc d’una llimona i la tradicional camamilla poden solucionar petits problemes de salut sense haver de passar per la farmàcia.

farmaciola 01

Com combatre determinades malalties:

.- Cefalees i migranyes:
Fer massatges a la zona amb essència de lavanda i essència de menta i fer inhalacions d’espígol i romaní. L’aspirina natural és la infusió de ulmària, hi ha la Herbasprina de la casa Eladiet que com a analgèsic funciona força bé. Els xinesos masteguen arrel de gingebre fresca per alleugerir el mal de cap.

.- Talls i petites ferides:
Rentar bé la zona per evitar la infecció i aturar l’hemorràgia amb gel. Aplicar un emplastre d’all o suc de llimona, oli d’hipèric i infusió de calèndula. També es pot aplicar una tireta amb mel sobre la ferida.

.- Diarrees:
El primer de tot és deixar de menjar. Si hi ha infecció de l’aparell digestiu, la diarrea és un medi natural del cos per a eliminar les toxines i netejar l’organisme, per això és convenient que segueixi el seu curs. No obstant això, hem de mantenir-nos hidratats bevent aigua i infusions. La camamilla calma la inflamació i el suc de llimona i la farigola són antisèptics i bactericides per combatre la infecció. Una manera de tallar-la ràpid és prenent suc de mirtil negre, és molt astringent i efectiu.

.- Restrenyiment:
Prendre aliments rics en fibra, com cereals integrals, fruits secs, panses i kiwis. Les llavors de lli també són molt efectives. Si no es soluciona el problema, provar a prendre una infusió de regalèssia i malví.

.- Esquinços i torçades:
Per a alleujar la inflamació s’ha d’aplicar gel immediatament. Els massatges amb essència de romaní estimulen la circulació i reforcen l’articulació, les infusions de cua de cavall són remineralitzants i ajuden a recuperar la lesió. Posar-hi un emplastre d’argila feta amb aigua i vinagre a parts iguales.

.- Febre:
La pujada de temperatura corporal és un sistema de defensa de l’organisme per combatre la infecció. Per això el tractament natural respecta la febre sempre que no passi de 39 graus i ajuda al cos a refredar-se amb infusions de plantes sudorífiques com la til·la en nens i la malva en adults. És important la hidratació amb infusions, brous, suc i aigua. Es poden posar draps d’aigua i vinagre als polsos per fer-la baixar.

.- Problemes digestius:
Al igual que amb les diarrees deixar de menjar perquè el sistema digestiu descansi i es pugui recuperar. Les infusions de camamilla amb flors de taronger després de dinar o de regalèssia amb anís verd i menta ajuden a prevenir úlceres i flatulències.

.- Cremades:
Si és poc extensa i superficial, aplicar aigua freda fins que passi el dolor. Després cal netejar la ferida i aplicar àloe vera, essència de lavanda, emplastres d’argila amb camamilla o oli d’hipèric.

.- Grips i refredats:

Per això disposem d’un veritable jardí. L’equinàcia estimula les nostres defenses i el pròpolis és un antibiòtic natural de notable eficàcia. L’all és un altre antisèptic, ja que combat bacteris, virus, fongs i paràsits intestinals. Del salze blanc s’obtenen els components per a la tan utilitzada aspirina, serveix per baixar la febre i calma el dolor. Un altre remei eficaç és la infusió de gingebre i farigola, que alleuja la tos i prevé els refredats. Fer llit si cal i deixar passar 3 0 4 dies a que remeti el problema.

remeis naturals

Remeis naturals:

.- Oli de clau: analgèsic contra dolors lleus.

.- Oli d’oliva: alleuja cremades i millora els problemes de la pell.

.- Aigua d’hamamelis: substituta de l’aigua oxigenada, alleuja cremades i cura hemorràgies.

.- All natural: antisèptic, antibiòtic, antiinflamatori, hipotensor … La teva salut depèn d’una dent d’all al dia.

Àloe vera: en planta o en gel pur, per cremades, coïssors, acne, èczemes, i altres problemes de pell.

.- Argila: els cataplasmes de fang redueixen el dolor i la inflamació i milloren els problemes de la pell.

.- Tintura d’àrnica: per cops i torçades.

.- Equinàcea: augmenta les defenses per a èpoques de refredats i grips.

.- Essència de lavanda: imprescindible per alleugerir picors, cremades, cops, nerviosisme, mals de cap …

.- Essència de romaní: estimulant i vigoritzant. Els massatges amb aquesta essència són el doble d’efectius.

.- Eufràsia: per a problemes oculars, rentar els ulls.

.- Flor de camamilla: la infusió més popular per a les males digestions, també soluciona problemes oculars, rebaixa la inflamació articular i neteja les ferides.

.- Flor de til·la: la infusió calmant que ajuda a relaxar en els moments de tensió.

.- Oli d’herba de Sant Joan (hipèric): el gran alleugeriment per a cremades i ferides. Pres va bé per les ansietats.

.- Fulles de menta: milloren la digestió, refresquen, alleugen picors i tenen molt bon gust.

.- Llimona: el seu suc substitueix l’alcohol, és antisèptic, antivíric, antifúngic, cicatritzant, etc. Només s’ha d’aguantar una mica de coïssor inicial.

.- Mel: tant en ús intern com extern. Alleuja inflamacions i regenera la pell.

.- Planta de farigola: antisèptic contra tot tipus d’infecció tant ús intern com extern.

.- Arrel de ginseng o eleuterococo: són adaptògens naturals que omplen d’energia per superar els obstacles quotidians. A les persones molt sensibles les pot posar nervioses i inclús provocar taquicàrdies, anar amb cura. Si es vol una mica d’energia sense  problemes de neguits prendre gelea real.

.- Llavors d’anís: en infusió per gasos i còlics infantils.

.- Tintura de pròpolis: antibiòtic natural eficaç amb els refredats i problemes respiratoris de vies altes.

.- Iogurt: aplicat externament alleuja els picors vaginals i combat els fongs de la pell.

farmaciola 02

1 comentari per a

Farmaciola alternativa.

  • Astrid van Ginkel |

    Aquesta informació és d’una xerrada de l’Astrid van Ginkel. Estaria molt bé fer referència a les fonts. Gracies!

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web