Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


L’ aigua i el cos.

aigua-01

L´aigua, és la substància simple més important de tota la matèria viva i del seu entorn.
La mateixa vida es va originar a l´aigua. Nosaltres mateixos, de nens som aigua en un 83% del nostre pes i d´adults en un 60%.
Els processos metabòlics (respiració, alimentació i excreció) que tenen lloc en les cel.lules del cos, només es poden realitzar en aquest dissolvent universal que és l´aigua.

CB061652

També està present a la sang formant el plasma que flueix per les venes i artèries transportant l´aliment i els glòbuls rojos. En el sistema digestiu ajuda a que els aliments es desplacin i a que els residus puguin ser eliminats a través de les femtes. Transporta els residus líquids fins els ronyons, per poder-los eliminar en forma d´orina. Manté humits els nostres ulls mitjançant les llàgrimes. Ajuda a distribuir i regular l´escalfor del cos amb la suor. Etc. Etc.

Al realitzar tots el processos, diàriament perdem uns 2,5 L. (per això una persona pot viure sense aliments varies setmanes però sense aigua pocs dies).
La pèrdua es reparteix de la següent manera:
*.- A través de la pell ………………………….   600 ml.
*.- Per l´orina ………………………………….. 1.400 ml.
*.- Per els pulmons …………………………….   400 ml.
*.- Per les femtes …………………………………  100 ml.

Això no vol dir que tota aquesta aigua que perdem al dia l´hàgim de recuperar en forma d´aigua líquida, cal tenir en compte que els aliments també contenen aigua en quantitats importants:
*.- Peix ……………………………………………. entre un 60 i 70 %
*.- Pollastre ……………………………………… 40%
*.- Carns vermelles …………………………… 55%
*.- Llet de vaca ………………………………. 87,5%
*.- Pernil dolç ………………………………… 48,5%
*.- Tomàquet …………………………………. 93,6%
*.- Pa de blat ………………………………….. 35,6%
*.- Olives ………………………………………….. 67%
*.- Mel ……………………………………………  18,4%

La recuperació serà doncs:
Aigua beguda ………………………………….. 1.200 ml.
Aigua metabòlica …………………………….. 1.300 ml.

Quan la gola i la llengua estan seques i la sang s´ha tornat més concentrada, l´hipotàlem (situat al encèfal) resulta estimulat i a partir de les dades que rebi, produeix sensació de set.

Els refrescos no són un bon recurs per reposar les pèrdues d´aigua doncs solen portar un 10% de sucres, els quals ens impedeixen saciar la sed. Tampoc treuen la set les begudes alcohòliques, l´aigua amb gas, ni els gelats.
Una bona manera de rehidratar-se (especialment important en cas de diarrees) s’aconsegueix diluint en 1L. d´aigua, 3,5 gr. de sal, 2,5 gr. de bicarbonat de sodi i 20 gr. de mel.

aigua-031

Controlem l´aigua que ingerim,

Al igual que vigilem amb els aliments perquè siguin el més naturals, més rics en nutrients y menys empastifats amb residus tòxics, amb l´aigua també ho hem de fer. Les aigües que ens subministren per la xarxa, ens les presenten com innòcues i no ho són, perquè juguen amb els famosos mínims permesos i no tenen en compte la suma amb els altres nombrosos mínims permesos que ingerim d´altres maneres i que al final fan uns màxims ingerits esgarrifosos i patològics. Ara mateix hi ha polèmica sobre la cloració del aigua de la xarxa pública dons hi han estudis que l´associen amb el càncer de bufeta i donen Sabadell com una de les ciutats amb més índex de problemes de cloració.
Així doncs controlem quina aigua estem utilitzant per alimentar-nos. De fet la cloració de l’aigua comporta més problemes, el clor és un potent bactericida però tant mata els bacteris bons com els dolents, d’aquesta manera la aigua de xarxa ens elimina la nostra flora intestinal provocant problemes digestius greus tipus candidiasis, per esmentar-ne un. Sembla mentida que les autoritats sanitàries no ho tinguin en compte tot i lo acadèmiques que són.

aigua-06

L´aigua envasada, una “panacea”?

A part de la sobreexplotació dels aqüífers amb les seves conseqüències ambientals per part de grans multinacionals sense escrúpols tipus Pascual, Danone, Nestlé, Etc…..
L´aigua envasada es presenta com a segura i saludable. Peró de la mateixa manera que es posa en dubte la qualitat de l´aigua de l´aixeta, es pot analitzar la realitat de les aigües envasades.
En primer lloc, per exemple, també s´han produït incidents puntuals de contaminació en aigües embotellades, sigui per contaminació de la font (en determinats casos s´han trobat concentracions de pesticides i benzè) o per errors en el procés de purificació d´aigües tractades (contingut elevat de sals de bromur). El 1.990, l´empresa francesa Perrier va haver de retirar 280.000.000 d´ampolles d´arreu del mon perquè es van detectar nivells de benzè, una substància cancerígena en quantitats molt superiors a les permeses en l´aigua potable.
D´altre banda les ampolles de plàstic poden cedir substàncies a l´aigua, el PVC pot deixar anar ftalats i el poliestirè pot emetre estirè. El PET és el plàstic més utilitzat i més fàcilment reciclable (Manera de diferenciar els envasos PET: mirar el cul de les ampolles, i si al centre tenen la marca de l´extrusora -sortida del motllo- rodona són PET i si és allargat no ho és. A més l´aigua envasada roman emmagatzemada molt més temps i a temperatures més altes que la de la xarxa.

aigua-04

Aigua bona a l´aixeta de casa,

Actualment disposem de diverses tecnologies per poder obtenir aigua de molta qualitat a casa, que ens permet estalviar aigua envasada, residus i gaudir d´un recurs propi fet a casa. Aquestes alternatives casolanes permeten fer la competència a l´aigua que podríem adquirir envasada i a un preu assequible. De fet alguns d´aquests sistemes són els mateixos que s´empren per obtenir les aigües embotellades processades (diferenciar entre aigua de deu (manantial) o aigua mineral natural i aigua potable preparada). Si es calculen costos (ampolles/any) veurem que a mig plaç tindrem amortitzats els aparells i després fora del manteniment tindrem aigua de qualitat de franc.

Els descalcificadors,

Fan passar l´aigua dura a través d´una reïna que aplega els minerals durs, principalment el calç i el magnesi i la fa tornar tova. Aquest aparell permet reduir la quantitat de sabons, suavitzants, gels, xampús, cremes hidratants, Etc. i allarga significativament la vida dels electrodomèstics, canonades i calderes. També estalvia energia, doncs per escalfar les aigües dures cal un 29% més d´energia calorífica.
Els descalcificadors normalment es munten a l´entrada general de l´aigua al habitacle, no redueixen els metalls pesants ni contaminats orgànics i s´han de contemplar com una inversió no com un gasto.

Els filtres de carbó actiu,

Són sistemes senzills i d´un cost raonable per obtenir una aigua de qualitat per beure i cuinar. Eliminen possibles continguts com el clor, partícules amb suspensió com sorra o òxids, metalls pesants com el plom, el mercuri i el cadmi i redueixen molt els possibles contaminants orgànics com els pesticides, els olis, les dioxines, etc.
Normalment es posen sota l´aigüera de la cuina i amb una aixeta suplementària tenim l´aigua filtrada.
De manteniment no més tenen un cartutx que es canvia cada any i segons el consum s´amortitza relativament ràpid.

L´osmosis inversa,

Consta de 5 passos, 1er. un micro-filtratge per eliminar els sediments de fins a 5 micres, 2on. un filtre de carbó actiu que redueix les possibles substàncies químiques existents, un tercer filtratge amb carbó actiu i fosfats l´aigua passa pròpiament travessant la membrana d´osmosis inversa i finalment es sotmet a un últim filtratge amb carbó actiu per tal d´eliminar possibles problemes de gust u olor derivats del proces d´osmosis.
Aquest sistema es el més voluminós i el de més cost però d´un rendiment molt més alt.

L’aigua destil·lada,

I que és l’aigua destil·lada? Doncs aquella que procedeix de l’evaporació natural per elevació de la temperatura i una vegada a l’atmosfera cau de nou a causa del fred en forma de pluja, rosada o neu. És a dir aigua pura que en els antics textos xinesos es denominava aigua de llarga vida i es recollia en els cims de les regions muntanyoses. Una pràctica que desgraciadament ja no pot seguir-se fent perquè avui l’aigua i la neu que descarreguen els núvols està també contaminada. Per aquest motiu el més pràctic és instal·lar una destil·ladora, doncs a fi de comptes el que aquesta fa és imitar el procés de la Naturalesa evaporant l’aigua mitjançant calor per a després condensar-la amb fred. En aparells d’acer inoxidable lliures de contaminants.

aigua-08

Aquestes són les quatre maneres de millorar la qualitat de l´aigua de la xarxa a casa, interesseu-vos i mireu preus per que no és descabellat el instal·lar-ne un a casa.

aigua-05

4 comentaris per a

L’ aigua i el cos.

 • Gemma Herrero Sas |

  Hola Ángel!
  Felicitats pel teu blog, i per l´interès que desperta en tots nosaltes.

  L´article de l´aigua i el cos és molt extens i molt ben documentat. Jo tinc a casa un sistema de purificació de l´aigua per osmosis, i estem molt satisfets perquè tenim una aigua purificada, i tot i que al cost inicial s´afageixen les despesses de manteniment…són moltes més les ventatges.

  Ara hi ha un sistema nou, és car però molt interessant i beneficiós a nivell holístic. S´anomena Emo, i és un reestructurador molecular de l´aigua. És un espai on l´aigua es neteja d´energies discordants de baixa vibració anclades en ella, es connecta de nou amb la seva freqüència vibratoria original i rep les improntes d´Amor i Llum de la 6ª dimensió, augmentant així la vibració de les seves molècules a octaves superiors, creant una acivació de la seva conciència.
  Quan l´aigua de l´Emo connecta amb l´aigua del cos humà, actúa per resonància sobre les seves molècules, reestructurant-les i augmentant, gradualment, la seva vibració i energia. Al beure aigua de l´Emo, introduim en el nostre organisme freqüències d´elevada vibració que actuaran en els nostres cossos energètic, emocional, mental i físic, armonitzant-los i revitalitzant-los.
  El camp d´energia vibratoria de l´Emo s´expandeix al seu voltant e interactúa amb el cos etèric de les persones que estan a prop d´ell, ajudant-lo a reequilibrar-se.
  l´Emo és una tecnologia viva, canalitzada des de la 6ª dimensió. Denominen tecnologia viva a aquella que té conciència pròpia i que interactúa amb les persones que entren en contacte amb ella: De conciència a conciència.
  Per a més informació, veure la web http://www.nayadel.com

  Una forta abraçada, i fins la propera,
  Gemma Herrero

 • Angel Perera |

  Hola Gemma,

  Molt interessant el sistema, val la pena saber que hi han aparells que actuen sobre l’aigua a uns nivells diferents. De fet l’aigua que ens arriba per la xarxa, és una aigua totalment morta a nivell vibracional, no dubtem de que per “potabilitzar-la” pateix tot una serie de tractaments químics i mecànics que la desvirtuen totalment. L’aigua de la xarxa no te res a veure amb l’aigua cristal·lina dels dolls de les fonts de fa 50 anys. Aquest tipus d’aparells que tu esmentes, d’alguna manera fan la feina que feia la Natura en l’aigua al passejar-se des de l’encapçalament dels rius i rierols fins a les fonts o llocs de recollida, s’oxigenava, es dinamitzava, es carregava amb l’energia del sol, s’enriquia amb les vibracions dels mineral que tocava al lliscar per terra, ………, “tot una tecnologia”.

  Salut,
  Àngel

 • kevin |

  me a gustado mucho espero que a los demas tambien

 • kevin |

  me
  a gustado mucho espero que a los demas tambien ok chao

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web