Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Importància de la vitamina E.

vitamina E

Aquesta vitamina es coneix també com tocoferol, és liposoluble i essencial per a l’organisme.Una de les seves principals virtuts és que resulta ser un poderós antioxidant que ajuda a protegir els àcids grassos, d’aquesta manera protegeix l’organisme de la formació de molècules tòxiques resultants del metabolisme normal així com de les que entren per vies respiratòries o bucals.

vitamina E 01

Evita, a més, la destrucció desequilibrada del glòbuls vermells, per la qual cosa és indispensable per prevenir i combatre l’anèmia.

Funcions de la vitamina E en el cos:

.- Antioxidant: és un poderós antioxidant natural, manté la integritat de la cèl·lula davant la presència de compostos tòxics, metalls pesants (plata, mercuri, plom), drogues i radiacions. La toxicitat d’aquestes substàncies estranyes està donada pels radicals lliures que es generen durant la desintoxicació de l’organisme.

.- Pell: és una vitamina indispensable per al bon manteniment de la pell, per fer que llueixi esponerosa, fresca i jove, ja que la protegeix contra els efectes de l’envelliment i evita la degeneració dels teixits de la pell i vasos sanguinis.

.- Sistema cardiovascular: evita la formació de trombes que fan difícil la circulació en els vasos sanguinis. Disminueix el risc de patir un infart de miocardi, angina de pit o embòlies. La vitamina E pot prevenir o retardar malalties cardíaques en limitar les oxidació de l’LDL colesterol o colesterol dolent.

.- Rampes: prevé i combat les rampes a persones amb deficient de circulació.

.- Cicatritzant: la vitamina E és important en la formació de fibres elàstiques i col·làgenes del teixit conjuntiu. Promou la cicatrització de cremades.

.- Sistema immunològic: el manté saludable, sobretot en períodes de tensió oxidativa i malalties virals cròniques. Indueix la proliferació de cèl·lules de defensa i augmenta la resposta cel·lular davant algun dany o infecció.

.- Rejovenidora: les cèl·lules no utilitzen tot l’oxigen que els entra sinó que una petita porció d’aquest oxigen és convertit en agents químics nocius que es coneixen com a radicals lliures, els quals són formes molt inestables i reaccionen amb cèl·lules properes provocant un gran dany, alterant la seva funció, envellint-les i destruint-les. Això és el que provoca el deteriorament i envelliment de la cèl·lula, el desequilibri entre la producció de radicals lliures i la capacitat de l’organisme per eliminar l’excés. El seu coneixement és la base de totes les teràpies antioxidants, inclosa la ozonoteràpia.

.- Visió: la vitamina E es considera un bon preventiu o de la formació de cataractes.

.- Alzhaimer: aquesta vitamina prevé i ajuda a combatre els efectes mentals de l’envelliment com la pèrdua de memòria.

.- Sistema nerviós: la vitamina E és indispensable per al manteniment, bon equilibri i funcionament de la membrana de les neurones.

.- Anèmia: combat i prevé anèmia.

.- Fumadors: ja que elimina substàncies tòxiques, ajuda a eliminar aquelles introduïdes a l’organisme dels fumadors.

.- Embaràs i fertilitat: aquesta vitamina és essencial per a la reproducció eficient en diverses espècies de mamífers. S’ha emprat per tractar casos d’avortament recurrent i la infertilitat en ambdós sexes.

.- Càncer: es diu que la vitamina E protegeix contra el càncer encara que no s’ha pogut comprovar.

vitamina E 02

Principals fonts d’obtenció:

.- Olis vegetals germinals: de germen de blat, d’oliva extra verge, oli d’onagra, de soja, de cacauet, d’arròs, de sèsam, d’ametlla, de cotó i de coco.

.- D’origen animal: rovell d’ou.

.- Vegetals de fulles verdes: espinacs, bròquil, germinats, julivert, coriandre, alfals, etc.

.- Soja: llet de soja, tofu, tamari, etcètera.

.- Cereals: sèsam, amarant, blat, ordi, pans integrals,

.- Llavors: de gira-sol, nous, ametlles, cacauet, ectétera.

.- També es pot aconseguir com a suplements en càpsules

Dosi diària:

La dosi requerida diària per a nens és de 10 UI i 25 UI per a adults.

La seva deficiència provoca:

Són rars els casos de deficiència d’aquesta vitamina, però quan passa podria causar:

.- Mala aparença de la pell (la marceix).

.- Irritabilitat.

.- Retenció de líquids.

.- Alteracions oculars.

.- Cansament i desgana.

.- Anèmia.

.- Incapacitat per a concentrar-se.

.- Danys al sistema nerviós.

.- Problemes cardiovasculars.

vitamina E 03

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web