Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Remeis naturals per els tics nerviosos.

El cervell humà conté 100 mil milions de neurones que es comuniquen les unes amb les altres a través dels axons que porten els polsos del senyal a les parts distants del cervell o del cos. ¡D’aquesta manera, quan un individu arriba a un llapis, el missatge s’ha enviat a la velocitat d’un llamp del cervell al braç i a la mà, i de retorn de nou – ¡abans de que ho fem!

La medul·la espinal també conté els camins dels nervis que generen respostes reflexes i respostes de motor simples mentre que fan activitats com ara nedar, caminar, parlar o seure.

Tics nerviosos

La Real Acadèmia de la Llengua els defineix com “Moviments convulsius, que es repeteixen amb freqüència, produïts per la contracció involuntària d’un o diversos músculs”.

Poden ser de caràcter motor o fònic, i encara que els més freqüents solen ser els facials (parpelleig involuntari i esclafit de la mandíbula p. ex.), els tics es poden donar de forma simptomàtica arreu del cos humà o consistir en costums tals com tocar-se el pèl, fer cruixir els dits o mossegar-se les ungles.

Es poden classificar en:

.- Simples en els quals s’empren un nombre limitat de músculs.

.- Complexos emprant diferents grups musculars.

Els tics es presenten generalment en la infància desapareixent en setmanes o mesos (trastorn del tic transitori), però en altres casos poden romandre durant tota la vida.

Durant molt temps els tics nerviosos van ser considerats com desordres psicològics, si bé avui dia existeix una acceptació majoritària sobre el seu origen neurològic.

El diagnòstic es fa generalment a través d’un senzill examen físic. Ocasionalment es pot realitzar un electroencefalograma per a descartar l’existència de convulsions.

Respecte al tractament i possible curació existeixen disparitat d’opinions. Alguns experts s’inclinen més pel tractament psicològic (enfocament cognitiu-conductual) i uns altres defensen el tractament farmacològic per als casos més severs amb medicaments per a la malaltia de Parkinson o antihipertensius.

Cal prestar especial atenció a l’hora de diferenciar un simple tic nerviós amb una complicada malaltia neurològica denominada “Síndrome de Tourette” que es caracteritza per tics motors i vocals repetitius, involuntaris que persisteixen en el temps i que requereix un tractament més complex. En aquests casos els seus “tics” consisteixen en moviments auto-lesius, grunyits, crits, moviments bruscs, a realitzar o dir obscenitats (coprolalia) o repetir constantment el que una altra persona està dient (ecolalia).

Els remeis naturals

En el món modern d’avui, el nostre cervell necessita atencions, tant com els nostres altres òrgans. Pot semblar una mica curiós però el cervell és l’únic òrgan que necessita recordar-nos que  tinguem cura d’ell. Una dieta sana, (baixa en sal), i el consum de 8 gots d’aigua per dia pot ajudar a mantenir el cervell alimentat i hidratat.

Un sistema nerviós sa també depèn de la quantitat de temps que portem exercitant els nostres cervells, fer trencaclosques, intentar solucionar problemes i portar una activitat intel·lectual activa pot mantenir el nostre cervell “en forma”. Una altra manera de donar suport al sistema nerviós és prendre temps per relaxar-se. La meditació o un esport de relaxació pot ajudar el sistema nerviós i al cervell.

Els remeis naturals poden també ajudar a donar suport al sistema nerviós i a les respostes motores en el cos. De fet, els remeis naturals s’han utilitzat en la medicina tradicional per milers d’anys per donar suport al funcionament sa del cervell i del sistema nerviós.

Considerem un remei natural, en aquest cas, quan conté 100% de ingredients homeopàtics seleccionats per controlar temporalment els tics i les contraccions nervioses a més de recolzar amb seguretat el sistema nerviós i el cervell per reduir espasmes involuntaris del múscul, sense efectes secundaris nocius.

Una selecció de remeis homeopàtics coneguts per promoure un efecte que calma.

.- Hyoscyamus (30C), és beneficiós per als que tendeixin a quedar-se dins seu al desassossec, sovint amb un moviment desigual quan estan preocupats per alguna cosa.

.- Zinc met (30C), dóna suport a l’absorció de minerals en el cos. A més, el zinc actua com a tònic del sistema nerviós per calmar els nervis en la nit així com durant el dia.

.- Artemisa Cina (30C), s’utilitza en homeopatia per alleujar la irritabilitat, augmentar la tolerància i per prevenir rampells.

.- Chamomilla (12C), és un remei homeopàtic que calma, ben conegut per tractar qualsevol espasme nerviós comú.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web